Editorial

Care sunt cele mai importante funcții ale camerelor de supraveghere?

Atunci cand decizi sa iti cumperi o camera de supraveghere, te lovesti de o multime de specificatii pe care nu le intelegi. De cele mai multe ori, te orientezi spre acele camere foarte rezistente, care au o rezolutie foarte buna.

Pe langa aceste detalii insa, exista o multime de alte specificatii care pot contribui la experienta pe care ti-o ofera acest produs.

Care sunt functiile cele mai importante, pe care trebuie sa le urmaresti la o camera?

  1. WDR ( Wide Dynamic Range) Este o functie care are drept scop echilibrarea culorilor si luminozitatea din imagini. Avand aceasta functie, camera ofera imagini mult mai clare atat la interior, cat si la exterior. La camerele moderne exista si functia DWDR ( Digital Wide Dynamic Range) care elimina riscul de supraexpunere sau subexpunere a unei imagini, combinand imaginile obtinute succesiv pentru rezultate cat mai bune.
  2. BLC. ( Backlight Compensation) Nu de putine ori, senzorul camerei nu poate reproduce zonele iluminate diferit, generand imagini neclare. Spre exemplu, atunci cand soarele bate direct in lentila camerei, subiectul filmat s-ar putea sa apara intunecat. BLC reuseste sa ajusteze expunerea pe suprafata imaginii, asigurand claritate in orice conditii.
  3. AWB ( Auto White Balance) Este una dintre cele mai importante functii pe care trebuie sa le cauti la o camera de supraveghere, deoarece ajusteaza albul, ceea ce duce la o ajustare a tuturor celorlalte culori in mod corespunzator.
  4. AGC (Automatic Cain Control) Este o functie care are in vedere tot iluminarea. Practic, cu ajutorul AGC semnalul video este amplificat iar luminozitatea ajunge la o valoare ideala pentru a asigura imagini cat mai clare.
  5. DNR ( Digital Noise Reduction) Asa cum ii spune si numele, aceasta functie are rolul de a elimina zgomotul de imagini, cunoscut in mod popular drept ” pureci”. O camera dotata cu DNR nu genereaza distorsiuni, oferind o performanta superioara.

In general, camerele de supraveghere moderne sunt dotate cu toate aceste functii si inglobeaza si altele. Unele sunt gandite pentru a-ti oferi un control cat mai bun de la distanta, altele pentru a face produsul foarte rezistent iar altele pentru a prelua si sunet, nu doar imagini. Informatii suplimentare poti sa gasesti si pe acest site foarte bine documentat. Este foarte important sa urmaresti aceste functii deoarece sunt cele care asigura claritate pentru imaginile filmate, deci automat, ofera o eficienta foarte mare.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close