Eveniment

Protopopul Dan Ovidiu, cetățean de onoare al Sighișoarei

consiliul local sighisoaraConsilierii locali din Sighișoara s-au reunit joi, 27 noiembrie, în şedinţa ordinară pentru a dezbate cele 23 de puncte aflate pe ordinea de zi, iar toate proiectele de hotărâre au fost aprobate. Protopopul Dan Ovidiu a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Sighișoara, iar în perioada 19 decembrie – 8 februarie se va amplasa un parc de iarnă în oraș.

Dan Ovidiu, numit cetățean de onoare în lipsa acestuia

Acțiunea de recunoaștere a meritelor deosebite ale unor personalități legate de Sighișoara, care, prin realizările deosebite, au făcut cunoscut numele municipiului Sighișoara în țară și în străinătate continuă, iar astfel protopopul Dan Ovidiu a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Sighișoara. Din anul 2001, preotul Dan Ovidiu este protopop ortodox de Sighișoara și părintele spiritual al Centrului Creștin Social Medical de Zi. Născut în urmă cu 50 de ani la Sighișoara, acesta a fost primul absolvent de teologie repartizat în oraș, după ce a terminat cursurile facultății de teologie, ca șef de promoție. Consilierul local Adrian Bontea a solicitat acordarea titlului de cetățean de onoare protopopului Dan Ovidiu pentru prestigioasa activitate desfășurată și dedicată comunității sighișorene. Deși protopopul Dan Ovidiu nu a fost prezent la ședința de joi, proiectul de hotărâre privind conferirea acestuia cu titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sighişoara a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali sighișoreni.

 Parc de iarnă în Sighișoara

Un alt proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor de utilizare temporară a locurilor publice în perioada 19 decembrie 2014- 8 februarie 2015 pentru amplasarea parcului de iarnă în municipiul Sighişoara a fost aprobat, de asemenea, în unanimitate. Alte proiecte de hotătâre privind repartizarea în regim de închiriere a unei locuinţe din fondul locativ, respectiv extinderea unei locuinţe din acelaşi fond locativ, dar și privind repartizarea în regim de închiriere a unor apartamente din blocurile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe au fost aprobate în unanimitate. Ultimul proiect de pe ordinea de zi a vizat alegerea preşedintelui de şedinţă pentru următoarele trei ședinte. Astfel, a fost ales consilierul local Ionel Gavrilă. La finalul ședinței, s-a ridicat problema apariției unor răufăcători în localitatea Hetiur, care pun în pericol siguranța locuitorilor și, mai mult decât atât, fură bunurile oamenilor. Astfel, s-a propus amplasarea unor camere video, care să poată monitoriza activitatea din localitate.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close