Editorial

Campania, rapoartele și tăcerea care spune multe

M-a întrebat ieri cineva ce m-a apucat de am solicitat principalelor partide politice din județ informații financiare cu privire la campania electorală pentru alegerile din 10 iunie 2012. Recunosc, nu știu exact ce resorturi m-au determinat să expediez respectivele adrese oficiale, în august și septembrie. Poate a fost vorba despre curiozitate nativă și… naivă, sau pur și simplu un reflex jurnalistic, și anume acela de a expedia, către diverse instituții, solicitări care invocă Legea 544 din 2001 cu privire la accesul la informații de interes public.
Sau poate că mi-am amintit de promisiunile candidatului USL la Primăria Târgu-Mureș, care în campania electorală spunea că după alegeri, în mai puțin de o lună va prezenta un raport care să arate cât a costat campania. Că așa e și prin alte țări. Însă timpul a trecut și Cornel Brișcaru n-a mai prezentat nimic. Unii l-au ironizat pe Facebook uitând că ceilalți candidați susținuți de partide politice nici măcar n-au îndrăznit să deschidă subiectul respectiv. Au tăcut, cu toții, mâlc: Dorin Florea (PDL), Frunda Gyorgy (UDMR) și Benedek Imre (PCM). Sigur, într-o țară civilizată probabil că nu era nevoie ca presa să-i tragă de mânecă pe candidați, pentru că aceștia și-ar fi prezentat benevol rapoartele financiare ale campaniei electorale, demonstrând transparență în rândul votanților. Adică încredere…
Revenind la demersul meu, am primit răspunsuri din partea comunicatorilor USL și PDL. Din partea UDMR, PP-DD și PCM, nimic.
Astfel, reiau întrebările. Cât a costat campania electorală derulată la nivelul județului Mureș? Care e suma adunată din sponsorizări/donații? Care e cea mai consistentă sponsorizare/donație? Cât a costat campania electorală derulată la nivelul municipiului Târgu-Mureș?
Aștept(ăm) răspuns…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close