Sport

Două meciuri câștigate de BC Mureș la Craiova, pas mare spre semifinale

bc muresÎn primele două partide din cadrul „sferturilor” Ligii Naționale de Baschet Masculin disputate luni și miercuri seara în Sala Polivalentă din Craiova, BC Mureș Târgu-Mureș a luat o importantă opțiune pentru a treia calificare consecutivă în semifinalele campionatului. Mureșenii au câștigat ambele partide cu formația locală SCM U în prelungiri, prima cu șansă, o a doua în care roata putea să se întoarcă. Au învins în primul meci cu 98-95 și în a doua cu 99-96. În ambele partide finalurile au fost de-a dreptul palpitante, cu răsturnări spectaculoase și tensiune maximă, cu suspans în ultimele secunde.

În meciul de luni, după ce craiovenii s-au desprins la 10 puncte, BC Mureș a revenit la doar 3 la intrarea în ultimele două minute (84-81), apoi a reușit egalarea, iar la intrarea în ultimul minut a preluat conducerea cu 86-84. Hargrove a înscris de la 3 puncte, după care a transformat două libere. La 27 de secunde rămase BC Mureș avea nevoie de un coș de 3 pentru a egala. A reușit acest lucru Jurevicus cu 8 secunde înainte de sirenă. Final de infarct! Mureșenii au faultat, dar Johnson a ratat ambele libere și meciul a intrat în prelungiri la 89 egal. Au fost cinci minute suplimentare în care cele două echipe s-au întrecut în greșeli și ratări. Cu un minut rămas, Mohammed trimite în coș din afara semicercului și Craiova nu mai are forța să revină. Victorie importantă pentru mureșeni.

Final aproape în oglindă, dar soarta a fost tot de partea „tigrilor”

Al doilea meci de la Craiova a fost dominat în mare parte de mureșeni, care au fost aproape să treacă prin ce au trecut gazdele în prima întâlnire. După un prim sfert echilibrat, s-au aflat în permanență la conducere cu avantaj de până la 7 puncte, dar finalurile de sfert au aparținut gazdelor. Craiovenii au redus la 2 puncte înaintea pauzei mari și din nou la 2 puncte la ultima pauză. BC Mureș s-a desprins din nou la 6 puncte și a irosit câteva atacuri, care puteau încheia conturile. Doljenii s-au apropiat la un singur punct și la intrarea în ultimul minut scorul era din nou egal, 83, dar mureșenii aveau posesia. Nu s-a mai înscris și s-a ajuns din nou la prelungiri. Gazdele au pornit mai bine de această dată, cu 4 puncte, dar „tigrii” au revenit rapid, cu 8 puncte consecutive. Ultimul minut a fost din nou greu de descris. La 6 secunde rămase era 94-96 și Hargrove avea două libere. A ratat una, iar Martinici, faultat le-a înscris pe ambele. Mai erau 3 secunde și un nou fault asupra lui Hargrove la 95-98 nu puteau aduce egalare. Acesta a ratat-o intenționat pe a doua, pentru posibilitatea de a egala. Mureșenii au recuperat însă și Jurevicus, faultat rapid a mai pus un punct pentru a doua victorie.

„Lunetiștii”, la cote maxime

De la această „dublă” a lipsit din motive medicale antrenorul Szászgáspár Barnabás, echipa fiind condusă de secundul George Trif, căpitanul Ivan Ivanovic, indisponibil din cauza unei accidentări și de preparatorul fizic, Liviu Dumitru, fost căpitan al mureșenilor. În ceea ce privesc realizările, pe lângă numărul mare de puncte înscrise în cele două partide, chiar și dacă nu se iau în calcul prelungirile, de remarcat este faptul că în prelungirile primei partide punctele au fost jumătate din cele ale celei de-a doua partide. Tensiunea care a provocat greșelile din finalul celui de-al doilea meci au făcut ca numărul punctelor din cele 10 minute ale sfertului patru să fie inferior celor reușite în cele 5 minute suplimentare. S-au înscris 29 de puncte în prelungiri, față de 28 ale sfertului și doar 15 în prelungirile primului meci. Un alt aspect de remarcat a fost cel al aportului „lunetiștilor”. În primul meci, raportul reușitelor de 3 puncte a fost favorabil gazdelor cu 14-10, la care Hargrove a reușit un extraordinar 9 din 11, cu un total de 35 puncte. A doua „rundă” a revenit mureșenilor cu 14-11, lider fiind Mohammed, cu 7 reușite din 11. În cele două meciuri, ambele echipe au înscris mai bine de o treime din totalul punctelor cu aruncări din afara semicercului. Cu punctele totalizate în cele două meciuri, liderii la eficacitate în cele două echipe au fost Hargrove de la gazde, cu un total de 60 și Mohammed, cu 63 pentru BC Mureș.

Al treilea meci, primul de la Târgu-Mureș se va juca luni, 25 aprilie, ora 18.00, iar în cazul unei victorii a doljenilor, al patrulea ar urma să se dispute miercuri, 27 aprilie.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close