Uncategorized

Au început lucrarile la patinoarul artificial

Lucrarile de demolare la Patinoarul artificial din Parcul Sportiv Municipal Târgu-Mures, administrat de CSM Muresul, au demarat în urma cu doua saptamâni, în acest sens fiind eliberata autorizatia de construire/desfiintare, respectiv de organizare a santierului nr. 344 din 29 mai 2008. Pâna în prezent au fost demolate atât tribune ruginite, cât si gardul împrejumuitor. Cu mare atentie a fost mutat si blocul racitor al patinoarului, care valoreaza nu mai putin de 700.000 de lei.

,,Pentru demararea acestui proiect, într-adevar ca s-au scurs vreo trei ani de zile, dar acum avem finalitatea. Lucrarile au demarat conform graficului si pot spune ca stam destul de bine. Structura de rezistenta a patinoarului practic este confectionata în proportie de 90%, urmând ca pe parcurs, dupa terminarea fundatiilor, si începutul lucrarilor de montare sa avem întreaga structura de rezistenta. În principiu mai sunt probleme de devieri de apa, de canal, energie electrica si altele, care trebuie înca rezolvate, însa avem sprijin din partea societatilor Electrica, Aquaserv, Gaz, care au înteles importanta acestei constructii si sper ca totul pâna spre sfârsitul lunii decembrie sa fie sub acoperire”, a declarat pentru Ziarul de Mures, directorul general al CSM Muresul, profesorul Vasile Coros.

Mai multe locuri în tribune

Contractul de executie a patinoarului cu o suprafata desfasurata de 3.600 mp, a fost adjudecat de catre asocierea firmelor Kesz Cluj Napoca, Ecoterm Ardeal Sighisoara si Izorep Târgu-Mures.

Pentru lucrarile de la patinoar, Guvernul a alocat la sedinta din 7 mai, anul curent, suma de 700.000 lei pentru continuarea lucrarilor de renovare si modernizare. Suma a fost alocata în urma demersurilor pe care ministrul Borbely Laszlo le-a facut la Agentia Nationala pentru Sport, iar banii provin din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului si vor fi utilizati pentru acoperisul patinoarului.

Noul patinoar artificial din Târgu-Mures va putea asigura pe întreg parcursul anului desfasurarea selectiei sportivilor, pregatirea acestora si participarea la competitii pentru hochei pe gheata, patinaj artistic si patinaj viteza pe pista redusa. Conform proiectului, patinoarul va avea 1.800 de locuri pentru spectatori si anexele necesare, iar costul total al lucrarilor se ridica la aproximativ 21,716 milioane lei.

Sorin CRACIUN

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close