Sport

BC Mureș – U-BT Cluj, adversare în Europe Cup!

baschet-1După victoria cu 89-76 obținută în deplasarea din Estonia cu formația TLÜ/Kalev Tallinn, BC Mureș Târgu-Mureș a fost prima echipă din România care a obținut calificarea în faza a doua a competiției continentale Europe Cup. I-a urmat imediat clujenii de la U-BT, care au obținut a patra victorie în grupa G și sunt calificați și ei. Din faza grupelor mai sunt de disputat două etape. BC Mureș vor susține miercuri, 16 noiembrie partida retur cu lituanienii de la Prienu Bristono, în fața cărora au cedat în deplasare cu 61-99. Aceștia mai au de disputat meciul cu echipa din Estonia, pe care au surclasat-o cu 104-61 și urmează să câștige după toate probabilitățile grupa I.

Conform tragerii la sorți, grupa din care va face parte formația mureșeană în faza a doua va mai face parte echipa clujeană, foarte probabil echipa Alba Fehervar din Ungaria și se preconizează ca a parta componentă să fie o echipă din Suedia.

baschet-2

Mândri și îngrijorați, victorii dedicate suporterilor

Așadar, BC Mureș poate fi considerată avantajată din punct de vedere material. Cu excepția unei eventuale deplasări în Suedia, celelalte două adversare îi avantajează din acest punct de vedere. „Sunt mândru de rezultatele obținute de echipă și îi felicit pe băieți pentru felul în care au luptat și staff-ul pentru cum au pregătit jocurile. Totodată, sunt îngrijorat în ceea ce privește latura financiară. Sperăm în același timp ca toți cei care au fost alături de echipă s-o sprijine în continuare, pentru a reprezenta cu cinste baschetul din Târgu-Mureș și din România. Cu aceste rezultate numele orașului nostru se va face cunoscut în afara țării datorită baschetului și ne dorim să-l reprezentăm în continuare cu cinste. Acum ne întoarcem la competițiile interne, unde avem targetul de bază: calificarea în play-off și final fourul Cupei României. Ne dorim să trecem cu ajutorul sponsorilor această perioadă, să nu mai fim nevoiți să vorbim despre datorii, astfel încât să ne putem concentra în continuare la jocurile pe care urmează să le susținem în toate competițiile”, a declarat Cornel Lungu, președintele clubului mureșean.

„Cu această calificare am făcut un mare pas înainte, unul important pentru baschetul românesc și târgumureșean. Personal sunt foarte mulțumit de felul în care au răspuns toți jucătorii la aceste eforturi făcute în ultimele zile, cu deplasări lungi și meciuri la trei zile. Mă bucur că i-am avut alături pe toți, deoarece este foarte greu să faci față în acest ritm cu o echipă bazată pe doar șase-șapte jucători. Dedicăm această victorie minunaților noștri suporteri și îi așteptăm în continuare să ne fie alături, să fie al șaselea jucător”, a completat antrenorul Szászgáspár Barnabás.

„Sunt fericit pentru rezultatele obținute. Mă bucur că i-am putut folosi pe toți jucătorii și toți și-au adus aportul la aceste rezultate. Speranțele noastre sunt ca să putem s-o ținem pe aceeași linie și să reprezentăm în continuare cu cinste orașul și baschetul românesc”, a spus și secundul George Trif.

Un „pion” important în menținerea la formă maximă a lotului este preparatorul fizic, Liviu Dumitru, fost căpitan al echipei mureșene în urmă cu două sezoane. „Cu toții suntem satisfăcuți de felul în care au răspuns jucătorii, de rezultatele obținute, care fac cinste baschetului românesc. Personal, sunt fericit că ne putem baza pe întreg efectivul, deoarece nu este ușor să joci la capacitate maximă în asemenea ritm. Sper în continuare ca toți componenții să se mențină la același nivel și rezultatele nu vor întârzia”, a concluzionat fostul căpitan.

 

Mihai VEREȘ

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close