Sport

Se dă startul şi în sezonul de volei

o infrangere neasteptata la Cupa ArdealulUltima disciplină de jocuri sportive care începe sezonul este voleiul. Campionatul masculin îşi dispută prima etapă la sfârşitul săptămânii, în timp ce fetele debutează abia săptămâna viitoare, când vor juca două etape. La feminin, campionatul debutează cu un joc foarte atractiv, cel dintre Ştiinţa Bacău şi Volei Club Alba Blaj, două echipe care au încheiat pe podium fără a se întâlni în play off. Ştiinţa a câştigat semifinala cu CSU Medicina CSŞ Târgu-Mureş, iar Volei Alba a pierdut dramatic în faţa echipei Dinamo. CSU Medicina va evolua în prima etapă în deplasare, miercuri, 15 octombrie, la CSM Lugoj, după care, peste exact o săptămână, marţi 22 octombrie vor primi vizita celor de la CSM Bucureşti, în cadrul etapei a doua. Celelalte partide ale acestei etape se vor juca sâmbătă, 18 octombrie. Pentru mureşence urmează o deplasare la nou promovata CSM Satu Mare, apoi pe teren propriu cu Unic Piatra Neamţ şi o nouă deplasare la CSM Târgovişte. Privind adversarele rând pe rând, programul „medicinistelor” pare unul favorabil, deşi, cu excepţia noii promovate, celelalte patru au obţinut în ediţia trecută toate locuri în play off. Locul 4 ocupat în ediţia trecută pare să dea echipa mureşeană drept favorită în primele cinci etape, dar ultimele evoluţii ale echipelor par să anunţe jocuri dificile.

Program aparent favorabil mureşencelor

Adversara din prima etapă a trecut în primul tur al play-off-ului de SCM U Craiova, după ce a cedat cu 2-3 pe teren propriu şi a învins în următoarele meciuri de două ori cu 3-0, primul în deplasare. A fost eliminată în faza a doua de CSM Târgovişte şi a încheiat pe locul 7. În campionatul regulat, bănăţencele au cedat ambele partide cu CSU Medicina. În etapa a VIII-a la Lugoj au câştigat un set, dar la Târgu-Mureş au fost învinse la zero. În noua ediţie nu se cunoaşte încă forţa adversarelor, dar mureşencele au fost învinse de echipa din Piatra Neamţ în turneu de pe terenul acestora, după care au cedat şi pe teren propriu, la Cupa Ardealul. Noul antrenor, Paul Bogdan, ajutat de Ciprian Dârnescu a preluat echipa în această vară şi are la dispoziţie un lot în care experienţa şi tinereţea urmează a fi îmbinate, cât mai curând se speră. Din lotul ediţiei trecute mai fac parte: Roxana Iancu, Florentina Ivanciu, Andreea Petra, Alexandra Pintea, Yulia Popova, la care se adaugă câteva jucătoare mai tinere care au făcut uneori parte din lot, dar cu jocuri puţine: Sonia Teianu, Alexandra Cauc, Carmen Mateiaş, Loredana Dobriceanu. Nou sosite sunt Dana Lupescu, Andreea Ispas-libero, Ioana Vasinca, Roxana Pintea-libero.

După câteva sezoane cu evoluţii apreciate în Challenge Cup, cu prezenţe în fazele „optimilor”, mureşencele au o sarcină dificilă în aceast toamnă, când vor juca în faza a II-a, în luna noiembrie, împotriva echipei israeliene Hapoel Kfar Saba.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close