Politic

Simion Gergely, nou consilier judeţean

 

Aleşii judeţeni au validat joi, 27 aprilie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, mandatul de consilier judeţean al lui Simion Gergely, supleant pe lista de candidaţi a Partidului Social Democrat (PSD) – Organizaţia Judeţeană Mureş, la alegerile locale din 5 iunie 2016. Noul consilier judeţean ocupă astfel locul lăsat vacant de Dinu Socotar, ales deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2016, şi va face parte din Comisia tehnico-economică din cadrul Consiliului Judeţean Mureş.

 

Reporter: Pentru început, vă rog să vă prezentaţi cititorilor Zi de Zi.

Simion Gergely: Sunt de profesie inginer economist, am vârsta de 34 de ani, iar în prezent sunt director la Casa de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş. Am mai fost în trecut consilier local, trei mandate. Am fost consilier local la Sânpaul, unde în ultimul mandat am făcut parte din Comisia de Buget-finanţe şi am fost preşedintele Comisiei Juridice.

 

Rep.: Cum a fost momentul de astăzi, de depunere a jurământului?

S.G.: A fost un moment încărcat emotional, mă bucur că am reuşit să devin consilier judeţean, funcţie la care am fost propus încă din anul 2004, de către domnul Ovidiu Natea. În perioada aceea nu aveam încă vârsta de 23 de ani şi nu am putut să fiu validat pe lista de candidaţi.

 

Rep.: Care consideraţi că sunt priorităţile judeţului Mureş?

S.G.: Îmi doresc ca în calitate de consilier judeţean să contribui la atragerea de fonduri europene pentru judeţul Mureş, dar şi la alte proiecte şi activităţi, din care amintesc extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi canal a judeţului Mureş, atragerea de investitori care consider că este foarte importantă pentru dezvoltarea judeţului, dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea turismului, inclusiv a turismului medical care consider că ar trebui valorificat mai bine. Sunt conştient că urmează o activitate foarte bogată şi sper să fac faţă cu brio.

 

A consemnat Alex TOTH

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close