Sport

Primul curs pentru instructorii de fitness în Târgu-Mureș

În această perioadă, în sala de fitness a clubului Agora Gym, aflată pe strada Regele Ferdinand nr. 4 din Târgu-Mureș (lângă supermarketul Merkur din cartierul Tudor), se desfășoară în premieră un curs de instructaj pentru inițierea instructorilor de fitness din Târgu-Mureș, dar nu numai. La inițiativa grupului de instructori Profesional Academy, cu sediul în Oradea, au început prin rotație cursurile pentru acreditarea internațională a posesorilor de cluburi care funcționează în orașele în care această activitate cunoaște o puternică dezvoltare, dar nu au personal acreditat, în ciuda faptului că majoritatea dintre aceștia sunt sau au fost sportivi de performanță în această ramură, sau înrudite. În sala deschisă în luna ianuarie a acestui an de Claudiu Marta activitatea în fiecare sfârșit de săptămână este una foarte intensă.

Informații despre aceste cursuri ne oferă organizatoarea cursurilor, clujeanca Anamaria Tatu. „Ne-am orientat spre orașele în care această activitate cunoaște o puternică dezvoltare, dar nu există instructori autorizați. Am ales Târgu-Mureșul deoarece are multe săli și o cultură pentru sport foarte dezvoltată, dar nu s-au ținut până în prezent cursuri și cei care posedă aceste cluburi nu au meseria de instructori, cum se spune. Această calificare este oferită de forurile competente și cei interesați o pot practica până la nivelul de sport de performanță. Ne-am propus această activitate tocmai pentru a-i ajuta pe cei interesați și mergem în orașele unde suntem solicitați, unde există și interes”, ne spune Anamaria Tatu.

Pregătiri intense, cu adevărați profesioniști

Formarea profesională de desfășoară pe parcursul a patru weekend-uri, cu un program foarte intens, în zilele de sâmbătă și duminică. Acest curs intens se desfășoară cu ore de teorie, care cuprind inclusiv elemente de anatomie, sistem locomotor, cardio vascular, nutriție, prim ajutor în caz de evenimente nedorite. Acestea sunt urmate de probele practice, în sală, cu instrucțiuni exacte pentru felul în care trebuiesc efectuate antrenamentele. Cursurile pot cuprinde două sesiuni, pe două nivele. Al doilea este destinat celor care fac pregătirea sportivilor de performanță, a persoanelor cu diverse probleme medicale, sau pentru femei însărcinate. Instructajul este efectuat de personal calificat și specializat pentru fiecare latură. Cei doi care conduc alături de Anamaria Tatu cursurile de la Târgu-Mureș sunt Virgil Rus, fost gimnast de performanță și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, filiala Bistrița și o altă clujeancă, Alexandra Pintea, un model pentru orice femeie, mai ales după ce a adus pe lume doi copii.

De regulă, aceste cursuri sunt efectuate cu grupe de câte 8-10 cursanți, dar cererea în cursul de la Târgu-Mureș a egalat și numărul ideal pentru Profesional Academy, care este de 15-16. La cursuri participă amatori nu doar din Târgu-Mureș, ci și din alte localități, Reghin, Târnăveni, sau chiar din județul Bistrița Năsăud. „Am găsit aici numărul ideal de participanți, care dau și mai mult dinamism întregii activități. Vin nu doar posesori de săli de fitness, ci și profesori de sport sau amatori de a primi această acreditare. În plus, avem un grup de traineri deosebit de valoroși, cum sunt cei doi care se ocupă de această serie, cu un instructor care este o adevărată enciclopedie în domeniu și o colegă care poate constitui un exemplu pentru orice femeie. Cursanții sunt pregătiți pentru a-și pregăti viitorii elevi în funcție de ce își doresc aceștia”, a adăugat Anamaria Tatu.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close