Interviu

Ana Maria Georgescu susține talentele din Mureș

Reporter: Ai acceptat să fi moderator la Festivalul copiilor de la Daneș. Ce ți-a influențat decizia?

Ana Maria: În primul rând pentru că am auzit că este un festival pentru copii, iar începuturile carierei mele s-au făcut în concursuri de genul acesta. Este adevărat, erau concursuri de muzică unde trebuia să cânt, și unele presupuneau să reciți și să dansezi. Mie mi-s foarte dragi și cred în evenimentele de genul acesta, care pot să arate comunității în care trăiești și, mai apoi, dacă ești norocos, țării că ești talentat. Este responsabilitatea noastră, ca artiști și oameni cât de cât vizibili, să participăm la aceste evenimente. Și este o zonă care nu a fost încă explorată.

Rep.: Ce pași consideri că ar trebui făcuți în această direcție?

Ana Maria: În primul rând să atragem atenția țării asupra faptului că și aici, și în restul țării, există copii talentați, care au nevoie de susținere, de fonduri, de expunere și de un drum pe care noi suntem responsabili să îl construim. Ei sunt mici. Sunt copii care își doresc să facă ceva, care ascultă muzică bună, studiază și chiar fără profesor cred foarte tare în artă. Și, deși e greu, într-o țară în care valorile nu prea sunt respectate, uite că sunt evenimente de genul acesta unde olimpici la matematică, gimnaști, cântăreți pot să iasă în evidență.

Rep.:Cum ți s-a părut publicul din Daneș, din județul Mureș, mai bine spus?

Ana Maria: Am rămas surprinsă când s-a terminat prima seară, pentru că am înțeles că estimările au ajuns undeva la 7000 de oameni, ceea ce este foarte mult. Oamenii din Daneș nu sunt obișnuiți cu evenimente de genul acesta și atunci, în momentul în care ei au reacționat, eu i-am văzut, am dat toată ziua autografe, în momentul în care a apărut Sore au explodat. Aveau nevoie de asta și bucuria lor a fost foarte sinceră.

Rep.: Legat de cariera ta, la ce proiecte lucrezi în prezent?

Ana Maria: Eu m-am retras la Oradea de trei ani de zile. Fac o emisiune care se emite și național, la Digi 24, o emisiune în care se vorbește despre valorile ascunse din zonele în care nici nu bănuim că există valori sau pe care nici nu le luăm în considerare. Asta este cariera mea de televiziune. Nici cu muzica nu m-am lăsat. Poate că nu la modul comercial și extrem de vizibil, pentru că mă mulțumesc să cânt într-o piesă de teatru, am concerte în locuri cu oameni care știu să asculte, să aplaude și care apreciază un gen de muzică nu foarte comercial. Mi-am asumat faptul că nu sunt un artist care vrea să plătească cu orice preț ideea succesului.

Visul meu este să scot un album cu muzica pe care eu o ador, care pe mine mă face să mă simt artist și, în momentul în care o să strâng destule piese propri, fără să apelez la compozitori, piese compuse de mine, acela va fi pentru oamenii care știu ce muzică am cântat până acum și ce fel de artist sunt.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close