Sport

Stadionul Chimica, vândut ca pe OLX

OLYMPUS DIGITAL CAMERASportul şi Combinatul Chimic din municipiul Târnăveni au făcut ca numele oraşului de pe Târnava Mică să fie cunoscut pe plan naţional. Combinatul a dispărut, iar sportul a intrat într-un anonimat care face ca numele localităţii să devină anonim.

În urmă cu cinci ani, în 2010, la iniţiativa lui Viorel Popa a luat fiinţă o nouă echipă de fotbal, Unirea Tricolor, care activează în Liga IV. Unirea Tricolor se pregăteşte şi susţine meciurile din campionat la marginea oraşului, la Cuştelnic, pe un teren care aparţine Primăriei, amenajat din resurse proprii, cu ajutorul firmei de salubritate Shuster Ecosal. Primarul urbei, Sorin Megheşan, el însuşi fost arbitru de fotbal, care a activat 10 ani în Liga I, se străduieşte să ajute noua echipă, dar resursele sunt mult sub nevoile unei echipe care nu poate aspira deocamdată mai sus. „După ce firmei Bicapa i-a fost luat vechiul stadion, acesta a fost luat de către bancă şi este scos la vânzare. Suma este exorbitantă, de peste 880 mii de euro şi Primăria nu îşi permite o astfel de investiţie, astfel baza se află în paragină. Să nu uităm că aici s-au format Bölöni, fraţii Bozeşan, sau Relu Stoica, dar acum nu avem o bază care să ne permită să aspirăm mai sus de Liga IV”, era unul dintre marile of-uri la apariția noii echipe ale edilului fost arbitru de prim rang.

 Prăbușirea a adus efectul domino

În aceste zile, stadionul pe care a jucat Laci Bölöni în perioada 1967-1969, ajuns la un moment dat doar teren de antrenament pentru cei care-și permiteau chiria exagert de mare, pe care ani de-a rândul a evoluat Chimica în liga secundă, a fost scos la vânzare. Pe Internet, ca la OLX! Fabrica s-a închis în anul 2002, echipa a dispărut curând, iar stadionul a ajuns în paragină. Combinatul, care susținea cândva echipa s-a dus, echipa la fel, firma proprietar a ajuns în insolvență, iar lichidatorul a pus baza sportivă în vânzare, pe site. Pentru cei aproape 18 000 de metri patrați se cere suma de 650 000 euro, deci mult sub suma solicitată anterior Primăriei, dar tot peste posibilități. Ar urma sume uriașe pentru investiții.

Rezultatele nu au întârziat să apară, în sens negativ, bineînțeles. După o evoluție meritorie în ediția trecută, când a fost una dintre suprizele plăcute ale campionatului, în noua ediție, din motivele amintite, anul acesta Unirea Tricolor se află în subsolul clasamentului.

Trnăveniul a avut dintotdeauna oameni iubitori de sport, oraș din care s-au ridicat performeri, dar toți au fost nevoiți să plece în cautarea performanței tocmai din lipsa sprijinului. Aceștia au reprezentat cu cinste alte cluburi, alte orașe, uitându-se de unde au plecat.

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close