Administratie

Undă verde pentru reabilitarea străzilor periferice la Reghin

CL ReghinConsilierii reghineni întruniți miercuri, 21 octombrie în ședință extraordinară au avut pe ordinea de zi șase proiecte de hotărâre, printre care reabilitarea Parcului Central, înființarea unui centru de educație și îngrijire a copilului de până la 3 ani şi modernizarea unor străzi din municipiul Reghin.

 

Centru de educație în zona centrală

Primul proiect supus aprobării și votat de consilieri a vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţie ”Înființarea unui centru de educație și îngrijire a copilului cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani în municipiul Reghin”. Locația prevăzută pentru amplasarea centrului este strada Mihai Viteazu, nr. 85/A, în centru civic al orașului, valoarea totală a investiției fiind de 929.404 lei. Conform proiectului, centrul va avea un singur nivel care va cuprinde dotările necesare pentru două grupe de preșcolari, spații administrative și spații de deservire, respectiv un spațiu de joacă și o zonă verde în exterior.

Reabilitări de străzi

Reabilitarea străzilor a făcut obiectul celui de-al doilea proiect aflat pe ordinea de zi, respectiv aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţie “Modernizare străzi în municipiul Reghin, lot 1” . Străzile propuse pentru reabilitare în cadrul proiectului sunt situate la periferia orașului,respectiv străzile Kiss Zoltan, Lăcrămioarei, Pădurii, Mioriței, Călimani, Castelului și Trandafirilor, totalul reabilitării însumând 2,7 km. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare se ridică la suma de 2.095,09 mii lei, durata de finalizare fiind de trei luni. Proiectul a fost aprobat, nu înainte ca Zsigmond Zsolt, consilier UDMR să ridice problema străzii Dealului. ”Aceste străzi incluse în cadrul acestui proiect au nevoie de reabilitărim dar ce doresc să adaug este ca și strada Dealului să intre în procesul de reabilitare. Este o stradă destul de importantă care face legătura din centru spre trei cimitire mari, ortodox, catolic și reformat. Starea acestei străzi este una destul de precară, la care se adaugă problema cu locurile de parcare în zona celor trei cimitire”, a precizat consilierul UDMR.

Primarul Maria Precup a precizat că prioritar sunt srăzile incluse în lotul 1, urmate de alte străzi importante precum Axente Sever, Ierbuș, Muncutorilor și Salcâmilor. ”Este vorba de primul lot de străzi care fac obiectul reabilitării. În funcție de cum terminăm proiectarea și măsurătorile topo vor urma alte străzi importante de reabilitat din oraș cum este Axente Sever, Ierbuș, Muncitorilor și Salcâmilor. Pentru strada Dealului urmează să facem un proiect de reabilitare, dar care nu va intra îm modernizarea de mare anvergură, în cursul anului viitor”, a precizat primarul Maria Precup.

Reabilitarea clădirii Poliției Locale

Alt punct aflat pe odinea de zi a vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţie „Reabilitare clădire anexă” din incinta primăriei, locul unde-și desfășoară activitatea în prezent Poliția Locală Reghin. Valoarea totală a investiției este de 573.211 lei. ”Într-adevăr clădirea Poliției Locale nu este într-o stare foarte bună, însă eu dacă mă gândesc, practic fundația acestei clădiri aproape că nu există. Este o clădire construită pentru a fi o anexă, nu pentru a fi folosită ca și birouri sau alte activități, motiv pentru care s-a conceput de către colegii mai vechi un proict pentru a da o altă utilitate, practic a reconstrui acea clădire. Aș fi propus să nu abandonăm în totalitate această idee, și să ne gândim dacă putem face acel proiect, să obținem o finanțare pentru el. Aș fi interesat să avem un asemenea proiect, în loc să punem o grămadă de bani pe reabilitarea acelei clădiri la care fundația e foarte șubredă”, a precizat consilierul UDMR Bodó József Zoltán.

Camelia Hărşan, şefBirou Investitii, Achizitii Publice din cadrul primăriei Reghin a precizat că soluția aleasă pentru reabilitare vine ca urmare a problemelor întâmpinate de cei de la Poliția Locală. ”Foarte multe modificări la clădire nu se vor face, doar încercăm să schimbăm acoperișul, deoarece plouă în acea clădire. De assemenea facem o reabilitare a instalației electrice deoarece au probleme cei de acolo cu iluminatul, precum și în ce privește partea de încălzire. Nu facem recompartimentări, dorim doar să nu îi mai plouă pe colegii noștri, să nu aibă probleme cu frigul sau cu curentul”, a spus Camelia Hărşan,

3000 lei pentru ”Doina Mureșului”

Tot în cadrul ședinței de miercuri, 21 octombrie, consilierii au apbat alocărea din bugetul local a sumei de 3000 lei în vederea participării formației artistice ”Doina Mureșului” ale Casei Municipale de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin la spectacolele organizate în localitățile Crocmaz și Feștelița din raionul Stefan Vodă, Republica Moldova în data de 25 și 26 octombrie 2015.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close