Administratie

Strategia de dezvoltare 2014-2014 aprobată la Solovăstru

2-solovastruConsilierii locali din comuna Solovăstru au aprobat marți, 20 octombrie, strategia de dezvoltare locală a comunei pentru perioada 2014-2020. Despre proiectele care urmează să fie puse în aplicare la nivelul comunei ne-a vorbit Ioan Ciorba, viceprimarul comunei Solovăstru.

Reporter : Sunteți la al doilea mandat de viceprimar. Care au fost proiectele derulate la nivelul comunei ?

Ioan Ciorba: Printre realizările ultimului mandat se numără reabilitarea școlilor din comună.

În luna septembrie am recepționat lucrările la grădinița nouă din localitatea Solovăstru. La nivelul comunei avem două școli gimnaziale, la Solovăstru și Jabenița, care sunt puse la punct, izolate termic, acoperișuri noi, geamuri termopane, parchet melaminat, încălzire centrală, practic toate condițiile pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de învățământ.

La acestea se adaugă grădinița din Solovăstru, care arată foarte bine, o investiție realizată în acest mandat. Tot la capitolul realizări importante se numără capelele din Solovăstru și Jabenița, De asemenea săptămâna trecută am fost la Compania Națională de Investiții (CNI), dorim să reabilităm căminul cultural din Jabenița. Este vorba de un proiect mai mare, extrem de necesar deoarece acest cămin datează de prin 1963. Căminul din Solovăstru este reabilitat, dotat cu tot ce trebuie, urmează doar să-i facem o igienizare.

Rep.: Veșnica problemă a drumurilor. Ce proiecte aveți în vedere la acest capitol ?

I.C.: Avem semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării în valoare de 500.000 euro, derulat pe o perioadă de trei ani pentru asfaltare drumuri comunale. În momentul de față au fost realizați doi kilometri, în cele două localități, Jabenița și Solovăstru.

Rep.: Dar în ce privește canalizarea ?

I.C.: Foarte important pentru comună este că avem făcută canalizarea. În 14 mai, 2013 am reușit să facem recepția finală, realizarea după foarte multă muncă și probleme.

Rep.: Ce proiecte aveți în vedere pentru perioada următoare ?

I. C.: În cadrul ședinței Consiliului Local de marți, 20 octombrie am aprobat strategia de dezvoltare locală pentru perioada 2014-2020, unde avem în vedere construirea unui pod de beton peste râul Gurghiu, în localitatea Jabenița. E nevoie de această investiție pentru a putea fluidiza circulația. În Jabenița avem doi agenți economici importanți, și dorim ca traficul greu să-l scoatem din sat grație acestui pod nou care urmează să fie construit. De asemenea în strategia de dezvoltare am cuprins restul de suprafață de drumuri comunale care urmează să fie asfaltate. Până în 2020, dacă vom avea bani, teoretic nu ar mai trebui să fie niciun metru de drum neasfaltat. Principalele priorități la nivelul comunei pentru următorii ani sunt asfaltările, construcția de parcuri pentru copii, terenuri de sport, săli de sport. În strategia de dezvoltare am cuprins cam tot ce ține de bunăstarea locuitorilor, proiecte ce sperăm să le ducem la bun sfârșit.

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close