Uncategorized

9,4 milioane de lei pentru modernizarea Hotelului Grand

Proiectul pentru modernizarea și extinderea Hotelului Grand din Târgu-Mureș a fost semnat joi la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru din Alba Iulia, în prezența Claudiei Pescar – proprietara Hotelului Grand și Simion Crețu – directorul ADR Centru.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 16.944.647,20 lei, din care 4.052.631,12 lei reprezintă contribuția proprie și 9.456.139,28 lei finanțarea obținută prin Fondul European de Dezvoltare Regională. „Mă simt plină de curaj și optimism deoarece discuțiile avute cu Simion Crețu au fost încurajatoare pentru mine ca și om de afaceri. După lansarea oficială a proiectului ne vom apuca efectiv de muncă, deoarece până acum am lucrat la caietele de sarcini pentru lucrările care vor fi efectuate și pentru achizițiile de bunuri. Urmează licitațiile, iar apoi lucrările de amenajare, finisare, extindere și achizițiile de bunuri”, a declarat Claudia Pescar imediat după semnarea contractului.

Hotelul Grand, polul turistic al județului

Proprietara Hotelului Grand și-a manifestat încrederea că lucrările vor fi finalizate în primele șase luni ale anului 2011, precizând că unitatea hotelieră din Piața Victoriei va face parte dintr-o rețea de dezvoltare a turismului care are ca scop dezvoltarea durabilă și valorificarea potențialului turistic din Mureș. „Speranța mea este că în primăvara sau cel târziu vara anului 2011 să deschidem ușa turiștilor. De asemenea, unul din obiectivele noastre prioritare este să nu ne limităm doar la servicii de cazare pentru turiști, ci să facem parte dintr-o rețea de promovare a tuturor obiectivelor turistice din județ”, a adăugat Claudia Pescar.

Sprijin din partea ADR Centru

Directorul ADR Centru s-a arătat încântat de potențialul proiectului, promițând că instituția pe care o conduce va acorda în continuare sprijin întreprinzătorilor de la Hotel Grand, astfel încât proiectul să fie finalizat cu bine. „Proiectul a fost depus în iunie 2008 și se încadrează în cadrul axei de intervenție 5.2. care își propune îmbunătățirea infrastructurii de cazare pentru ca atracțiile turistice din Târgu-Mureș și din zonele limitrofe să poată fi accesibile unui număr cât mai mare de turiști. Pe perioada implementării proiectului, relația dintre ADR Centru și Hotelul Grand va fi una de colaborare. Vom avea vizite trimestriale de monitorizare și întâlniri cu echipa proiectului, cu care vom face o instruire pentru stabilirea pașilor și a procedurilor care urmează să fie realizate”, a precizat Simion Crețu.

Contractul urmează să fie trimis la București unde va fi contrasemnat de ministrul dezvoltării regionale și locuinței, după care va fi organizată o lansare oficială a proiectului, la Târgu-Mureș, cel mai probabil la sfârșitul lunii octombrie.

Rezultatele directe ale proiectului:

Capacitatea structurii de cazare după modernizare: 206

Sală de conferințe: 200 locuri

Turiști total: 5.678

Locuri de cazare pentru persoane cu mobilitate redusă: 12

Locuri de muncă create: 117

Agenți economici care vor beneficia de sala de conferință: 192/an

Sursa: Fișa contractului

Rezultate indirecte:

Salariați ai agenților economici care vor beneficia de sala de conferință: 3.000/an

Impozite achitate la bugetul local: 47.552 lei/an

Impozit pe profit: 200.000 lei/an

TVA: 507.848 lei/an

Sursa: Fișa contractului

Alex TOTH

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close