Uncategorized

Restantierii din blocurile ANL sighisorene vor fi evacuati

Sighisoara a beneficiat în anii trecuti de construirea de locuinte prin programul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), când au fost puse la dispozitia populatiei, în anul 2002 si în anul 2004, un total de194 de apartamente ANL, însa acestea nu au reusit sa acopere cererile tinerilor decât într-o mica masura, numarul tinerilor din Sighisoara care solicita sa primeasca locuinte, de preferinta de la ANL, fiind în crestere.

Exista promisiuni si chiar proiecte pentru construirea a înca o suta de locuinte ANL la Sighisoara. Pâna atunci unele din apartamentele ANL existente ar putea fi eliberate prin evacuarea chiriasilor rau-platnici care au restante la plata chiriei si a întretinerii. Apartamentele ANL de la Sighisoara sunt administrate de S.C. Apa, Termic, Transport S.A. (ATT), societate comerciala aflata în subordinea Consiliului Local, care e hotarâta sa dea în judecata restantierii care ar putea fi evacuati în caz de neplata. Conform contra­ctului de închiriere, neplata la termen a chiriei atrage dupa sine o penalizare de 0,3 % asupra sumei datorate, pentru fiecare zi de întârziere, începând cu prima zi care urmeaza aceleia când suma a devenit exigibila.

În caz de neplata, executarea silita se face prin hotarâre judecatoreasca, prin care chiriasul va fi obligat sa achite chiria restanta, penalizarile si cheltuielile de judecata. În cazul unui proces de evacuare, chiriasul este obligat la plata chiriei pâna la data executarii efective a hotarârii de evacuare. Rezilierea contractului de închiriere se poate face la cererea administratorului atunci când chiriasul nu a achitat chiria cel putin trei luni consecutiv, când chiriasul a pricinuit însemnate stricaciuni locuintei sau cladirii si când chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioada de trei luni.

Restante de peste

100 de milioane de lei vechi

De câteva luni de zile administratorul locuintelor ANL din Sighisoara nici nu mai afiseaza restantierii la avizierul blocurilor pentru ca respectivele liste dispar, fiind luate de cei cu restante pentru ca vecinii sa nu stie cine sunt restantierii. Suma totala pe care o are de recuperat S.C. ATT S.A. de la chiriasii blocurilor ANL din Sighisoara se ridica la aproximativ 10.153 de lei, însemnând chirie si consum. Astfel, blocul cu ceea mai restanta este cel din Aleea Panselutelor nr. 19, unde restantele la întretinere mai vechi de doua luni ajung la aproximativ 1.735 de lei, iar restantele la chirie mai vechi de doua luni se ridica la suma de 1.526 de lei. Blocul ANL din Aleea Panselutelor nr.15 are o restanta la consum de 400 de lei, iar la chirie lei 300 lei, pe Panselutelor nr. 17, la întretinere este de recuperat suma de 531 de lei, iar la chirie 563 de lei, pe Panselutelor nr. 21 la consum restanta este de 648 lei, iar la chirie de 463 lei, pe Panselutelor nr. 23, consum neplatit este de 926 lei, iar chiria neplatira este de 551 lei, în timp ce la blocul de pe Panselutelor nr. 25 nu sunt restante mai vechi de doua luni. Nici la blocurile ANL de pe strada Rozelor nr. 15, 17, 19 si 21 si pe strada Miron Neagu nr. 1, 5 si 7 nu sunt restante mai vechi de doua luni. La blocul de pe strada Miron Neagu nr. 2 restanta la consum este de aproximativ 220 lei, pe strada Miron Neagu nr. 3 restanta la consum este de 730 lei, iar la chirie de 1.050 lei, pe strada Miron Neagu nr. 4 la consum restanta mai este de 180 lei, iar la chirie de 120 lei si pe Miron Neagu nr. 8 este înregistrata o restanta la întretinere de aproximativ 210 lei. Conform reprezentantei S.C. ATT S.A. Rodica Barbu, administrator alblocurilor ANL, „restantierii mai vechi de doua luni vor fi somati pentru neplata, urmând a fi actionati în judecata pentru rezilierea contractului si evacuare. »

Sebastian ANGHEL

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close