Sport

Sâmbătă, la Iernut se joacă derby-ul mureșean al Ligii III

1-liga 3

Etapa a XI-a a seriei V din Liga III de fotbal programează partida dintre cele două echipe ale județului Mureș, CS Iernut și Avântul Reghin. Partida va avea loc pe stadionul „Cornel Orza” din Iernut, sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 14.00. Este a treia întâlnire dintre cele două echipe mureșene, deoarece gazdele sunt abia la al doilea sezon în acest eșalon, dar, după locurile ocupate în clasament este cea mai dezechilibrată. În ediția trecută cele două au încheiat campionatul în subsol, vecine de clasament, dar este lăudabil faptul că iernuțenii au rezistat „șocului” primului contact cu Liga III. Avântul a strâns 33 de puncte și a încheiat pe locul 10, urmați de CS Iernut, la 7 puncte distanță. În cele două întâlniri, disputate în etapa a VI-a, Avântul a obținut 4 puncte. În tur au învins pe teren propriu cu 2-1, goluri înscrise de Răzvan Dan (min. 45) şi Vili Stoica (min. 84), respectiv Vasile Dicher (min. 90+2). În retur rezultatul a fost egal, cu câte un punct care nu a avantajat niciuna din echipe. Gazdele au deschis scorul în minutul 17 prin Zeze Anderson, iar Avântul a egalat în minutul 89, prin Truţa. Locurile ocupate le-ar fi trimis la play-out, dar acesta nu s-a mai disputat, fiind echipe retrase deja.

 Orice derby local dă un plus de culoare

În acest sezon evoluțiile celor două sunt mult diferite. Iernuțenii se află pe locul X, cu 10 puncte, în timp ce Avântul este liderul seriei, cu 25 de puncte, cu unul mai mult decât a doua clasată, Industria Galda, din județul Alba, echipă care a promovat la rândul ei în Liga III abia în ediția trecută.

CS Iernut vine după patru înfrângeri consecutive, ultima pe teren propriu fiind tocmai în fața urmăritoarei Avântului, Industria Glada, scor 3-4. A fost singura partidă din cele patru disputate pe teren propriu în care echipa condusă de managerul Horațiu Moldovan și Nicolae Ghira nu a obținut victoria, dar și aceea au controlat-o în cea mai mare parte, cedând în ultimul minut al prelungirilor. „Vom avea un meci dificil, dar avem nevoie să ieșim din pasa proastă. Avem avantajul terenului propriu, unde, cu excepția ultimei partide, am obținut numai victorii. Și aceea am dominat-o, dar am cedat în final. Avântul este o surpriză, dar cred că ocupă meritat primul loc, o dovedesc rezultatele. Sper ca băieții noștri să joace cu dăruire, să facă un meci plăcut pentru spectatori, care la noi vin în număr mare. Trebuie să dovedim că nu întâmplător și în ediția trecută fruntașele au plecat de la noi învinse. Fotbalul este imprevizibil, pentru asta ne place”, a spus președintele clubului din Iernut, Sorin Dumbrăvean.

 „Greșim dacă ne uităm la clasament”

Noul lider al seriei, ajunsă în urmă cu două etape pe prima poziție, după înfrângerea din etapa a III-a, 0-2 la CSM Sighetul Marmației, liderul de la acea vreme, a reușit o serie impresionantă de 6 victorii și o remiză albă la Unirea Jucu. „Este un loc nesperat, dar care ne bucură. Nu ne așteptam să ajungem acolo, dar important este finalul. La Iernut ne așteaptă un meci aparte, cu o încărcătură suplimentară, fiind derby județean, cu ambiții în plus. Ei vin după trei înfrângeri și au nevoie de puncte, se vor mobiliza și pentru că joacă cu liderul. Important este să nu ne uităm la clasament, am greși, deoarece valorile jucătorilor se echilibrază în asemenea meciuri. Vom juca agresiv, la victorie, dar ne așteptăm la un meci greu”, este părerea antrenorului Avântului, Vili Stoica.

 

Clasamentul

1. Avântul Reghin            10   8      1      1      23- 9          25

2. Industria Galda             10   8      0      2      22-15          24

3. Luceafărul Oradea        10   6      3      1      20- 7          21

4. CSM Sighet                  10   7      0      3      22-11          21

5. Unirea Jucu                  10   6      3      1      19- 9          21

6. Comuna Recea             10   6      0      4      22-15          18

7. Miercurea Ciuc            10   5      1      4      12-12          16

8. Sănătatea Cluj              10   4      1      5      17-18          13

9. CS Oşorhei                   10   3      2      5      12-14          11

10. CS Iernut                      10   3      1      6      11-18          10

11. Unirea Dej                    10   2      1      7      11-20           7

12. AFC Od. Secuiesc        10   2      1      7      9-23           7

13. FC Zalău                       10   1      3      6      8-22           6

14. Luceafărul Bălan 10    0      1      9      13-28     1

 

Programul etapei a XI-a

Vineri, 6 noiebrie, ora 14.00

CS Oșorhei                                                     – CS FC Zalău

Sănătatea Cluj                                         – AFC Odorheiu Secuiesc

AFK Miercurea Ciuc                              – Comuna Recea

Sâmbătă, 7 noiembrie, ora 14.00

CSM Sighetul Marmației                      – Industria Galda

Luceafărul Bălan                                     – Unirea Jucu

Luceafărul Oradea                                   – Unirea Dej

CS Iernut                                                  – Avântul Reghin

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close