Sport

Victorie cu emoții pentru “tigri”

În etapa a doua a returului Ligii Naționale de Baschet Masculin,  BC Mureș Târgu-Mureș a învins pentru a cincea oară consecutiv într-un joc oficial formația Gaz Metan Mediaș. Scor final: Gaz Metan Mediaș-BC Mureș 75-81 (21-23, 19-19, 13-21, 22-18). 

Start echilibrat

A fost al doilea succes consecutiv pe terenul medieșenilor, după jocul trei a semifinalei ediției trecute, dar unul obținut nu fără emoții. Deși din echipa gazdă lipseau jucători importanți, BC Mureș a contat la fel ca și adversarii, mai mult pe ecoluția a cinci jucători, cei care au început și încheiat partida. Dintre cei care au mai intrat pe parchet, doar Navickas a jucat aproape 10 minute, în timp ce Păltinișanu și Jucan nu au totalizat împreună cât pentru un sfert. Acest lucru dovedește totodată faptul că Gaz Metan rămâne o echipă redutabilă, chiar și în efectiv redus. Dealtfel, ambele echipe au jucat cu doar opt jucători. A rezultat un meci echilibrat, dominat de mureșeni, care au încheiat primul sfert la doar un coș avantaj. Aceeași diferență era consemnată și la pauză, după ce gazdele s-au aflat de câteva ori la conducere, având la un moment dat 29-23.

Joc mai bun la reluare, emoții la final

În sfertul trei, BC Mureș a reușit prima dată să se desprindă la 10 puncte și au avut șansa să mărească diferența. S-au pierdut însă ușor mingi și s-a ratat mult, medieșenii reușind să se apropie din nou. Gaz Metan a redus la un singur punct diferența, 75-76 la intrarea în ultimul minut de joc, printr-un coș din afara semicercului, reușit de Shiloh și soarta partidei era pe muchie de cuțit. 

Fostul jucător al medieșenilor Ivanovic a replicat însă imediat, iar Peciukas a îndepărtat definitiv emoțiile mureșenilor, susținuți și de această dată de un grup de suporteri care au dominat fondul sonor al sălii. Dealtfel, Ivan a reușit să se “răzbune†pe fosta sa echipă cu un double-double, 17 puncte și 14 recuperări, aproape de acest lucru fiind și Mladenovic, el totalizând 9 recuperări. Primul marcator al echipei a fost însă canadianul Denham Brown, cu 19 puncte înscrise și 8 recuperări. BC Mureș obține astfel a 11-a victorie din această ediție și se pregătește pentru marile confruntări din restanțele cu CSM Oradea și CSU Atlassib Sibiu, echipe care au înregistrat tot atâtea înfrângeri ca și echipa lui Srecko Sekulovic și campionii de la CSU Asesoft Ploiești, pe care mureșenii îi vor întâlni la Târgu-Mureș peste trei săptămâni. 

Au evoluat formațiile:

Gaz Metan: Shiloh 22 (1×3), Kemp 19 (2), Bogavac 16 (1), Dumitrescu 9 (3), Marojevic 5, Okosun 4

BC Mureș: Brown 19, Ivanovic 17 (1), Peciukas 14 (2), Mladenovic 14, Jelenic 13 (2),  Navickas 3 (1), Jucan 1.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close