Uncategorized

Si mai vreau un minut ca sa ma mir mai mult

Ultimul loc în care mi-as fi imaginat un concert HI-Q în târg, si ala inimaginabil în 2010, ar fi fost Jazz’n’Blues Club, acolo unde se cânta, bineînteles, jazz, blues, rock, d’astea. Inimaginabilul a devenit imaginabil atunci când trupa HI-Q a revenit la formula initiala, dupa o pauza de sapte ani. În acest timp, Dana Nalbaru s-a despartit de chelul de la Voltaj si a facut un copil cu actorul Dragos Bucur, devenind, înainte de asta, Daniela Bucur. si-a schimbat look-ul. S-a ras în cap, si-a mâzgâlit bratele si gâtul cu tatuaje, a lansat vreo trei albume rock apoi s-a linistit. si, ghici ce?! S-a întors în HI-Q, provocându-i pe colegii ei sa cânte live, 100%. si-a luat un impresar enervant, câtiva instrumentisti, plus doua fetite pentru backing vocals si, alaturi de vesnicii colegi de trupa aproape afoni, Mihai – cica purtator de cuvânt la Tineretul Social-Democrat  si Florin – care înca mai are cont de hi5, s-a urcat pe scena, acum nu mai mult de o luna. Dana si-a lasat fetita la bunici si a plecat în turneu cu HI-Q. Pe la mijlocul saptamânii ce tomai a trecut, the 100% live rock band, HI-Q a aterizat în târg, fix în Jazz’n’Blues Club. În noaptea de dupa concert, am visat interviul de mai jos.

Fotoreporter: 20 lei intrarea la concert? Nu e cam mult în vremurile astea grele?
HI-Q în cor: Ce-i cu întrebarea asta? Mihai si Florin îsi dau duhul pe scena sa cânte live 100%. Uita-te si tu cât de emotionati sunt cei din public dupa “Un minutâ€, mai cântam si “Dor de tine, dor de noi†si-i facem sa plânga. În plus, tu ai vazut câti suntem pe scena? Ai impresia cacânta cineva pe gratis? Asa ca termina cu întrebarile astea de 2 lei, ca ne suparam si bagam cd-ul.

Frep.: Prin 2000 aveati câte trei concerte pe zi, acum aveti 12 pe turneu. Îi greu live, îi greu?
HI-Q: Vrei sa repetam neaparat partea cu cd-ul? Bai, deci pe vremea aia era lux. Te urcai pe scena, bagai cd-ul, te asigurai ca-i oprit microfonul si dansai în timp ce te rugai sa nu sara cd-ul! Apoi te urcai în masina si la revedere. Veneau banii ca pe banda! Acum?! Acum e jale. Speram sa terminam cu bine turneul asta live rock 100%. Dana se descurca. Ea a avut voce întotdeauna…

Frep.: Zece negri mititei au papat oua, unul s-a intoxicat si-au ramas doar noua?
Dana: Hei! Ai fost atent la concert sau la tatuajele mele?
Frep.: De ce n-ai cântat în geaca de iarna?
Dana: Vad ca ma iei peste picior. Da. Am noua negri mititei pe bratul stâng si ce?
Frep.: si pe cel drept?
Dana: Ceva pe limba elfilor. Habar n-am ce, dar sunt fana Stapânul Inelelor!

Frep.: Mihai, ce-a fost cu faza cu aprindeti brichetele? Te credeai Mylene Farmer?
Mihai: Îs mai tare ca Mylene Farmer si în plus, era o melodie sensibila!

Frep.: V-am admirat costumatia scenica, sunteti pa trend, bravo!
HI-Q: Presupun ca ne-ai admirat si încaltarile aurii si esarfele. Dana a fost naspa. Ea a tinut sa cânte în maieu, stii tu, pentru tatuaje.

Frep.: Ce fel de public asteptati la concerte?
HI-Q.: Îi asteptam pe cei care ascultau „Un minut†la 13 ani, sa se simta tineri din nou. Cred ca-s singurii pe care-i putem fraieri sa plateasca 20 de lei ca sa ne vada. Asta sa nu scrii în ziar!              

Frep.: Sper ca sunteti constienti ca o sa va adânciti pe masura ce înaintati, în sensul ca nu mai aveti ce compune. HI-Q a fost, nu “va fiâ€.
HI-Q.: …
Frep.: Pai si? Aveti de gând sa continuati turneul cu piese din anii ‘90 pentru totdeauna?
HI-Q în cor: Da!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close