Uncategorized

Dobre ofertat de Nagy

Primăria Reghin va organiza, la inițiativa unor consilieri locali, în municipiu Ziua Recoltei, eveniment care a fost programat la Târgu Mureș la sfârșitul săptămânii trecute. Prefectul Ciprian Dobre nu s-a pronunțat dacă va susține sau nu acest eveniment. Sărbătorile Toamnei vor avea loc pe 4 noiembrie.

Scandalul generat de organizarea Zilei Recoltei la Târgu Mureș pare să aibă un happy-end. După ce vinerea trecută, manifestările au fost anulate din cauză că primarul Florea a hotărât blocarea accesului spre Baza Hipică, locul programat pentru a se desfășura evenimentul, Primăria Reghin la sfatul unui grup de consilieri locali a propus organizarea zilei dedicate recoltei în municipiu. Proiectul mai avea nevoie doar de aprobarea Consiliului Local Reghin care urma să stabilească și sumele ce vor fi alocate evenimentului.

Întruniți joi după amiaza în ședință, aleșii locali reghineni au aprobat desfășurarea sărbătorii recoltei la Reghin, alocând organizării ei 200 de milioane de lei. Sărbătorile toamnei, cum a fost redenumită manifestarea, va avea loc în 4 noiembrie, în Parcul Municipal, și vor fi invitate și alte primării. “Vom invita și alte primării, dar în mod sigur vor participa comunele limitrofe Reghinului. Am lansat această propunere, pentru a veni în sprijinul Consiliului Județean și al Prefecturii, imediat după ce a fost incidentul acela provocat de primarul Florea”, ne-a declarat consilierul local Ionel Rânja, președintele PNL Reghin.

Prefectul Ciprian Dobre nu a dat vreun răspuns dacă va susține sau nu acest eveniment, recunoscând că “primarii s-au simțit jigniți de ceea ce s-a întâmplat”. De asemenea, nici primarii care trebuiau să fie prezenți la Târgu Mureș nu au comentat dacă vor ajunge sau nu la Reghin, ecourile incidentului nefiind încă stinse.

De asemenea, Consiliul Județean intenționează să organizeze o zi a recoltei la Corunca unde să participe comunele limitrofe Târgu Mureșului.

Cu toate că apreciem gestul reghinenilor, nu putem să nu remarcăm câteva încălcări ale legii. Astfel, teoretic, ar fi trebuit votat întâi proiectul evenimentului, apoi alocat un buget într-o altă ședință, după ce se făcea și cuvenita rectificare bugetară. Dar dacă juriștii și aleșii spun că merge și așa…

(L.V.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close