Sport

Ultimele șanse risipite de Nova Vita

După ce a cedat partidele cu Sportul Studențesc București și Olimpia Brașov, ambele pe teren propriu, echipa feminină de baschet BC Nova Vita Târgu-Mureș a pierdut cu o altă formație aflată în plutonul care mai spera la un loc în play-off.
De această dată, mureșencele au pierdut în etapa a XXV-a a Ligii Naționale partida din deplasare, cu Rapid București, scor 65-77. Cu această înfrângere în fața unei formații pe care au învins-o clar în partida tur, BC Nova Vita și-a pus în pericol și locul 11 pe care-l dețineau înaintea acestei etape. Rapidistele s-au apropiat la un singur punct. Deși au început foarte bine meciul, au luat un avantaj de șase pucte, mureșencele s-au văzut conduse deja din a doua jumătate a primului sfert. La prima pauză, bucureștencele conduceau cu șase puncte, avantaj nesemnificativ în baschet.

Startul greșit, continuat cu trac

Sfertul secund a arătat însă o echipă mureșeană nesigură și avantajul de partea gazdelor a crescut la 14-16 puncte. La pauza mare tabela indica 43-29, dar nu era totul pierdut. O tresărire a echipei lui Ionel Brustur s-a înregistrat la jumătatea sfertului trei, când diferența a fost redusă la 8 puncte (53-45). A fost doar un semnal, recepționat de giuleștence, care s-au desprins din nou și n-au mai permis mureșencelor să se apropie de granița celor 10 puncte. Cu trei jucătoare autohtone, cu Florina Diaconu în prim plan, urmată de Claudia Ene și Raluca Ungureanu, toate cu un total de 62 puncte, bucureștencele au desființat cvartetul american al oaspetelor, care a realizat 57 de puncte. Punctele forte au fost aruncările de trei, unde au reușit un avantaj decisiv de 27 de puncte, cele libere, de unde nu au ratat și… jocul colectiv. Acesta le-a adus numeroase pase decisive finalizate.
Marcatoare:
Rapid: Diaconu 29, Ene 17, Ungureanu 16, Nicolaescu 9, Constantin 4, Ușurelu 2.
BC Nova Vita: Johnson 19, Hilliard 18, Walker 16, Mihai 6, Riggs 4, Gal 2. Au evuloat și celelalte componente trecute pe foaie: Alaiba, Bartha, Mitachi, Borșan și o noutate în lot, Henrietta Blejan.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close