Uncategorized

Săraci acum,bogați peste patru ani…

Aflat deja la al doilea mandat, senatorul UDMR, Marko Bela nu putem spune că excelează la capitolul avere. Cel puțin așa reiese din declarația lui. Un apartament de 46 de metri pătrați, o căsuță de vreo trei ori mai mare decât acesta, un Renault Clio achiziționat în 2001, șase hectare de teren agricol și un cont bancar care nu depășește 24 de mii euro. Aceasta pare fi toată averea președintelui UDMR. Cam slăbuț pentru o persoană care are în administrare cea mai mare parte a fondurilor venite de la Budapesta, pentru comunitatea maghiară din Transilvania. Nu? În timp ce colegul său de… bancă, senatorul Frunda Gyorgy, este cel mai bine poziționat la capitolul averi imobiliare. Acesta deține o vilă imensă a cărei valoare de impozitare depășește un miliard și jumătate de lei, o casă de vacanță “procurată” în ’96 și un apartament de 60 metri pătrați. Chiar dacă, în declarația sa de avere, senatorul UDMR nu mai impresionează la alte rubrici, este suficient dacă amintim faptul că acesta “gestionează” alături de Marko fondurile maghiarimii.
Latifundiarul Antonie
Senatorul Uniunii PSD+PUR, Cristian Georgescu, care mai are și statutul de președinte executiv al social-democraților, se situează undeva la mijloc. Nici “prea”, nici “foarte”… Georgescu deține două apartamente unul luat în ’96 și altul în 1999 și a căror valoare de impozitare bate, undeva, la un miliard de lei. În ceea ce privește bunurile mobile, proaspătul senator deține un autoturism Dacia 1310 cumpărat în 1998 și un Fiat Seicento luat în 2003. Mult mai bine situat, reprezentantul opoziției Mihai Antonie, mai are puțin și se poate considera latifundiar. Senatorul Alianței D.A. deține 15 hectare de teren forestier achiziționate în perioada 2003-2004 și o suprafață de 5.5 hectare de teren intravilan a cărei valoare de impozitare se ridică la 700 milioane de lei. Nici la capitolul imobiliare, Antonie nu o duce mai rău. Cu o casă de 400 metri pătrați, două vile de vacanță și patru spații comerciale, senatorul D.A. se poate considera norocos. În ceea ce privește mijloacele de deplasare, Antonie are de unde alege. Și asta datorită faptului că senatorul Antonie deține un Ford Winstar un VW Polo cumpărate în 2.000 și un VW Passat achiziționat în urmă cu un an. De asemenea, Antonie este acționar la BCD Romexterra cu un număr de 20.000 părți sociale și prezintă un cont bancar în cuantum de 12.000 euro.
Duetul Borbely
& Kerekes

Lui Borbely Laszlo, se pare că deputăția îi priește de minune. În declarația sa de avere, deputatul UDMR se evidențiază cu o vilișoară “modestă” și un apartament la fel de “subțire”, a căror valoare de impozitare bate gongul la două miliarde de lei. Cu certitudine, sintagma “nu aduce anul ce aduce…  mandatul” funcționează, în cazul lui Borbely, cu succes. Astfel, deputatul UDMR a mai dobândit anul acesta un VW Passat nou-nouț, achiziționat în leasing. În timp ce depozitul bancar în valoare de 20.000 euro, se preconizează că va atinge, în următorii patru ani, valori de-a dreptul alarmante. Pentru colegul său de partid, Kerekes Karoly, mandatul trecut de deputat nu a adus mare lucru. Cu 0,42 hectare de teren intravilan, dobândit în ’92, o casă de vacanță de 24 metri pătrați și un apartament a cărui valoare de impozitare depășește cu puțin 300 de milioane lei anual, Kerekes poate intra liniștit în categoria… “fraierilor” care n-au făcut nimic pentru ei înșiși.
Conac
peste pupăză

Deputatul Kelemen Bela Attila se află la al doilea mandat. Și se prezintă excelent la capitolul avere. Cu 12 hectare de pădure și cu 2 hectare de teren intravilan, Kelemen se poate considera un adevărat moșier. La “departamentul” imobiliare, deputatul UDMR a fost cât se poate de discret. Astfel, una dintre cele două case menționate acolo este de fapt un vechi conac boieresc, situat în satul Cuiejd, lângă Târgu Mureș, renovat și modernizat ultimul răcnet. Pentru nici unul dintre imobilele respective, deputatul nu a precizat valoarea de impozitare. În declarația sa de avere mai figurează un tractor Toledo, vechi de 12 ani, și o camionetă Dacia 1307 din 1998. Pe numele său Kelemen mai deține un depozit bancar în valoare de 16.000 euro. Din păcate, limuzina Skoda Fabia, cu care Aty e deseori văzut în Târgu Mureș, nu și-a mai găsit locul în declarația sa de avere. Sau nu?
Todoran
e în… formă

Deputatul Uniunii PSD+PUR, Pavel Todoran, se vede că nu a stat degeaba. Mandatul trecut i-a adus 20 de hectare de teren intravilan, în dreptul căreia pesedistul a “omis” să treacă valoare de impozitare. Todoran mai deține două apartamente achiziționate în 1991 și 1997 și un depozit bancar în valoarede 50.000 euro. La capitolul bunuri mobile, deputatul Uniunii se poate considera un adevărat răsfățat al sorții. Cu un VW Passat luat în ’96, un Daewoo Cielo cumpărat în 2000 și două tractoare U650, să tot visezi la deputăție. În același timp, deputatul Todoran mai dețin 57% părți sociale la SC Rowalex, a căror valoare atinge suma de 18.000 euro. Nu-i rău!
… și Timar
în frunte!

Coechipierul său, Liviu Timar, este mult mai în… vână! Directorul executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Mureș pare a fi de departe cel mai bazat parlamentar al județului. Timar deține 8,85 hectare de terenuri agricole dobândite, pe rând, în perioada 1995-2003 și un apartament de aproape 80 de metri pătrați a cărui valoare de impozitare depășește 400 de milioane de lei. În ceea ce privește capitolul “mobilitate” Timar se poate lăuda cu… 14 mașini: trei tractoare, două semănători, două remorci, o cisternă, un plug, o grapă cu discuri, o Skoda Octavia luată în 2003 și o Lada 1200 cumpărată în 1987. Ca o sfidare la adresa milioanelor de români care abia și-au permis să-și ia o… căruță. De asemenea, deputatul Uniunii mai prezintă un cont bancar în valoare de 30.000 euro și desfășoară activități cu produse agricole, a căror echivalent depășește lunar suma de 5.000 de euro. În ceea ce privește afacerile, Timar este asociat la SC SUCMEROM SRL Reghin cu o valoare a părților sociale de 7.000 euro.
Săraci
dar în funcție

Aleșii Alianței D.A. vor intra, se pare, în Camera Deputaților cu… stângul. Și asta din cauza faptului că nici unul dintre aceștia nu excelează la capitolul avere. Eugen Nicolăescu deține un apartament de 40 metri pătrați cumpărat în ’81 și un cont bancar în valoare de 50 de mii euro. În timp ce declarația Laviniei Șandru este un mare zero barat. Mai pe înțelesul tuturor, deputata Șandru nu are nimic. Nu pe numele ei! Iar aici ne abținem să facem comentarii. Peremistul Adrian Moisoiu a strâns în perioada mandatului de deputat un depozit bancar în valoare de 18.000 euro. În rest, “locotenentul” Tribunului mai deține 1,25 hectare de teren agricol și 2.035 de metri pătrați de teren intravilan luat în ’98. La capitolul imobiliare, sexagenarul Moisoiu se poate lăuda cu un apartament luat în 1974 și o casă de vacanță “procurată” în ’98, a cărei valoare de impozitare depășește 90 de milioane lei. Gata!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close