Reportaj

Adventure Life schimbă percepția asupra vieții

foto3Cea mai mare greșeală pe care o facem, noi, oamenii, este să considerăm că schimbarea trebuie să vină din exterior, de aceea ne ia de multe ori gura pe dinainte și susținem “dacă o să am mai mulţi bani, viaţa mea va fi mai bună” sau ” dacă voi cunoaște mai multe persoane, îmi voi găsi mai ușor sufletul pereche”, tot timpul suntem în așteptarea a ceva, crezând că dobândirea acelui ceva ne va aduce fericirea. E fals. Da, totul e fals, pentru că fericirea vine din interior și până nu schimbăm ceva în interiorul nostru, nu putem avea rezultate spectaculoase în exterior. Tindem să dăm vina pe alții pentru eșecurile noastre, dar uităm că cei din jur sunt doar niște punți de legătură între ceea ce suntem și ceea ce vrem să devenim.

Adventure Life  este o echipă din Târgu Mureș care schimbă vieți. Membrii echipei acestui centru de activități outdoor sunt convinși de asta, pentru că întâi și-au schimbat propriile vieți, motiv pentru care sunt dispuși să garanteze 100%.

foto 1 (2)Daniel Sîngeorzan este fondator al Centrului Adventure Life și director al Asociației Sănătate și Speranță, formator atestat de CNFPA, absolvent cursuri de prim ajutor cu experiență în organizarea de team building și coordonarea programelor outdoor și indoor, ghid Turistic și ghid montan atestat de ATGMR cu competențe de parașutism, parapantă, operațiuni de salvare.

Simona Ciff este trainer, antreprenor, coach și speaker motivațional, psiholog clinician specializat pe tulburări emoționale și comportamentale, programe de managementul stresului, comunicare, negociere, relații, parenting. Totodată este director al Centrului de psihologie și training Top-Psy, ghid local și ghid montan atestat de ATGR, pasionată de munte, alpinism și alergare. A elaborat programe de dezvoltarea inteligenței emoționale la copii și adulți și are experiență în organizarea și coordonarea de tabere, team-building, drumeții.

Formația este completată de Milo Smailo, salvator montan, Tudor Georgescu, project Manager la Adventure Life, Adrian Suciu, pilot licențiat în moto-parapantă și parapantă, Dumitru Ciocan, fost militar angajat la Vânîtori de munte, compania cercetare-diversiune și Dragos Marian, coach and Trainer.

Să înveți să te bucuri

Urmând sloganul ”nu contează anii din viața ta, ci viața din anii tăi”, potrivit organizatorilor, prin programele Adventure Life, fie ele traininguri, team buildinguri sau drumeții, participantul va deveni mai puternic, va dobândi mai multă încredere în sine și în cei din jur, va avea acea senzație interioară de putere pentru îndeplinirea propriilor dorințe, va învăța să-și depășească limitele și să se bucure, va trăi o experiență de viață.

Activitatea de trekking tematic presupune parcurgerea unor trasee marcate de diferite dificultăți prin cele mai frumoase zone ale țării.

Participanții sunt asistați de personal calificat și traseele sunt alese în funcție de pregătirea fizică și psihică a acestora și, bineînțeles, de preferințele lor.

Călătorului îi șade bine cu drumul

În România există numeroase posibilități de drumeție, cele mai cunoscute fiind în Munții Bucegi, Făgăraș, Retezat, Apuseni, Rodnei, Călimani. În cadrul drumețiilor se poate alege atingerea chiar și a vârfului Moldoveanu , de pe cel mai înalt munte din România, un anumit circuit, circuitul Cheilor Galbenei, parcurgerea prin apă a unui traseu (Cheile Râmetului), explorarea unor peșteri (Peștera Scărișoara, Urșilor, Muierii).

Trainingurile au două obiective, oamenii și rezultatele. Potrivit membrilor echipei, toate trainingurile livrate în companii mai mari sau mai mici, au avut evaluări peste 4.5 , din maxim 5.

foto 2Arta de atrăi

De cele mai multe ori participanții mulțumesc membrilor Adventure Life pentru pasiunea cu care livrează trainingurile, pentru că informațiile nu sunt pur teoretice și că prezintă un mare grad de aplicabilitate practică în viața și activitatea de zi cu zi, pentru motivația pe care reușesc trainerii să o transmită grupului și de rezultatele concrete în urma sesiunilor de training la care participă.

Trainingurile sunt făcute din pasiune, și nu ca un simplu job, iar în urma acestora oamenii se schimbă nu doar la locul de muncă, ci și acasă și în relațiile cu copiii și partenerii lor.

Specificul trainingurilor este managementul emoțiilor și tot ce ține de relațiile cu alți oameni, comunicare, negociere, dezvoltare personală și parenting. Temele serviciilor de training vizează managementul stresului, comunicarea, principii de bază și aplicații în situații dificile, psihologia vânzărilor, managementul timpului și public speaking.

Lipsa comunicării, marele inamic în orice tip de relație

Companiile sunt formate din oameni, dacă oamenii nu sunt în regulă, compania nu are cum sa fie în regulă, pentru că nivelul de dezvoltare al unei companii depinde de nivelul de dezvoltare al angajaților săi.  Un angajat calm care își controlează nivelul de stres și o bunăcooperare și încrederea întreangajați sunt unpredictor important al succesului companiei.

Problemele de comunicare sunt greu de rezolvat într-o zi obișnuită de lucru, iar team-buldigurile sunt ocazii extrem de eficiente pentru aceste obiective.

Informația dă putere

Într-o situație de supraviețuire, șansele de a avea trusa de supraviețuire de 20 kg sunt minime, de cele mai multe ori nu avem decât cunoștințele și experiența, iar un om pregătit face cât doi.

După cursul de supraviețuire oferit de Adventure Life, participantul va deveni o persoană cu un psihic mai puternic, cu gradul de confort mai scăzut, cu capacitatea de a lua decizi corecte în situații tensionate.

În baza mondială de date a dezastrelor Organizației Mondiale a Sănătății (WHO), în anii 1900-2000  au fost înregistrate un total de 9.195 de catastrofe extreme.

Acest secol a fost și cel mai sângeros secol din istoria omenirii.

La limită și dincolo de ea

Programele Adventure Life sunt elaborate de specialisti în domeniul relațiilor umane, a comunicării și al activităților outdoor. Membrii echipei propun un echilibru între tehnici psihologice avansate de management al stresului și activități outdoor de aventură prin care participanții să își atingă și depășească limitele.

Efectele programelor depășesc cadrul evenimentului și, dacă sunt aplicate cu consecvență, pot avea un impact pozitiv, atât asupra vieții personale a persoanei, cât și vieții profesionale a acesteia.

Programele de team-building sunt foarte flexibile, se adaptează cerințelor și nevoilor participanților.

Există multe tipuri de programe de team-building. Cele mai comune activități organizate de echipa Adventure Life include cursa cu obstacole Adventure Life, orientare cu harta si busola, jocuri de echipă în funcție de tematica aleasă, tir cu arcul, airsoft, scenarii de supraviețuire, cățărare, rapel, drumeție, chiar și pe cel mai înalt vârf de munte din România, Vf. Moldoveanu, rafting, biciclete, tiroliană, City Quest. Informații și rezervări se fac la office@adventurelife.rosau telefon: 0755 918 704 sau 0757 775 291.

Amalia VASILESCU

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close