Uncategorized

Aspharom, siguranța calității la nivelul tehnicii actuale

Depindem de mișcare. Depindem de transport. Depindem deci de șosele și străzi. În județul Mureș, o importanță majoră în ceea ce privește rețeaua de drumuri o are Aspharom, societate cu capital mixt român și german având ca principal obiect de activitate producția de asfalt.

Societatea este condusă de Walter Peteranderl și soția sa Delia. Înființată în anul 2003, firma Aspharom și-a început activitatea propriu-zisă în august 2004. „În primul an am avut o producție de apoximativ 11 mii de tone de asfalt. Aceasta a crescut în timp, anul trecut fiind de peste 60 de mii de tone”, a declarat directorul economic al companiei, Dan Gliga.

Aspharom, împreună cu compania-soră Asphadrum, are aproximativ 55 de angajați. Pare un numar mic, pentru anvergura lucrărilor pe care le execută. În acest domeniu însă modul de lucru s-a schimbat foarte mult în timp. „Nu mai lucrează oamenii cu lopata, ca pe vremuri. Avem astăzi utilaje performante care sunt responsabile pentru cea mai mare parte a procesului de producție”, explică Dan Gliga.

Unitatea dispune de o instalație de preparat mixturi asfaltice model AMMANN atestată de Comisia Națională de Atestare a Mașinilor și Echipamentelor Tehnologice de Construcții, cu o productivitate tehnică și operațională de 150 de tone pe oră, fabrică complet automatizată care produce întreaga gamă de mixturi asfaltice. Liniile tehnologice care compun fluxurile de fabricație sunt echipate cu utilaje și instalații moderne, la nivelul tehnicii actuale, fiind importate din Germania. „Cu utilajele pe care le avem la dispoziție astăzi, dacă îți pui în plan poți să asfaltezi și un kilometru de drum pe zi”, a adăugat Dan Gliga.

Printre lucrările din „palmaresul” Aspharom putem menționa modernizarea Bulevardului Pandurilor, a Bulevadului 1 Decembrie 1918, a străzii Cutezanței, amenajarea intersecției din Piața Victoriei, a Platoului Cornești și multe altele, nu doar în Târgu-Mureș ci și în Reghin, Sovata, Sărmașu, Bistrița, Deda, Breaza și alte localități.

Roxana ȚINTOȘAN

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close