Sport

Podiumuri pentru luptătorii mureșeni

lupte-1Sportivii celor trei cluburi mureșene s-au întors cu câte o medalie de la Cupa României la lupte libere rezervată categoriei de vârstă juniori disputate la București la sfârșitul săptămânii trecute. La competiție au fost prezenți luptători din toată țara, însumând 170 de competitori la fete și băieți. Pentru județul Mureș cel mai valoros rezultat l-a obținut un luptător de la Clubul Sportiv Mureșul Târgu-Mureș, care a cucerit titlul de campion național, acesta fiind completat de câte o medalie de bronz cucerită de reprezentanții Cluburilor Sportive Școlare Târgu-Mureș și Reghin.

Campionul este componentul CS Mureșul Răzvan Kovacs, care  s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria 55 kilograme. Antrenorii Márton József și Simon László au mai avut un elev care a fost aproape de podium, Moldován Barna, care a pierdut finala mică, fiind clasat pe locul 5.
Dintre sportivii Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș, cel mai bine s-a clasat Tudor Racoțan, care a cucerit medalia de bronz la categoria 74 kilograme. Rezultatul sportivului antrenat de profesorul Fazakas Csaba este și mai valoros datorită faptului că tânărul sportiv este încă la vârsta de cadeți, el concurând cu adversari mult mai în vârstă.

lupte-2

O medalie și locuri fruntașe pentru reghineni

Luptătorii Clubului Sportiv Școlar Reghin s-au aflat și ei printre cei care au luptat pentru medalii. Trei elevi ai antrenorului Peres Miklos s-au clasat pe locuri fruntașe. Cel mai valoros rezultat l-a obținut Berecki Kinga, care a cucerit medalia de bronz la categoria 48 kilograme. Aproape de o medalie s-au aflat și Alexandra Rad, care s-a clasat pe locul 5 tot la aceeași categorie de greutate, și Székely Jozsef, care s-a clasat pe același loc 5 la 66 kilograme, după ce ambii au pierdut meciurile pentru medaliile de bronz. Rezultatul acestuia din urmă este totuși un rezultat bun, deoarece și el este cadet, categorie de vârstă inferioară, astfel încât în anul viitor va intra în primul an de juniorat.

lupte-3

Podium și în Moldova

În aceeași perioadă, în Republica Moldova, la Nisporeni, Biro Krisztián a ocupat locul II la categoria 53 kilograme la o competiție internațională cu o participare valoroasă, la care au participat sportivi din Belarus, Ucraina, Rusia, România și țara gazdă, Republica Moldova. Sportivul antrenat de Fazakas Csaba și Vlad Dragoș își comfirmă cu acest rezultat valoarea, el cucerind în ultima lună, în afara acestui trofeu și titlul de campion național al categoriei la juniori mici, precum și locul III la Campionatul Balcanic.

 

Mihai VEREȘ

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close