Sport

Trei din trei pentru junioarele 3 la handbal

 

Ajunse în fazele semifinale după disputarea celor zonale, toate cele trei echipe de handbal fete de la categoria junioarelor III au obținut calificarea pentru faza a II-a. După fazele județene, echipele din câte 4, 5, sau chiar 6 județe, în funcție de participantelor, s-au întrecut în cursul lunii trecute în fazele zonale. După disputarea acestei faze, un număr de 48 de echipe și-au disputat în cursul săptămânii trecute în 8 localități din țară partidele din prima fază, urmând ca primele două din fiecare grupă să obțină calificarea pentru faza a II-a. Aceasta se va disputa în perioada 19-21 mai, în patru grupe a câte patru de unde vor fi decise cele opt participante la turneul final.

Câștigătoare a seriei II a fost echipa CS Arena Târgu-Mureș, care a încheiat grupa de la Plopeni cu maximum de puncte. Parcursul acesteia a fost prezentat în munărul de ieri, iar acum vă prezentăm rezultatele celorlalte două echipe.

 

Traseul mureșenelor în prima fază

Câștigătoare a titlului la această categorie de vârstă în urmă cu doi ani, CS Olimpic Târgu-Mureș a evoluat în grupa I, la Călărași. Clasată pe locul secund, formația clubului condus de Mihaela și Claudiu Evi și-a păstrat „asul în mânecă” pentru fazele superioare. „Galben albastrele” au obținut în cele cinci partide trei victorii, un rezultat de egalitate și a pierdut la limită o partidă, clasându-se pe locul secund, după Chimia Râmnicu Vâlcea, dar obținând calificarea. Rezultatele obținute au fost, în ordinea disputării meciurilor: 31-14 cu Rapid București, 23-24 cu Chimia Râmnicu Vâlcea, 28-19 cu Activ Plopeni, 41-13 cu Axiopolis Cernavodă și 22-22 United Galați. În faza următoare „olimpicele” vor face parte din grupa B, alături de CS Arena Târgu-Mureș, CSH Art Galați și CS Pheonix Baia-Mare, localitatea nefiind încă stabilită. Clubul târgumureșean nu și-a încheiat însă aici activitatea pentru acest sezon, deoarece la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri până duminică, ambele echipe, fete și băieți de la categoria juniorilor II vor disputa și ele prima fază semifinală, fetele la Râmnicu Vâlcea, băieții la Oradea.

Cea de-a treia calificată este cea a Clubului Sportiv Pegasus Târgu-Mureș, calificată la rândul ei pentru fazele semifinale, la categoriile fetelor de la junioare III, IV și V. Prima grupă a obținut deja biletele pentru faza a doua, după ce a câștigat grupa VI, disputată la Sfântu Gheorghe. Mureșencele au învins pe rând cu 30-22 HC Buhuși, 36-14 cu CSȘ Sibiu, 24-23 cu CSȘ 2 Baia Mare, 29-19 cu LPS Banatul Timișoara, a pierdut în ultima etapă cu 22-23 în fața CSȘ 6 București, dar a încheiat pe primul loc la golaveraj. În grupa C din care vor face parte se mai află echipele CSM București, LPS Iași și Gr. Șc. Energetic Râmnicu Vâlcea.

 

Mihai VEREȘ

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close