Uncategorized

Natea vrea teren de vânătoare

Amplasarea casei care constituie interesul celor de la județ este una strategică. Imobilul este situat la capătul străzii G. Coșbuc, în imediata vecinătate a unui teren ce aparține de Agrozooviticola și foarte aproape de o zonă râvnită de persoanele pasionate de vânătoare. Lupta părților implicate a scos la iveală multe nereguli în acte.
Procesul “datează” încă din 1996 când chiriașul casei cu pricina, Ioan Marian, a primit o citație pe motiv că nu a plătit chiria. “Am lucrat un an de zile la AJVPS, după care am plecat la Cooperativă. Cât timp am lucrat pentru Asociație am primit în chirie casa în care locuiesc acum. Încă de atunci au apărut unele nereguli. Spre exemplu, deși pe contract figura că trebuie să plătesc o chirie de 84 de lei, eu am plătit suma de 207 lei. În plus, chitanțele care mi se dădeau de la Asociație erau pe hârtii de pachete de țigări, sau alte foi, dar niciodată nu mi-au dat chitanțe normale. Deși am cerut chitanțe nu mi s-a dat și mereu se găsea câte un motiv pentru a justifica lipsa de chitanțiere”, a spus Ioan Marian. Ca și cum aceste ambiguități nu ar fi de ajuns, la un moment dat cei de la AJVPS “nu au mai luat chiria. Le trimiteam eu prin poștă, apoi și-au mutat sediul și nu mai știam unde trebuie să plătesc”. Cel puțin așa afirmă chiriașul Marian.
“Pe ce bază
vă judecați?”
Până în ’96 situația nu s-a schimbat deloc. “Am primit o citație că sunt dat în judecată și trebuie să evacuez imobilul deoarece nu am plătit chiria, iar casa nu e întreținută”, a declarat chiriașul. După cum era de așteptat, au început “lămuririle” și justificările prin acte. Însă aceste hârtii sunt de-a dreptul ambigue. “Am cerut extrasul CF și am constatat cu stupoare că în acesta nu figura nici o casă, doar terenul. Însă nici suprafața care era trecută în acte nu echivala cu realitatea. S-a făcut expertiza, s-au făcut schițe și s-a constatat că “nu există act care să dovedească existența imobilului și a terenului în plus”. Însă acest document a “dispărut” în mod miraculos. De asemenea, sunt acte (Cartea Funciară nr. 1580) care confirmă faptul că terenul repectiv nu aparține Asociației, și că un anume Mathe Francisc ar fi adevăratul proprietar. Se pare că și acesta se judecă pentru acest teren și nu i se dă titlul de proprietate”, ne-a declarat actualul chiriaș.
Cei de la Asociație au însă cu o totul altă părere și s-au arătat destul de recalcitranți în declarații. “Problema mi se pare destul de simplă. Individul nu a plătit chiria mai mulți ani de zile, deci este normal să fie evacuat. Aceasta a fost și hotărârea instanței, care s-a bazat pe acte. Este ușor să spui că nu ai avut unde să plătești… Nu înțeleg de ce este interesant pentru presă asemenea subiect”, a fost părerea directorului AJVPS, Emil Muică.
Însă actele despre care vorbește directorul Asociației conțin date neconcludente. “La un moment dat m-am adresat la Curtea de Apel și președintele Cordoș m-a întrebat: Pe ce bază se judecă acest proces, dacă în CF nu figurează decât terenul? Imobilul nu apare niciunde”, a spus chiriașul Marian.
Natea vrea vilă
pentru străini

Interesant este faptul că acest fir vicios se oprește la “interesele de la județ”, iar numele prefectului Natea nu poate fi exclus din această ecuație de trafic de influență. Astfel, se pare că prefectul județului ar avea un interes deosebit pentru acest teren care va servi pentru construcția unei vile, care va fi gazdă pentru străinii pasionați de vânătoare. Persoane apropiate de Natea afirmă faptul că acesta ar avea intenții serioase în acest sens, astfel că după ce actualul locatar va fi dat afară, spațiul respectiv se va pune spre vânzare și apoi prefectul îl va cumpăra. Actele vor figura, după cum era de așteptat, nu pe numele stimabilului prefect ci pe cel al fiicei acestuia, Carmen Natea. Zona este situată la doar 8-10 km de rezervația de vânătoare, un loc unde nu oricine are acces, chiar și cu un permis de vânătoare. Cei de la Asociație au dat o explicație de-a dreptul puerilă. “Tot ceea ce vedem ne îndeamnă să investim. Putem folosi spațiul respectiv pentru angajații noștri sau putem să investim în ea. Bineînțeles că ne interesează locul, este și normal”, a declarat directorul de la AJVPS.
Cert este că deocamdată familia chiriașă așteaptă să fie dată afară în stradă. “Aș pleca de aici, dar nu am alt loc. Mi se pare că se face o mare nedreptate. Sunt multe interese la mijloc, iar toate actele doveditoare au dispărut, sau instanța nu o ia în calcul. Este o luptă contra morilor de vânt”, a fost de părere chiriașul Marian. Rămâne de văzut care va fi decizia finală. Următorul proces va avea loc în a doua jumătate a acestei luni…

“Acest individ a falsificat contractele, cu ajutorul unui angajat de la noi. În plus, nu a plătit chiria timp de mai mulți ani. Cartea Funciară nu prevede imobilul deoarece nu este întabulat, dar nu este primul caz de acest gen. Mi se pare normal să fie evacuat.”
(Emil Muică, director AJVPS)

“Conform expertizei, un spațiu de 3966 mp și imobilul nu sunt înregistrate în CF 1431. Nu știu pe ce bază mă dau cei de la Asociație în judecată.”
(Ioan Marian)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close