Uncategorized

Secolul XXI va fi islamic sau nu va fi deloc?

Toți non-musulmanii sunt criminali răzvrătiți împotriva lui Allah * Este permis să decapitezi ostatici în zone de război * Drapelul islamic va flutura deasupra Downing Street și Casei Albe* Jihadul nu poate avea sfârșit până la instaurarea Califatului global

Oricât ar părea de incredibil, afirmațiile respective nu au fost făcute la Mecca sau la Teheran, ci la Londra, in inima democrației occidentale. Autorul lor este șeicul Omar Bakri Muhammad, liderul Al-Muhajiroun, una dintre cele mai controversate grupări islamice din Marea Britanie.

Omar este un exponent reprezentativ al ramurii radicale a Islamului, tot mai influentă în lumea musulmană. Pentru cei care cred că activitățile teroriste islamice sunt opera unor grupuri restrânse de fanatici, interviul acordat de șeic revistei “Christianity Today” este de natură să facă lumină în privința adevăratelor scopuri ale Islamului.

1. De ce susțineți că ura față de Statele Unite a condus la atacurile din 11 septembrie?

Islamul este revelația finală, prin urmare cei care cred în el se supun lui Allah, singurul demn de ascultare în fiecare aspect al vieții. Pentru a înțelege 11 septembrie, trebuie să ne întoarcem la Tawhid— adorarea exclusivă a lui Dumnezeu în fiecare domeniu: religios, politic, social, etc. Fiecare acțiune a omului trebuie să se raporteze la acest lucru. Fără îndoială că 11 septembrie a fost un moment neplăcut pentru victime sau pentru rudele lor, dar cei care au comis atacurile au acționat urmând un decret divin predestinat (deși trebuie amintit faptul că Dumnezeu îi dă omului voință liberă).

“Magnificii 19” sau “teroriștii” sunt personal răspunzători de acțiunile lor. Dacă acestea au fost bazate pe poruncile lui Dumnezeu, vor fi răsplătiți; dacă au fost împotriva poruncilor Lui, vor fi pedepsiți. Acțiunea celor 19 are legătură cu un text divin, Surah AL-Baqara 2:190: “Luptă pe calea lui Allah împotriva celor care luptă împotriva ta…”. Musulmanii cred că ne-musulmanii sunt kaffir (cei care nu cred în Islam). Termenul nu reprezintă o insultă; este o descriere. Dumnezeul în care credem noi nu a venit din pântecele unei mame. Statele Unite sunt un stat kaffir— iar kaffir îi include și pe acei musulmani americani care se aliază cu ne-musulmanii, de exemplu cei din armata americană, în Irak, și din acest motiv devin ținte legitime ale jihadului. Terorismul poate fi ori pozitiv, ori negativ, după cum este pro sau contra lui Dumnezeu. Terorismul american din Irak este împotriva lui Dumnezeu. Alegătorii americani împărtășesc o responsabilitate comună cu guvernul pe care l-au votat, la fel ca și alegătorii ruși în privința acțiunilor guvernului lor în Cecenia. Complicitatea la faptele conducătorilor îi transformă pe cetățeni în ținte legitime.

Americanii sunt urâți pentru că sunt agresorii musulmanilor în Afganistan, Liban, Somalia, Irak, Palestina, sau pentru că sprijină regimurile-marionetă musulmane din Arabia Saudită, Egipt, țările din Golf. După cel de-al doilea război mondial, America a declarat în mod efectiv război musulmanilor și Islamului – au înlocuit imperiile britanic și francez, i-au controlat pe conducătorii-marionetă ex-britanici, dar mai ales au acordat ajutor militar, financiar și diplomatic israelienilor. De asemenea, America utilizează dreptul de veto de la ONU împotriva musulmanilor și a instalat baze militate de-a lungul lumii islamice, fapt ce reprezintă, în sine, un act de agresiune.

2. Credeți că evenimentele din 11 septembrie au fost în vreun fel justificate din punct de vedere islamic?

Vorbind la modul obiectiv, în calitate de învățat musulman, și fără să instig la astfel de acte, afirm că jihadul poate fi purtat în afara câmpului de bătălie. Războiul sfânt nu este restricționat de timp, loc, eveniment, oameni, alimente, apă (amândouă pot fi otrăvite în mod legitim în Jihad), sau îmbrăcăminte. Nu este nevoie să porți o uniformă. Orice armă este admisă în jihad. Până și animalele pot fi utilizate ca “atacatori sinucigași”! Jihadul nu este limitat de țintă – chiar și musulmanii sau copiii, dacă sunt folosiți de inamic drept scuturi umane, pot fi uciși. Un singur lucru poate împiedica Jihadul – un acord de securitate.

Femeile ne-combatante, copiii, bătrânii, clericii, nebunii, handicapații nu sunt vizați. În cazul în care sunt omorâți accidental, copii ne-musulmanilor merg în Paradis. Cu toate acestea, dacă astfel de persoane mor în timpul unui tir încrucișat, ele devin pierderi colaterale.

Evenimentele din 11 septembrie au fost justificate pentru că America nu avea o înțelegere de securitate cu musulmanii, deși musulmanii din Statele Unite sunt sub regimul unui astfel de acord, chiar dacă ei nu acționează militar împotriva Americii. Numai clericii experți în fiqh (jurisprudența islamică) ar fi putut plănui evenimentul, pentru că cei 19 au folosit nume de împrumut non-musulmane pentru a intra în SUA ( fapt ce le-a permis să acționeze legal în Jihad).

Când am auzit de atentat, m-am rugat lui Dumnezeu ca nici un musulman din America să nu fi luat parte la atac, pentru că este haram (“interzis în Islam”). După ce al-Qaeda a admis responsabilitatea pentru atentat, a fost evident că experți ulema (clerici islamici) au fost în spatele atacului. Astfel, Al-Qaeda a reînviat cultura terorismului islamic după 200 de ani.

3. Ce ne puteți spune despre luarea de ostatici și masacrul de la Beslan, Rusia, în septembrie 2004?

Așa cum am mai afirmat, în Jihad nu există restricții asupra locului (un atac poate avea loc chiar și la Mecca) – deci școlile reprezintă ținte legitime ale Jihadului. Depinde de mujahedinii locali, de cei care intră în luptă, să decidă cea mai bună strategie. Omorârea femeilor și copiilor n-a fost și nu va fi niciodată parte a Jihadului în Islam, fie că este vorba de femei și copii musulmani sau non-musulmani. Așadar, dacă mujahedinii ceceni au ucis femei și copii la Beslani, aș condamna acest lucru. Copiii non-musulmanilor, care mor în circumstanțe precum cele de la Beslan, merg în Paradis.

4. Ați caracteriza jihadul al-Qaeda ca fiind anti-creștin, tot atât cât este anti-aemerican?

Al-Qaeda își are originea în secta Ahl-us Sunnah wa Jamaah— cunoscută de asemenea ca Salafis sau Al-Huruba “Străinii”, sau “Poporul lui Tawhid” – ramura Wahhabi a Islamului, fapt care explică de ce Zarqawi folosește acest termen în Irak. Jihadul nu este în mod specific anti-american. În termenii jurisprudenței islamice, doar musulmanii sunt nevinovați; ne-musulmanii nu sunt. Toți ne-musulmanii sunt criminali răzvrătiți împotriva lui Dumnezeu. Musulmanii care se implică în întruniri ecumenice sunt apostați. Dumnezeu face deosebire între oameni pe baza credinței. Jihadul nu este în mod special anti-creștin – este anti-kaffir.

5. Bin Laden susține că Jihadul este defensiv. Puteți explica acest lucru?

Salafis nu folosesc acest termen, dar jihadul defensiv este răspunsul musulmanilor atunci când sunt atacați. Jihadul ofensiv intervine în cazul în care Islamul este introdus pe cale militară de un stat islamic cuceritor, sau când musulmanii sunt arestați pentru credința lor. 11 septembrie n-a fost o încercare de a cuceri America, ci mai degrabă un act de răzbunare. Scopul atacului a fost să-i forțeze pe americani să plece din lume musulmană, prin pricinuirea aceleiași suferințe pe care SUA a cauzat-o musulmanilor.

6. Care este poziția legii islamice? Este halal (permis de legea shari’ah) să decapitezi ostatici occidentali în Irak?

Este halal să decapitezi criminali musulmai! Este halal să ucizi ostatici în zone de război. În privința a ceea ce se poate face pentru a asigura eliberarea lor, fie ei, fie familiile lor trebuie să îmbrățișeze Islamul. Sau, pe baza principiului din jurisprudența islamică, care se referă la beneficiile adse Islamului și Ummah ( comunitatea musulmană mondială), rudele ostaticilor ar putea condamna în mod permanent Cruciadele, Acordul Sykes-Picot din 1916 care a divizat Orientul Mijlociu între francezi și englezi, Declarația Balfour din 1917 care a înmânat Palestina sioniștilor, Rezoluția 181 a ONU care stabilește existența entității sioniste, precum și situațiile de la Guantanamo Bay, Umm Qasr, Bagran și închisoarea Abu Ghraib. Mujahedinii ar putea cântări apoi avantajele pe care le-ar oferi eliberarea ostaticilor în comparație cu omorârea lor. Ceea ce s-a întâmplat în Spania vine în sprijinul acestei realități: când guvernul de la Madrid a anunțat retragerea trupelo din Irak, mujahedinii au răspuns pozitiv. Musulmanii au apreciat marșurile anti-război din Occident, Ben Ladem i-a chemat pe locuitorii Europei să condamne guvernele lor.

7. Pe ce bază ar putea America să ajungă la pace? Puteți explica în ce constă Tratatul Hudaibiyya Treaty și implicațiile sale? Poate fi reînnoit?

Ceea ce a afirmat Raportul Comisiei 11 septembrie este fals – nu este necesar pentru americani să se convertească la Islam ca să aibă pace. Musulmanii luptă împotriva americanilor pentru că aceștia sunt agresori; luptăm împotriva guvernelor musulmane apostate pentru ca acestea sunt dușmani ai legii islamice.

Pacea poate veni dacă America își retrage forțele din lumea musulmană, încetează exploatarea petrolului musulman, stabilește relații decente cu musulmanii și încetează sprijinirea agresorilor sioniști și a guvernelor marionetă musulmane. Cu alte cuvinte, “Jos mâinile pe pe pământurile musulmane!”. Musulmanii nu au atacat Statele Unite – opusul este adevărat. 11 septembrie a fost un act de răzbunare. Așa cum a spus ben Laden, pacea va veni când Statele Unite se vor retrage din lumea musulmană.

Tratatul Hudaibiyya Treaty a fost un armistițiu de 10 ani încheiat între musulmanii din Medina și păgânii din Mecca, și reprezintă o bază pentru zilele noastre. Se poate reînnoi. Stabilește un acord de securitate. Cu toate acestea, nu poate fi încheiat cu ocupanții – deci nu poate fi negociat cu sioniștii sau cu susținătorii lor.

8. Puteți explica conceptele pe care ben Laden le folosește în declarațiile sale referitoare la atentatele din 11 septembrie și alte evenimente: “Casa Războiului” versus “Casa Credinței” și, în altă sferă, “Casa Armistițiului” sau “Pactului”? Este aceasta din urmă o temelie pentru încetarea ostilităților? Poate Jihadul să ia sfârșit vreodată?

Conceptul Dar al-Harb, care este câteodată tradus în mod greșit drept “Casa Războiului”, face referire la domeniul războaielor împotriva lui Dumnezeu sau a musulmanilor. Teritoriile non-islamice sunt fie în război cu musulmanii, fie sub incidența Pactului. În ziua de astăzi, întreaga lume cade sub incidența Dar al-Harb, pentru că se situează în sfera non-shari’ah, în afara incidenței legii islamice. Scopul Khilafah (Califatul mondial— statul islamic ideal, care nu există în prezent) este cucerirea lumii, fie pe cale militară, fie intelectuală prin convertirea omenirii la Islam. Nu poate exista un sfârșit al Jihadului – un hadith ( sentință a profetului Mahomed) afirmă acest lucru.

9. Cum va funcționa un Califat?

Sub Khilafah, autoritatea este centralizată, nu și administrația. Califul desemnează miniștrii, judecătorii, guvernatorii, comandanții militari, etc. Din punct de vedere constituțional, chiar dacă analogiile sunt imperfecte, Khilafah este mai aproape de sistemul prezidențial american decât de sistemul parlamentar britanic. Diferența fundamentală este că un Califat funcționează sub un mandat divin. Nu pot exista judecători non-musulmani. Practic, Coranul și sentințele lui Mahomed, cuprinse în Hadith, reprezintă Constituția. Shari’ah este legea. Califul este ales de musulmani, fie că este vorba de alegeri populare sau de o selecție făcută de Majlis as-Shura – Adunarea Consultativă. Non-musulmanii pot intra în Majlis pentru a-și reprezenta propria comunitate.

10. Care vor fi drepturile creștinilor într-un Califat restaurat?

Ca și cetățeni, în domeniile bunăstării și securității, educației, etc., vor fi egali cu musulmanii. Creștinii vor fi scutiți de serviciul militar, dar pot fi voluntari. Nu va fi permisă nici o școală particulară, iar programul de învățământ va fi fundamentat pe Islam. Nu va admisă construirea de noi biserici, dar va fi permisă existența celor vechi. Toți oficialii statului va trebui să fie musulmani. Musulmanii nu vor avea însă dreptul să-i convertească pe creștini sub amenințarea pedepsei cu moartea.

11. Ați vorbit despre steagul islamic fluturând deasupra Downing Street, și am văzut un hadith pe site-ul d-voastră de internet în care susțineți că sfârșitul lumii nu va veni până când Casa Albă nu va fi capturată. Cum preconizați să atingeți aceste obiective?

“Ultima oră nu va veni până ce musulmanii nu vor cuceri Casa Albă”, este un hadith al lui Tabarani, un mare învățat musulman. Cum se va întâmpla acest lucru? Khilafah este necesară pentru jihadul ofensiv, deși Califatul se poate insatura și dacă musulmanii vor reuși să îi elibereze pe musulmanii captivi. Vorbind la modul realist, aceste obiective (instaurarea Califatului în Marea Britanie și Statele Unite) se vor realiza, probabil, prin activitatea misionarilor islamici.

Ioan BUTIURCÄ‚

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close