Uncategorized

Retrospectivă – PSD execută magistrații prin PNA

PNA Târgu Mureș încearcă să-și justifice anchetarea abuzivă a fostului președinte al Tribunalului Mureș, judecător Andreea Ciucă printr-o caricatură de flagrant înscenat. Arestarea a căzut, coincidență, la țanc, după ce Andreea Ciucă a solicitat PNA Mureș să-i explice de ce este anchetată ilegal, respectiv pregătea o conferință de presă șoc, în urma căreia câțiva imunitari și nu numai și-ar fi făcut bagajele către mititica. Din reality-show-ul regizat cu sprijinul frățiorului mai mare, PNA București, nu lipsesc interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice, anchetele în miez de noapte sau intimidarea administratorilor firmelor aflate în relații comerciale cu Tribunalul Mureș. Marin Sandu, șeful PNA Târgu Mureș ar trebui să ne spună două lucruri: cine a ordonat execuția și ce i s-a promis sau cu ce a fost șantajat Viorel Å¢ibrea ?

Cum s-a desfășurat flagrantul, arestarea și interogatoriul, toate acțiuni de o înaltă ținută securistă, ați aflat deja. Faptul că judecătoarea Andreea Ciucă era urmărită de Marin Sandu este susținut și de memoriul remis Serviciului Teritorial Târgu Mureș al PNA de către Andreea Ciucă în 21 mai 2003. Și, la care Marin Sandu nu a fost în stare să formuleze un răspuns.

Potrivit surselor noastre în memoriul adresat de Andreea Ciucă procurorului șef Marin Sandu se arată negru pe alb că PNA o cerceta fără vreun aviz din partea Ministrului Justiției. Marin Sandu își începuse ancheta prin învăluire, audiindu-i pe participanții la excursia din Egipt de anul trecut din iunie. Deși în legătură cu petrecerea concediului de odihnă în Egipt, Andreea Ciucă a prezentat documente justificative, care au fost verificate de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiției, de organele de control fiscal-financiar etc. În ciuda acestor argumente verificate și răsverificate, Marin Sandu a pornit o cruciadă pe cont propriu.

Un alt punct al anchetei abuzive și ilegale a PNA a avut în vedere licitația și execuția Centrului de Pregătire și Perfecționare a Magistraților de la Sovata. Procurorul ce se vrea imparțial nu a ținut cont că reprezentanții Ministerului Justiției, ai Inspecției Generale și de Audit Intern al MJ au verificat fiecare operațiune financiar-contabilă, calitatea lucrărilor, au inventariat dotările, etc.

Serviciul Teritorial Târgu Mureș al PNA, condus de procurorul Marin Sandu, avea până la arestarea judecătorului Andreea Ciucă, un bilanț absolut jenant: zero arestări.

(ZMS nr. 52, 16 iunie 2003)

Una din cele mai mari victorii a magistratului a fost obținută când Curtea Supremă de Justiție a pus-o în libertate, pe motiv că arestarea nu poate fi dictată de procurori, ci doar de către judecători. Magistratul Andreea Ciucă se luptă și în prezent cu DNA în cele două procese aflate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Achitată în primăvară lui 2005, într-un târziu DNA a promovat recurs împotriva sentinței de achitare. În cel de-al doilea dosar, de hacker, a reieșit extrem de clar că DNA a ascultat timp de aproape un an telefonul avocaților, dar și a ziariștilor, inclusiv de la publicațiile noastre. Ilegal. Sesizările noastre au rămas fără efect… Nu ne mai întrebăm de ce…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close