Uncategorized

Servus de la Polus Center

Cel mai mare centru comercial pe un singur nivel din tara si-a deschis portile la finele saptamânii trecute. Dupa mai bine de 15 luni de când s-a pus piatra de temelie, 140 milioane euro investiti si peste 1500 de oameni angrenati în constructie, Polus Center si-a deschis portile catre public. Conform previziunilor la Polus sunt asteptati peste 10 milioane de vizitatori anual.

Polus Center Cluj, primul proiect finalizat de compania TriGranit în România, si-a deschis portile pentru oaspetii sai la finele saptamânii trecute. Imensul proiect imobiliar dezvoltat de catre investitorul maghiar se întinde pe o suprafata de 80.000 de metri patrati. Pentru constructia Polus Center au fost necesari 10.000 de metri cubi de ciment, 30.000 de metri cubi de beton, structura de otel a cladirii cântarind peste 1.500 de tone. În colosul din comuna Floresti s-au instalat peste 10.000 de spoturi luminoase, acestea consumând peste 30 MW de energie electrica, adica aproape cât un oras mai mic. Un alt amanunt care demonstreaza complexitatea constructiei este faptul ca în interiorul mall-ului au fost instalate cabluri electrice a caror dimensiune este egala cu distanta de la Cluj la Budapesta. Clientii Polus Center au unde sa-si cheltuie banii, având posibilitatea de a alege produse din cele 183 de magazine, 6 chioscuri si 50 de unitati mobile aflate sub acoperisul Polus Center.

“Suntem bucurosi ca am ajuns în acest moment în care predam clujenilor si locuitorilor din regiune un centru comercial gândit pentru ei si pentru confortul lor. Acest centru multifunctional este rezultatul unui efort a câteva mii de oameni care si-au adus contributia prin experienta, cunostintele si prin ambitia cu care au raspuns provocarilor. Rezultatul este un centru comercial si de divertisment bine planificat, închiriat si administrat care va deveni locul de întâlnire al clujenilor dar si a celor care locuiesc în judetele limitrofe”, a apreciat Arpad Torok, Directorul de Dezvoltare al companiei TriGranit în România si Chief Leasing Director al aceleiasi companii, la conferinta de presa prilejuita de deschiderea oficiala a mall-ului. “Am reusit sa construim 80.000 mp si sa degajam un teren de 250.000 mp, unde au fost descoperite si vestigii arheologice. Le-am pastrat, le-am expus la vedere si constituie unul dintre elementele de noutate pentru centrul nostru”, a mai sustinut Arpad Torok. Spatiul disponibil în centrul din Floresti este închiriat 100%. Au mai participat la deschiderea oficiala Lorant Varga – director general executiv TriGranit, Simon Bayley – chief development officer al companiei, Arpad Paszkany – presedinte al Polus Transilvania Companie de Investitii. “Acum doi ani ne-am stabilit strategia de a ne concentra pe câteva tari importante, luând în considerare cresterea economica sau existenta unor autoritati publice deschise la investitii straine. Am vazut ca România este una dintre aceste tari. Planul nostru este sa investim peste 1 miliard de euro în România. Clujul este un oras puternic si dinamic si ne-a aratat ca suntem pe drumul cel bun”, a specificat Varga.

Un mall de milioane

Centrul va avea 10-12 milioane de vizitatori anual, estimeaza conducerea Polus. Cel mai mare spatiu este ocupat de hypermarket-ul Carrefour, cu o suprafata de vânzare de 8.400 mp. Operatorul spatiilor de cinema, ce se vor deschide în noiembrie, este compania greaca Odeon. Aproximativ 40% din suprafata închiriabila a Polus este ocupata de marci care patrund pentru prima data la Cluj, iar marcile ce îsi fac intrarea în România reprezinta 15%. Complexul cuprinde spatii de joaca pentru copii, zone de restaurant si un spatiu polivalent pentru organizarea de evenimente. Polus Center a fost conceput cu domuri din sticla, o fântâna cu jeturi de apa, banci, cafenele, plante exotice si palmieri, strazi si piete, iar pe traseul de cumparaturi clientii vor putea sa vada si vestigiile arheologice descoperite pe santier.

Tranzactie record

Pasajul care faciliteaza accesul la Polus a costat 5 milioane de euro. TriGranit, fondata în 1997, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Europa Centrala si de Est. Actionari sunt Nathaniel Rothschild (Anglia), Sandor Demjan (Ungaria), Peter Munk (Canada), Sandor Csanyi (Ungaria) si fondul Immoeast (Austria). TriGranit dezvolta 30 de proiecte în 11 tari, prin investitii de peste 8 miliarde de euro. Tranzactia de 210 milioane de euro prin care Polus a trecut în portofoliul Immoeast a fost una dintre cele mai importante înregistrate anul trecut în România.

Augustin STANCIU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close