Sport

Start cu stângul pentru campionii la futsal

futsalÎn primul meci din grupa a 3-a de calificare din UEFA Futsal Cup, Main Round, City’us Târgu-Mureș a pierdut cu scorul de 3-8 (0-3) partida cu formația Pescara Calcio A5, campioanei Italiei. Meciul a fost dominat în primele minute de către italieni, care i-a ținut pe campionii României în propria jumătate, dar fără a-și crea vreo ocazie importantă la poarta lui Carlao. Îngrijorător era faptul că City’us avea deja din primul minut două faulturi comise și la intrarea în minutul 3 l-au făcut pe al treilea. Deschiderea scorului a venit în minutul 5, dar în urma unui autogol înscris de Răducu. Jucătorul mureșenilor a trimis mingea spre portarul ieșit din poartă și acesta a ajuns la minge, dar n-a putut împiedica golul. Italienii s-au desprins la două goluri pe contraatac, în minutul 8, prin golul lui Grello, care în urmă cu un minut deviase cu călcâiul o minge care a lovit bara. Antrenorul Kacso Endre a schimbat linia, după care a încercat mai multe formule de echipă. Mureșenii au echilibrat jocul, dar la cabine au intrat cu un handicap de 3 goluri, după ce Rescia a înscris în penultimul minut al primei părți.

 Repriză cu garda jos

În repriza secundă City’us a forțat din primul minut, cu Cosmin Gherman introdus pentru faza de atac în locul lui Carlao. În al patrulea minut al reprizei, la un corner de pe dreapta, Mauro Canal a dus scorul la 4-0, fiind nemarcat în fața porții. După nici un minut, Paulo Ferreira readuce speranțele în tabăra mureșeană, cu un șut puternic sub transversală din afara careului. Speranțele se năruiau după un alt minut, când același Canal a refăcut diferența de 4 goluri. Mureșenii au replicat din nou în minutul 29, când Csoma Alpar a punctat din apropierea porții, la o fază de atac prelungită, iar după un minut tot el a expediat în bară de lângă poartă.

Din acest moment, italienii au demonstrat cum se joacă în atac cu cinci jucători, înlocuind și ei portarul Capuozzo cu Cuzzollino, mai degrabă pentru a testa formula. Acesta a și înscris pentru 7-2 în minutul 33, după ce Leggiero refăcuse încă o dată diferența de patru goluri în urmă cu două minute, la un contraatac la care mureșenii n-au reușit să se replieze. City’us a riscat totul, și-a creat câteva situații bune pentru a reduce diferența, dar în minutul 34 au mai fost taxați o dată prin același Grello, care a înscris în poarta goală, ducând scorul la 8-2 pentru campionii Italiei. Ultimul gol al meciului a fost înscris de același Paulo Ferreira în minutul 35. Până la final a fost doar o dominare a mureșenilor, cu încercări eșuate a oaspeților de a nimeri poarta goală. A fost o victorie a echipei mai bine conectate la meci, care a știut să speculeze fiecare slăbiciune manifestată de mureșeni. În ciuda înfrângerii, șansele de calificare pentru City’us au rămas, mureșenii având nevoie de două victorii în ultimele meciuri și de o victorie sau un rezultat de egalitate a Pescarei, în fața celor de la Kharkov.

Au evoluat formațiile:

City’us: Carlao- Gherman, Fabio Aguiar, Mario Duque și Paulo Ferreira, în echipa de start, Răducu, Mimi Stoica, Paulinho, Csoma, Cesar Ribeiro și Ruxandari. Nu au jucat Nicușan, Țipău și portarul Cătinean.

Pescara: Capuozzo- Caputo, Da Silva, Canal, Calderolli, în prma linie, Ercolessi, Leggiero, Salas, Rescia, Grello, Cuzzolino, Nicolodi.

În prima partidă a primei etape, Lokomotiv Kharkov a învins pe Hamburg Panthers cu 7-1.

„Am avut în față o echipă care a dovedit că nu întâmplător este campioana Europei, cu mulți internaționali. Echipa mea nu a făcut un meci slab, dar am comis greșeli mari în apărare, care ne-au costat mult. În repriza a doua am riscat totul, la 3-0 nu mai aveam nimic de pierdut. Ne-am creat multe situații de gol, am și reușit să înscriem, dar din păcate am fost din nou suprinși în câteva faze. Nu este totul pierdut, mai avem două meciuri în care putem obține victoria și calificarea. Sunt mulțumit de prestația băieților, au dat tot ce au putut, dar astăzi nu s-a putut mai mult”, a decalarat la finalul partidei antrenorul Kacso Endre.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close