Uncategorized

Liberale, poţi învinge!

Sunt zile hotărâtoare pentru decizia capitală a PNL Mureş. Pe de o parte este un proces firesc în viaţa unei filiale care se pregăteşte pentru alegerile din 6 iunie, iar pe de altă parte o luptă dură în culisele politicii, pe grupuri de interese, pe găşti, pe prietenii economico-financiare care s-ar putea să se întoarcă ca un bumerang împotriva lui Eugen Nicolăescu şi a echipei sale. Ieri s-au încheiat sondajele menite să testeze popularitatea, notorietatea, şansele liberalilor pentru vara lui 2004. Sunt toate câteva nume care ar putea candida la Primărie. Sper că au fost sondaje profesionist realizate, nu gestionate de oamenii lui Florea din PNL, care au tot interesul ca nici măcar vreun alt nume de român să nu fie vehiculat pentru Primărie. Pentru ca Florea să pară cel mai iubit fiu al poporului. Este destul de târziu pentru desemnarea unui candidat liberal la Primăria Tg. Mureş, dacă avem în vedere faptul că deputatul de Mureş este şi purtătorul de cuvânt al PNL şi, în consecinţă, campania liberarilor ar fi trebuit să-i folosească imaginea excelentă dobândită la Bucureşti. Este destul de târziu, pentru că Dorin Băcăran foloseşte toate căile publice plătite de Primărie pentru a apărea în media, iar liberalii îi răspund extrem de timid, şi pentru că cei din Consiliul Local sunt prietenii lui Florea şi nu liberali autentici.
Liberalii trebuie să se decidă urgent. Cele mai mari şanse pentru nominalizare le are Eugen Nicolăescu. Dacă ar accepta candidatura, i-ar spulbera şi pe Kelemen Attila şi pe Florea. Nu degeaba Nicolăescu cere de vreun an buletin de Tg.Mureş. Şi dacă întreaga echipă, de altfel extrem de puternică, ar fi unită în jurul deputatului nu-i va fi greu să ajungă primar. Numai dacă postul de ministru de finanţe, nu-i mai face cu ochiul…
Îi urmează Teodor Giurgea, unul dintre cei mai vehemenţi susţinători ai lui Stolojan şi a politicii sale economice. Este stimat de liberalii autentici, are exact ce trebuie în Ardeal, origini şi discurs uşor naţionaliste, are de câştigat în aripa infiltrată condusă de Oprişcan, Poruţiu şi Mihai Antonie. Aceştia trebuie să aleagă între liberalism şi subordonarea  de-a dreptul morbidă, endemică, oedipiană faţă de Dorin Băcăran. Cu sprijinul total de la organizaţiile municipală şi judeţeană, Giurgea este un competitor gen Traian Băsescu, dur, tăios, ferm, dintr-o bucată, care va lovi necruţător în echipa de îmbuibaţi, aciuaţi pe lângă comanda Primăriei şi Prefecturii. Cine-l atacă pe Florea loveşte în PSD şi în Natea. Giurgea poate domina în două luni, mitul fals al invincibilităţii lui Dorin. Sau va fi împăcat PNL cu PSD la Mureş, pentru a-l proteja pe primarul plin de dosare penale?! Cu sprijin de la Stolojan şi Nicolăescu, Giurgea va învinge. Credeţi că dacă Stolojan va veni la Tg. Mureş pentru Giurgea, va veni şi Năstase pentru Dorin?! Întâiul afront al ţării nu vine decât la vânătoare…
Şi cu un candidat UDMR precum Kelemen Attila liberalul are toate şansele la foarte multe voturi de la maghiarii din oraş care s-au cam săturat de minciunile nomenclaturii UDMR-iste. Sau nu aţi auzit declaraţia lui Tokes Laszlo de la Budapesta: “Decât un primar ungur trădător, mai bine unul român.” Iar profeţia fostului premier Victor Orban că UDMR va ieşi din Parlament la alegerile din 2004 pentru următorii patru ani are toate şansele să se împlinească. Este şi un semnal clar adresat electoratului maghiar din România. Şi dacă se tot laudă Florea că are 30% din voturile ungurilor, de ce nu i-ar convinge pe aceştia Nicolăescu sau Giurgea?!
Sunt foarte curios ce o să ne răspundă Traian Băsescu la sesizarea ZIARULUI că PD nu are candidat la Mureş şi că îl sprijină pe omul lui Adrian Năstase. Preşedintele Dinu Socotar e numai plecăciuni la adresa lui Florea. Poate nici nu ştie că s-a realizat Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr D.A. şi că trebuie să-l sprijine pe liberal nu pe primarul independent în haine social-democrate.
Să nu-i uităm pe ţărăniştii lui Eugen Crişan, pe fidelii lui Havrileţ, pe cei ai lui Sabin Gherman, dar şi pe nemulţumiţii din PRM şi PSD, care nu agreează politica unilaterală a lui Moisoiu şi Natea.
Magnaţii oraşului pot întoarce soarta acestui municipiu superb ţinut sub dictatură de alde Core, Gliga, Paşcan, Maior, Creţu, Sala “toţi intelectuali unu şi unu”.
Credeţi că dacă liberalul desemnat va fi sprijinit de familiile  Prozser, alde Tegleş, Benţa, Pescaru, Musgociu, Schuster, Mailat, Lăurean, Popa, Vlas, Vasluianu etc va câştiga Primăria Tg. Mureş?
Ca să nu vorbim de Biserică, Armată, MI şi servicii care pot schimba totul în ultima zi. Iar sindicatele s-au cam săturat să fie trădate pentru un post de deputat. Cu cine vor vota taximetriştii, posesorii de maşini distruse în gropile lui Dorin, oamenii de afaceri ignoraţi de mafia licitaţiilor din Primărie, şomerii?!
Cu certitudine, liberale, poţi învinge!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close