Editorial

Ești interesat de Fire Suppression Systems? Iată ce avantaje oferă cele mai noi sisteme!

Sistemele moderne create pentru stingerea incendiilor sunt menite să salveze vieți. Acestea nu doar că identifică focul încă din fazele incipiente, ci și acționează pentru a-l stinge. Tehnologia, din acest punct de vedere, a revoluționat modul în care noi, oamenii, ne simțim în siguranță.

Soluțiile tehnice denumite Fire Suppression Systems: https://www.helinick.ro/solutii/siguranta-electronica/ au revoluționat, efectiv, sistemele de securitate din România. Acestea se pot activa automat, declanșând stingerea focului, dar și manual, activând personalul calificat de urgență. Dacă în trecut nu existau astfel de opțiuni pentru a salva vieți și proprietăți, astăzi putem spune că previn situațiile devastatoare cu brio.

Fire Suppression Systems: intervenție rapidă și eficientă

Exact acesta este scopul pentru care au fost create aceste sisteme integrate: rapiditatea. Intervenția rapidă poate face diferența în astfel de situații, iar tehnologia acționează ca suport. Înainte ca focul să se extindă și să provoace, în cele mai nefericite cazuri, daune ireversibile – tehnologia acționează pentru intervenția rapidă. Acesta este cel mai mare avantaj: acolo unde ar fi necesitat timp pentru ca echipa de operațiuni să își facă simțită prezența, sistemul acționează instant. Da, exact cum intuiești deja, acest sistem se poate și automatiza pentru acționarea directă. Cu alte cuvinte, poate stinge focul în absența personalului calificat. Wow!

Sistemele se pot personaliza în funcție de tipul de clădire vizat

În funcție de tipul de clădire și de destinația acesteia, pot exista diferite nevoi specifice. Ei bine, astfel de sisteme se pot personaliza în funcție de caz. De exemplu, în clădirile comerciale, se pot utiliza sisteme cu sprinklere care sting focul cu apă, până sosește echipajul pompierilor. În clădirile de birouri, se pot utiliza sistemele de suprimare cu caz, care nu provoacă daune materiale. În blocuri, sistemele de detecție a fumului sunt indispensabile. Ele detectează cât se poate de rapid incendiile, prin senzorii de fum, și alertează locuitorii blocului. Cu alte cuvinte, există diverse componente ale sistemului care se pot alege în funcție de spațiu și destinația lui.

Legea prevede obligativitatea acestor sisteme pentru anumite tipuri de clădiri

În instituțiile publice, astfel de sisteme sunt obligatorii. Există reglementări clare ce stabilesc standardele de protecție împotriva incendiilor. În aceste cazuri, se impune instalarea de soluții tehnice pentru prevenție. Instituțiile publice nu sunt singurele, însă. Cluburile, spațiile comerciale și orice alte clădiri care sunt deschise publicului larg trebuie protejate de situațiile de incendiu. Legea prevede clar proiectarea, instalarea, precum și întreținerea sistemelor de stingere a incendiilor. Pe lângă aceste ghiduri legislative existente ce trebuie onorate, să nu uităm că este și o responsabilitate morală. Dacă avem soluții, e imperios necesar să le folosim!

Helinick.ro, nr. 1 în România pentru sisteme de toate felurile, inclusiv Ticketing Software

Atunci când vine vorba de soluții tehnice avansate, Helinick.ro este soluția. Această companie proiectează, implementează și se ocupă de mentenanța mai multor tipuri de sisteme, de la cele de stingere a incendiilor la Ticketing Software Helinick.

Cei de la Helinick.ro proiectează atât sisteme de ticketing stand alone, cât și sisteme integrale, coroborate cu aplicații online care emit bilete. Soluțiile propuse sunt avansate, iar profesionalismul echipei e unul dovedit în peste 30 de ani de activitate în România. Cu Helinick.ro te simți în siguranță, indiferent de tipul de proiect. Colaborează cu ei și vei avea numai avantaje!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close