Uncategorized

Voiaje de lux marca Florea

Cât se spetește Primăria Târgu Mureș să rezolve problemele târgumureșenilor, știe toată urbea. Poate din acest motiv, unii dintre funcționarii instituției, mai sus-numite, au nevoie de vacanțe periodice, pentru a-și repune în funcțiune neuronii. Căci de, doar nu o fac pe banii lor. “Finanțele” sunt ale mureșenilor, transformați, de mai bine de patru ani de zile, în veritabili sponsori, de către primarul Florea. Dar, să vedem despre ce este vorba.

O remorcă de… milioane

Peste 160 de milioane de lei a spart Primăria Târgu Mureș pentru o vizită, de patru zile, în Germania. Iar scopul, cu adevărat în “interes de serviciu”, s-a rezumat la achiziționarea unei remorci atât de necesare microbuzului (marca Mercedes), aflat în proprietatea instituției. De fericitul sejur s-a bucurat șeful Serviciului Administrativ din cadrul “sfatului”, Bologh Peter. Despre care știe toată națiunea că a pupat, cum a știut el mai bine, partea dorsală a ex-primarului Fodor și că în prezent continuă același joc pervers cu “domnul” Florea. Ba mai mult, aceeași Primărie încearcă să ne bage pe gât tot felul de facturi cu prețuri aberante de cazare și masă, chiar și pentru un stat ultradezvoltat ca Germania. Paradoxal, voiajul de patru zile al lui Bologh, a costat cu 30 de milioane de lei mai mult decât însăși produsul dobândit. Mai pe înțelesul tuturor: Å¢EAPÄ‚! Apropo, pentru atâtea zile de negocieri, remorca ce știa să facă?

Csegzi – bilet de 8 milioane

Să trecem mai departe. Viceprimarul Csegzi Sandor s-a ales, timp de 24 de ore, cu o minivacanță la Budapesta. Numai transportul, dus-întors, a depășit suma de șapte milioane de lei. După cum era de așteptat, scopul vizitei l-a constituit dezvoltarea relațiilor bilaterale între România și Ungaria, prin inițierea unei curse aeriene, în scop turistic, între Budapesta și Târgu Mureș. Acum, noi nu vrem să spunem că Csegzi nu și-o fi văzut de treabă
pe-acolo. Dar, este aberant ca aprope opt milioane de lei din bugetul local să meargă pe  drumul de Budapesta, când un om obișnuit poate face această călătorie, în condiții absolut decente, cu 3 milioane de lei. 

Cultură de 150 de milioane

Mai mult de 150 de milioane de lei va scoate Primăria lui Florea din buzunarele umililor târgumureșeni, pentru o delegație de zece persoane la Festivalul Folcloric al Mării, organizat în Turcia, la finele acestei luni. Claie peste grămadă, se vor alege cu un bronz marin a la turc Angela Kovacs, arhitectul-șef al instituției bugetare, viceprimarul Barczi Gyozo… plus două bucăți de consilieri locali, care nu au nici o treabă cu cultura. Cică, cei zece, vor participa la o serie de manifestări cultural-artisice prilejuite de sărbătoarea orașului Guzelcamli, manifestare similară cu cea a Zilelor Târgumureșene.
Așa o fi stimabililor. Nu zicem ba. Dar vorba unui consilier mai copt la minte: “la eveniment ar trebui să participe numai acele persoane care mai au oarece înclinații artistice”. În Primăria lui Florea însă, totul este posibil.

Primăria te fraierește

Deliciul peregrinărilor prin străinătate, ale celor care ne reprezintă interesele, îl constituie un voiaj la Viena. Excursia, care va avea loc în perioada 20-24 iulie 2004 se va desfășura, potrivit documentelor Primăriei, în trei acte. Primul “val”, îi are ca protagoniști pe consilierul Doru Oprișcan și pe directorul Dan Gliga. Timp de patru zile aceștia vor vizita firma austriacă, Energieconfort. În următorul document, rămâne în “picioare” doar excursia în Austria. În rest, banii “aruncați” se “umflă” iar numărul de persoane se înmulțește cu doi. În actul trei, probabil și cel mai apropiat de realitate, deși de sejur par a se bucura doar cei doi “papițoi” amintiți mai sus, cazarea este facturată pentru patru persoane. Iar gaura din buzunarele târgumureșenilor depășește 100 de milioane de lei. Și să mai zică cineva că Primăria nu ne-o trage!

P.S. Stimată Primărie îți spunem, așa de la obraz, că suma cheltuită de colegul nostru Cristian Teodorescu în SUA, într-o perioadă de trei săptămâni, nu a depășit 4.000 de EURO.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close