Uncategorized

Topul Firmelor muresene 2007

Compania Bere Mures SA este si in acest an cea mai importanta firma mureseana in Topul Firmelor din Judetul Mures, un clasament

realizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Mures in colaborare cu Institutia Prefectului Mures, Consiliul Judetean, Directia Generala a Finantelor, Directia Judeteana de Statistica, Agentia pentru Protectia Mediului si Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Joi, a fost lansat, la Restaurantul Diamant din Targu Mures, clasamentul pentru anul 2007 al Topului Firmelor, eveniment la care au fost reprezentate cele mai importante si de succes afeceri din judet. La categoria Cercetare, Dezvoltare si High Tech locul I a fost ocupat la intreprinderi mici de Anvico SA, la intreprinderi mijlocii de Megadata SRL, iar la microintreprinderi de Quintel Impex SRL. Industria de echipamente electrice si optice a avut-o drept lider la intreprinderi mijlocii pe Romcab SA, la cele mici pe Nakita Prod Comimpex SRL, si la microintreprinderi pe Tetronic SRL. Cele mai tari firme din domeniul telecomunicatiilor au fost Teleson SRL, Transilvania Communication Systems SRL si Gliga Comimpex SRL. Industria mureseana este condusa detasat de Foraj Sonde SA la intreprinderi mari, de Valpet SA la cele mijlocii, Depomures SA la cele mici si nu in ultimul rand Liviu Pamtrans SRL pentru microintreprinderi. Industria produselor primare este dominata de gigantul Azomures, urmata de Siceram SA, DAW Benta Romania SRL, Aspharom SRL si Prodmarom SRL. In afecerile cu gaz, energie electrica, termica si a apei capul de lista este E.ON Gaz Distributie SA, urmat de Aquaserv SA, Apa Termic Transport SA si Rewox Eco Rom SA. Industria metalurgica este dominata de Ves SA, Allstar Prod SRL, Bordas Industrial Group of Aluminium SA si Renania International SRL. La capitolul Masini si echipamente conduc detasat Irum SA, Ruck Ventilatoare SRL si Rezel SRL. Industria lemnului ii are drept lideri pe Prolemn SA, Rowo SRL, Mark Prodholz SRL, Silvana SRL si Grimavas Impex SRL. Industria mobilei muresene este dominata de catre Mobexpert SA, Ilefor SA , Bucun Mob SRL, Oltean Prolemn SRL, Confort Impex SRL si Sicirom SRL. In cadrul industriei textile liderii intreprinderilor mari sunt Tarnava SA si Textila Mures, la cele mijlocii Bercas Impex SRL si Textor SA si la cele mici si microintreprinderi Nimar SRL respectiv Mea Tex SRL. In domeniul pielariei cei mai buni sunt Alpina SA, Menelv Borse SRL, Narves SRL si Remo Comtur SRL. Industria alimentara, a bauturilor si a tutunului este dominata bineinteles de Bere Mures SA, Indlacto Mures SRL, Primacom SRL, Therezia Prodcom SRL si Globivet Pharm SRL. Fabricarea articolelor pentru sport, jocuri si instrumentelor muzicale ii are drept lideri pe Hora SA, Vivarius Impex SRL, Harsan Instrument SRL, Pig Band SRL si Fragamar SRL.

Ionel ALBU

Catalogul Topul Firmelor din Judetul Mures este o sursa pretioasa de informare, la indemana tuturor celor interesati de contacte de afaceri cu parteneri din judet, fiind totodata un mijloc de promovare si o garantie de bonitate pentru firmele laureate”, a declarat directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Mures, Vasile Pop.

A 14-a editie a topului aduce la rampa invingatorii in competitia economica, firmele cu cele mai bune rezultate in anul financiar 2006. La start au fost 14.400 operatori economici care au depus bilanturile contabile la DGFP Mures. Au fost selectate 735 de firme, care pot fi gasite in acest volum, iar pe podium au urcat 338 de firme, grupate pe sase mari domenii, 41 de grupe de activitate si cinci clase de marime.

In constructii cele mai importante firme sunt Socot SA, Contrascom Benta SA, Citadin Prest SA, Izorep SRL, Comurexim SRL, Cala SA si VSTR-Romania SRL. Cei mai tari in domeniul instalatiilor sunt Insltasrvice SRL, Electroserv Tarnava Exim SRL, Fluent Gaz SRL, Insta Group SRL, si Petrinstal SRL. La capitolul servicii primii sunt Siletina Impex SRL, Globe Trotters SRL, Cefmur SA si Cetrans SRL. Liderii in domeniul serviciilor prefesionistesunt Gombos Security SRL, Sidi Impex SRL, Sands Advertising SRL, Napa Impex SRL si Consult Construct SRL. In domeniul serviciilor generale conduc Electro Orizont SRL, Santcom SRL, Decenius Serv Com SRL si Rosenberg SA. Reciclarea si colectarea deseurilor ii are drept lideri pe Salubriserv SA, Schuster Ecosal SRL, Remat Mures, Ormatim SRL si Reta Com SRL. Sanatatea este reprezentata de Optica Optofarm SRL si Euromed. Cei mai buni comercianti si exportatori au fost Herlitz Romania SRL, Net Distribution SRL si Stera Industry SRL. Comertul cu ridicata ii are drept lideri pe Big Imprest SRL, Farel Impex SRL, Romfleisch SRL, Rotecom STL si Ecofruct SRL, Renania Trade SRL, Dafcochim SRL si Floradis Company SRL. Lumea autovehiculelor si a carburantilor ii are lideri pe Muri Benz Oil SRL, Marsorom SRL, Maviprod SRL si Eurowind SRL. In domeniul comertului cu amanuntul cei mai buni sunt Romur SA, Palas Com SRL, Consicom SRL si DV Company SRL. Turismul si activitatile hoteliere sunt conduse de Charter Trans Air Agency SRL, Baile Sarate SRL, Andonis Import Export SRL, Balneoclimaterica SA, Alunis SRL si Rodner Company SRL. Cele mai tari firme din domeniul restaurante, baruri, cafenele au fost declarate Niche Gold SRL, Blue Pearl SRL si Vip Management SRL.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close