Sport

Gata, suntem în play-off!

1 A După două ediţii în care BC Mureş Târgu-Mureş s-a clasat pe podiumul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, cu trei etape înaintea finalului sezonului regulat, mureşenii şi-au asigurat prezenţa în play off. Locul ocupat urmeză a fi decis în ultimele runde, în care lupta pentru ultimul loc poate aduce unele schimbări şi BC Mureş poate încheia pe un loc nesperat la un moment dat. Victoria medieşenilor de la Gaz Metan în derby-ul judeţului Sibiu disputat în etapa de miercuri a scos definitiv echipa CSU Atlassib din cursă, iar „gaziştii” au prima şansă acum, în luptă cu cei de la CSM Oradea, cu care se află la egalitate de înfrângeri, cele care constituie principalul punct de reper. Bihorenii au suferit 11 eşecuri şi mai au de disputat o partidă pe teren propriu cu BCM U Piteşti şi o deplasare aparent mai lejeră la Timba Timişoara. Medieşenii au tot atâtea înfrângeri şi trei etape de disputat, dar mult mai dificile: cu Steaua, la BC Timişoara şi cu Energia Târgu Jiu, toate trei aflate pe locuri de play off.

Seria poate continua cu gândul la podium

Parcursul mai puţin favorabil al mureşenilor din începutul acestui sezon a produs mare îngrijorare în sânul clubului. Aceasta a dus la o soluţie extremă. Schimbări în componenţa lotului nu se mai puteau face, astfel încât s-a renunţat la serviciile tehnicianului Srecko Sekulovic şi a revenit lituanianul Audrius Prakuraitis. Urma aşa-considerată „serie de foc”, cu adversare fruntaşe sau direct implicate în lupta pentru primele opt locuri. Aceasta a fost depăşită, dar nu oricum, ci cu victorii pe linie! După un succes scontat la Universitatea Cluj, ultima clasată, „tigrii” au câştigat cu campionii de la CSU Asesoft Ploieşti, la CSM Oradea, de care fuseseră învinşi în tur, cu CSU Atlassib Sibiu şi la fosta lideră, Steaua. Victoria medieşenilor a îndepărtat ultimele emoţii ale BC Mureş, care puteau rata calificarea doar în urma unui proverbial „înec la mal”. Acum, cu „sacii în căruţă”, calificarea asigurată şi aflaţi în Final Four în Cupa României, mureşenii pot aspira chiar la podium. Dacă se menţine ritmul, pot încheia sezonul pe locul 3. Au sâmbătă un meci mai uşor, dar care necesită atenţie, pe teren propriu cu Timba Timişoara, apoi o deplasare la Energia Târgu Jiu, de care îi desparte un singur eşec, urmat de un ultim meci pe teren propriu cu U Mobitelco Cluj, aflaţi la două lungimi distanţă. Acest lucru se poate obţine cu înfrângere a clujenilor în această etapă la Târgu Jiu, coroborată cu o victorie la 3 puncte a mureşenilor în ultima etapă (în tur a fost 75-73 pentru U Mobitelco).

„Se pare că schimbarea antrenorului a fost de bun augur. Jucătorii au fost foarte bine montaţi, am reuşit prestaţii foarte bune şi sperăm să menţinem acest ritm până la final. Targetul a fost îndeplinit, cu o calificare în Cupa României şi în play off, dar vom încerca să abordăm restul meciurilor cu maximum de seriozitate, indiferent de adversar, pentru a obţine o clasare cât mai bună”, a declarat preşedintele BC Mureş, Cornel Lungu.

1 B Mai multe motive de sărbătoare

După calificarea în penultima fază a Cupei României şi asigurarea unui loc în play off, clubul mureşean are mai multe motive de sărbătoare. Unul dintre acestea poate fi considerat şi prelungirea contractului cu Lázár Lászlo pe încă doi ani, fapt care dă o anumită stabilitate lotului în ceea ce privesc jucătorii autohtoni. Alte motive de sărbătoare ţin mai puţin de latura sportivă, dar merită amintite. În această săptămână mai mulţi componenţi ai „familiei BC Mureş” îşi serbează aniversarea zilei de naştere. Primul a fost Goran Gajovic, care şi-a sărbătorit luni cei 27 de ani, apoi vineri Adrian Tudor face 30 de ani, Adrian Oprea 20, sâmbătă va fi sărbătorit directorul executiv Lorencz Lajos, iar antrenorul Audrius Prakuraitis împlineşte duminică 50 de ani. Acestora li se adaugă naşterea fetiţei secundului Szászgáspár Barnabás. Toate aceste motive de sărbătoare se vor completate de evoluţii şi clasări cât mai bune la finalul acestui sezon.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close