Uncategorized

Topul sportivilor mureseni

Joi se va desfasura în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii traditionala gala de sfârsit de an a sportulul muresean. Si de aceasta data vor fi premiati cei mai buni perfomeri ale diferitelor ramuri sportive care se practica în judet. Cu toate ca organizatorii, în speta, Directia Judeteana pentru Sport, nu divulga numele premiantilor înainte de festivitate, luând in calcul rezultatele obtinute de sportivii mureseni în cursul anului, putem aprecia cine vor fi premiantii.

Trandafir Norbert

Inotatorul de la CSS este una dintre sperantele reale ale sportului muresean pentru jocurile olimpice, care însa trebuie sa realizeze în primavara baremul de calificare. Campion european de juniori anul trecut, în acest an Trandafir a avut a perioada de tranzitie, fiind nevoit sa recupereze dupa o pauza fortata de un accident de circulatie. Totusi, el a cucerit câteva titluri nationale în procedeul liber pe distante scurte, 50, respectiv 100 de metri.

Moldovan Petruta

A fost marea surpriza a campionatelor mondiale pentru copii si juniori de la Kiris (Turcia). Foarte tânara sahista a reusit cucerirea unui titlu mondial la categoria sub 10 ani, respectiv la dezlegari.

Gombár Mónika

La atletism si în acest an prajina feminina a tinut sus stindardul sportului muresean. Atleta Gombár Mónika a devenit campioana nationala la senioare si a participat la Cupa Europei, fiind componenta a echipei reprezentative feminine a României.

Desigur, lista nu este una complet. In mod sigur vor fi si alti premianti. Apreciem totusi, ca cei prezentati vor fi printre ei.

Ballai Alexandru

A reusit si in acest an sa cucereasca titlul national la lupte libere, desi are, atentie!, 43 de ani. Prestatiile si rezultatele il indreptatesc pe Ballai sa spere la un loc fruntas in topul luptatorilor mureseni.

Daniela Sopterean

Este liderul incontestabil al echipei de popice feminine, Romgaz-Electromures, campioana României, dar si autoarea celei mai bune performante individuale la campionatele nationale, unde a obtinut trei medalii din metalul cel mai pretios. Componenta a echipei nationale, a participat la campionatele mondiale, iar cu echipa de club a obtinut medalia de bronz în Liga Campionilor, si locul sase în Cupa Mondiala. Cea mai recenta performanta, este recordul national, cu 663 de popice doborâte, din 120 de lansari mixte.

Traian Rus

Este luptatorul de arte martiale cel mai valoros din acest moment. El este, de fapt, deocamdata singurul sportiv, care si-a câstigat dreptul de a fi prezent la Beijing în toamna anului viitor, la un concurs demonstrativ de wu-shu, pe care organizatorii chinezi doresc sa-l includa în programul jocurilor olimpice. Multiplu campion national la kempo si wu-shu, campion mondial la kempo, Traian Rus a câstigat dreptul de participare, clasându-se pe locul 5 la campionatele mondiale de wu-shu, care s-au desfasurat tot la Beijing.

Szaszgasar si Orsolya

Cele mai reprezentative sporturi de echipa îsi vor desemna si ele cei mai buni reprezentanti. De la cea mai iubita echipa din judet, echipa masculina de baschet BC Mures, putem aprecia ca va fi desemnat omul care actualmente este si antrenorul secund, Szászgáspár Barnabás, fiind sportivul care aduce echilibrul necesar în sânul echipei. Echipa feminina de volei va fi si ea reprezentata, anul acesta, probabil, de catre ridicatoarea si capitana echipei Bardócz Orsolya.

BALINT Zzombot

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close