Uncategorized

“Ziua Italiei e un moment unic de uniune națională!”

Reporter: Ce reprezintă Ziua Națională a Italiei pentru dumnevoastră?

Gianni Feoli: În primul rând o amintire foarte plăcută. Sunt atâția ani de când nu am mai participat la Roma la această mare sărbătoare. Acolo, de 2 iunie, avem o mare paradă și toată lumea lasă la o parte dușmăniile, problemele, rivalitățile. Este o atmosferă de uniune națională. Atunci putem spune că Nordul este cu adevărat unit cu Sudul și dispar tensiunile din restul anului. Parada se ține în zona Colliseumului, cea a Romei antice, pe drumul imperial, Acolo defilează tot ce înseamnă Armată: parașutiști, infanterie, trupe speciale, fanfară. La final avem un spectacol acrobatic al unei echipe de 14 avioane, unic în Europa.

Reporter: Cum sărbătoriți în România această zi?

Gianni Feoli: De când am venit la dumneavoastră în țară, acum 14 ani, am încercat să creez la fabrica mea o atmosferă plăcută printre colaboratori și angajați. Ei toți, dar în special cei mai vechi, știu că sunt italian și respectau faptul că de Ziua Națională a Italiei stăteam de multe ori cu nasul în televizor, pe Rai 1, unde se transmite parada de care vă vorbeam. În acest an, Ziua Națională o voi sărbători la fabrică, începând cu ora 6 dimineața. Avem o comandă importantă și o sa fie o zi grea de muncă.

Reporter: Ce mesaj le transmiteți italienilor din județul Mureș?

Gianni Feoli: Îi rog frumos să se comporte corect. Noi am fost norocoși că am avut libertate cu 30 de ani mai devreme decât românii și îi putem învăța pe aceștia, prietenește, ce înseamnă democrația… Le spun să fie corecți, să-și facă o imagine bună, să arătăm tuturor că italienii așa sunt. Bineînțeles, orice pădure are și uscături! Așa cum mulți români nu fac cinste acestui popor în Italia, nici mulți italieni nu fac cinste Italiei în România. Și de multe ori, din cauza acestora, țara gazdă își face o imagine greșită despre o altă națiune. Să fim corecți, sunt italieni buni și răi, la fel cum sunt români buni și răi, sau alte naționalități… Important e ca aceia buni să creeze imaginea pozitivă în ochii celorlalți.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close