Uncategorized

Tot mai multe banci joaca tare pe nisa creditelor pentru medici

Vreti propriul cabinet? Sau aveti nevoie de bani pentru investitii? Exista deja cateva banci care au in portofoliu credite speciale destinate medicilor. Medicii, asistentii medicali, tehnicienii medicali, farmacistii si familile acestora, au intrat in vizorul bancilor care se inghesuie sa le ofere imprumuturi pentru achizitionarea, modernizarea sau dotarea clinicilor, cabinetelor medicale si veterinare.

Printre institutiile de credit care ofera astfel de produse se afla si Libra Bank, care la sfarsitul anului 2005 a fost desemnata drept “cea mai importanta banca comerciala pentru sistemul sanitar”, cu prilejul Galei Premilor de Excelenta Medic.ro. Astfel Libra Bank ofera o gama complexa de solutii financiare dedicate in exclusivitate sectorului medical. Pe langa credite, Libra Bank are in componenta si depozite dedicate- trei variante ale depozitului Hipocrate: imprumut pentru cheltuieli curente, imprumut pentru echipamente de la furnizorii agreati de banca si imprumuturi pentru demararea propriei afaceri, in special pentru medicii de familie care vor sa isi deschida un cabinet. Valoarea creditului de investitii este fara limita de suma, fara garantii pana la 50.000 de lei si are o perioada de gratie de sase luni. Creditul de start-up se acorda si pe plan de afaceri. Libra Bank calculeaza capacitatea de rambursare luand in considerare incasarile cabinetului si nu profitul. Dobanda variaza in functie de bonitatea clientului, ajungand la maximum 11,1% la lei si 9,6 % la euro. Pentru creditele mari, perioada de acordare poate merge pana la 14 ani. Depozitul Hipocrate se poate constitui la termen de o luna, trei, sase, noua luni sau un an. Suma minima care trebuie depusa este de 150 lei sau 100 USD sau 100 Euro. Depozitul poate fi in lei, dolari sau euro. “Desi Libra Bank nu are o sucursala in judetul Mures, exista echipe mobile pentru cei interesati de produsele bancii. In Targu-Mures exista un reprezentant al nostru care poate fi contactat. El deserveste si orasele adiacente. Medicii interesati il pot contacta telefonic, iar acesta se deplaseaza, ia toate actele, le transmite la Bucuresti pentru aprobare. La Bucuresti are loc analiza de aprobare. Pentru a scoate banii din cont, clientul poate folosi gratuit serviciul de Internet Banking sau se poate deplasa la cea mai apropiata sucursala”, ne-a explicat Alina Vasile, director de marketing in cadrul Libra Bank.

Divizie pentru medicii

la Banca Transilvania

Banca Transilvania a infiintat recent “Divizia pentru medici”. Conceptul “Divizia pentru medici” cuprinde pachete integrate de credite si consultanta, majoritatea bazate pe criterii exclusiv calitative. In unele cazuri se poate vorbi chiar de “credite cu diploma”. In ceea ce priveste finantarile din partea bancii, acestea se adreseaza atat rezidentilor, medicilor specialisti, cat si cabinetelor medicale. Se finanteaza afaceri existente, dar este incurajata si initiativa oricarui medic de a incepe de la zero, autorizandu-se ca si cabinet medical sau alta forma juridica. “Avem un respect deosebit pentru medici si pentru munca acestora. Cunoastem problemele lor si incercam sa le rezolvam macar pe cele legate de finantare. Credem ca drumul catre rezolvarea celorlalte este cel al integrarii medicilor in clasa intreprinzatorilor, in sectorul privat. Chiar si in sisteme medicale evoluate parerea specialistilor este ca practicarea medicinei in mediul economic actual, mai mult ca niciodata, il determina pe medic sa se gandeasca la cariera lui ca la propria lui afacere”, a declarat Ionut Patrahau, Directorul General Adjunct al Bancii Transilvania. Oficiali ai Bancii Transilvania, sucursala Targu Mures ne-au declarat ca o astfel de divizie va fi lansata si la Targu Mures aproximativ la mijlocul lunii noiembrie, cand vor reveni cu mai multe informatii.

Credit marca Piraeus Bank

Incepand de la sfarsitul anului trecut Piraeus Bank Romania oferta credite pentru medici si farmacisti. Beneficiarii creditului sunt: medicii de familie cu cabinet propriu, stomatologii, ginecologii, specialistii ORL, specialistii ortopezi, specialistii in chirurgie plastica, farmacistii, centrele de sanatate, fitness, masaj etc. Se primesc solicitari privind achizitia de aparatura, instrumentar medical, cumpararea si extinderea cabinetelor medicale. Suma maxima a creditului este de 150 000 euro. Termenul de rambursare este de maximum 3 ani pentru proiecte de investitii si un an pentru capitalul circulant.

Un alt partener financiar al medicilor: ProCredit Bank

ProCredit Bank a introdus deasemenea un produs de creditare specializat, dedicat medicilor – Creditul pentru Medici si a flexibilizat produsul de finantare ce se acorda persoanelor juridice in momentul deschiderii contului curent – Creditul pe loc.

Creditul pentru Medici poate fi utilizat pentru finantarea nevoilor curente, pentru achizitionarea de echipamente medicale si autoturisme si pentru achizitia de imobile. In functie de destinatia creditului, perioada de rambursare poate fi de maxim 15 ani.

Medical IMM

de la Europe Bank

Credit Europe Bank are in portofoliu pachetul Medical IMM, pachet alcatuit din trei componente: un credit de investitii, Un credit pentru achizitia de echipamente medicale de la furnizori si un credit pentru finantarea nevoilor curente. Creditul de investitii este destinat achizitionarii de imobile, echipamente medicale noi, automobile si vehicule comerciale, reamenjarea spatiului cabinetului medical si achizitionarea de instalatii de climatizare. Se acorda credite intre 1.000 EUR si 200.000 EUR, echivalent in RON pe o perioada de pana la 10 ani, cu posibilitatea unei perioade de gratie de pana la 3 luni si cu un comision de rambursare anticipate de 0%. Investitia, inclusiv TVA-ul sunt finantate 100%, clientii beneficiind de dobanda pornind de la 0%. In ceea ce priveste garantiile ipoteca este necesara numai pentru creditele care depasesc 25.000 EUR pentru achizitia de echipamente, autoturisme si vehicule comerciale si pentru renovare. In aceleasi conditii, se acorda si creditul de investitii destinat achizitionarii de echipamente medicale noi de la furnizorii de echipamente medicale. In ceea ce priveste a treia componenta a pachetului, se acorda in aceleasi conditii exceptand perioada de rambursare care este pana la 18 luni, iar garantiile materiale nu se solicita pentru creditele de pana la 15.000 EUR pentru cheltuieli curente ale cabinetului.

UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank ofera tuturor celor care doresc sa achizitioneze echipamente de lucru, mobila, sau sa reamenajeze / modernizeze sedii, sa cumpere echipamente IT sau orice alte aparate legate de activitatea lor specifica un credit pentru investitii in lei sau EUR cu dobanda variabila pe tot parcursul imprumutului de 9,5%/an, pentru creditele in lei si 7,5%/an, pentru creditele in EUR. Durata imprumutului este cuprinsa intre 6 si 60 de luni, iar valoarea imprumutului cu limite cuprinse intre 1.000 EUR (echivalent lei) si 45.000 EUR (echivalent lei). Creditul presupune ca garantii, o ipoteca de rangul intai asupra bunului/bunurilor imobiliare acceptate sau garantie reala mobiliara asupra depozitelor colaterale ale beneficiarului de credit sau altor persoane, deschise la UniCredit Tiriac Bank precum si polita de asigurare a constructiilor ipotecate si polita de asigurare de viata a persoanelor analizate la acordarea creditului.

Iulia OPREA

CEC ofera la randul sau un produs denumit Creditul PFA “Independent” care are drept destinatii finantarea capitalului de lucru, finantarea investitiilor – achizitionare echipamente, mobilier, autovehicule, cumparare de spatii pentru desfasurarea activitatii, modernizare/amenajare de sedii, cumparare de terenuri etc. sau refinantarea unor credite contractate la alte societati de finantare. Creditul se acorda in LEI, EUR sau USD pe maxim 12 luni pentru finantarea capitalului de lucru sau maxim 60 luni pentru finantarea investitiilor (cu o perioada de gratie maxima de 6 luni), avand valori cuprinse intre 3.000 RON si 180.000 lei, in cazul creditelor de investitii, valoarea creditului fiind de maxim 85% din valoarea totala a investitiei.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close