Sport

Victorie mare pentru BC Mureș

Oaspeții au început mai bine jocul, cu veteranul Sălvășan în prim plan, care a înscris primele două coșuri, al doilea de trei puncte și tabela arăta 0-5 după mai puțin de un minut. A venit replica lui Ivanovicv, dublat de Mladenovic și „tigrii†au egalat. Au trecut apoi în avantaj pentru prima dată la jumătatea primului sfert, cu punctele lui Peciukas și Brow. Înaintea primei pauze, mureșenii s-au desprins la opt puncte, dar clujenii au revenit spre final și prima parte s-a încheiat cu patru puncte diferență. În al doilea sfert, clujenii au reușit să preia în două rânduri conducerea, dar până la pauza mare BC Mureș a impus ritmul și s-a desprins din nou, de această dată diferența fiind de cinci puncte.

Recital de aruncări de la distanță

Jocul a fost la fel de echilibrat și la reluare, alb-negri reușind să se apropie din nou în câteva rânduri la un singur coș. Elevii lui Srecko Sekulovic au luptat exemplar până la final, după ce cu trei zile în urmă au pierdut în ultima secundă confruntarea cu Minsk în Cupa Eurochallenge. Prima dată când s-a reușit ca diferența să fie de peste 10 puncte a fost spre finalul sfertului trei. La jumătatea ultimului act, U Mobitelco a reușit din nou să se apropie la un singur coș. Mureșenii au rezistat asaltului și s-au impus într-un final entuziasmant al unui meci spectaculos, în care cele două formații au excelat la aruncării din afara semicercului de trei puncte, raportul acestor reușite fiind 15-11 în favoarea mureșenilor. Pe lângă aceasta, un as din mânecă a  constituit jocul bun al lui Brown, care l-a anihilat pe Cuic și a înscris un coș important în ultima secundă a atacului. De la gazde, toți care au evoluat au făcut un meci bun. Martinic, Ivanovic,  Brown și Jucan au tras echipa, secondați de către Mladenovic și Jelenic.

Cu această victorie, BC Mureș se menține cu trei înfrângeri în urma celor de la CSU Atlassib Sibiu, adversara din etapa viitoare, CSU Asesoft Ploiești și CSM Oradea, toate cu câte două eșecuri.

Au înscris:

BC Mureș: Martinic 32 (6×3), Ivanovic 23 (3), Brown 18 (3), Mladenovic 8, Peciukas 8 (2), Jucan 6, Jelenic 3 (1). A mai jucat Păltinișanu.

U Mobitelco Cluj: Silvășan 25 (5), Hargrove 23 (2), Sparks 17, Kuburovic 13 (2), Baciu 7, Cuic 3 (1), Medvedj 3 (1).

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close