Uncategorized

Transilvania Business 6”“ Noua ordine industriala

Dupa sase luni de aparitie, revista Transilvania Business va ofera în numarul din aceasta luna un cover story amplu despre complexele industriale ce au luat locul si rostul fabricilor-mamut.

Parcuri industriale moderne, cu unitati ultrafunctionale, ce au în centrul atentiei randamentul investitiilor, si-au facut loc la marginea oraselor prin grija autoritatilor locale sau din initiativa antreprenorilor privati. În Transilvania, sunt operationale în acest moment aproape 30 de parcuri industriale, unde companii de top din Europa, sau chiar din afara batrânului continent, functioneaza în conditii optime. Probabil ca acestea sunt si locurile unde criza economica a lovit cel mai putin.

Aflati detalii si despre repozitionarea businessului Ambient. Omul de afaceri Ioan Ciolan, care controleaza compania Ambient, a iesit în fata presei cu noua echipa de manageri si planuri de crestere pentru 2011.

Revista Transilvania Business a reusit si sa initieze interviuri ample cu ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, si  consilierul ministrului Sanatatii, dr. Vass Levente. Unul, senator UDMR de Bihor, si celalalt presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului Clinic Judetean Mures si al Spitalului Târnaveni. Un tandem de ardeleni la sefia Ministerului Sanatatii.

Casa de Avocatura Musat & Asociatii are un nou partener. De câteva luni, Gheorghe Buta, odinioara sef al Tribunalului Bistrita-Nasaud si apoi al Curtii de Apel Cluj, e partener în Casa de avocatura Musat&Asociatii.

Repersonalizarea Clujului? Reconstructia medievala a orasului în formula si cu organizare urbana, dupa ce fusese devastat si incendiat de tatari în 1241, a fost facuta de mesterii sasi veniti aici din regiunea Rinului si de cei maghiari, iar relatiile cu Budapesta si Viena au dictat configuratia etnica, modelul cultural si religios vreme de sute de ani. Putina istorie…

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Târgu-Mures a aniversat 65 de ani de activitate educationala în domeniul medical. Doar în ultimii cinci ani, UMF Târgu-Mures a punctat o serie de realizari în procesul stiintific, de cercetare, dar si în activitatea didactica. Numarul studentilor a crescut cu peste o mie, de la 3.086 câti existau în 2005, la peste 4.705 astazi, concomitent cu dezvoltarea specialitatilor… Ce proiecte are UMF pentru noua era?

Vreti mai multe detalii despre aceste subiecte? Vreti si alte subiecte? Va asteptam la chioscurile de ziare.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close