Sport

O luptă pierdută de BC Mureș, „războiul” continuă

 

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș va întâlni în ultima etapă a sezonului regulat, sâmbătă, 25 februarie, de la ora 19.00, pe teren propriu, formația BCM U Piteși. Înaintea startului în turneele play-off și play-out, cele două formații pornesc din poziții diferite. Argeșenii sunt deja calificați în play-off, indiferent de rezultatele ultimei etape, în timp ce „tigrii” vor juca pentru a se menține pe unul dintre locurile 7-8, urmând să întâlnească în prima fază eliminatorie una din primele două clasate. Acestea sunt în acest moment U-BT Cluj-Napoca și Steaua CSM Eximbank. Argeșenii se află la două victorii în plus față de mureșeni, dar mai multe dintre eșecurile formația antrenate de Szászgáspár Barnabás și George Trif au fost influențate de situația financiară a clubului, care i-a și „pierdut” pe unii dintre jucătorii care au refuzat să joace din cauza restanțelor salariale, sau au plecat la echipe care au venit cu oferte avantajoase.

Mureșenii se bucură de simpatia tuturor

La acestea se adaugă și „contribuția” unor brigăzi de arbitri, cum a fost chiar cea din partida pierdută pe teren propriu cu Steaua CSM Eximbank și, de ce nu, cea din finala Cupei României cu clujenii. Așadar, cele pe care le vor întâlni probabil în „sferturi”, echipe de care au trecut fără probleme în urmă cu trei ani, în „sferturi” și „semifinale”, când BC Mureș a disputat prima finală a campionatului. Mureșenii vin după o nouă finală pierdută, considerată de foarte mulți pe nedrept, cea din finala Cupei. Formația mureșeană a avut un parcurs neașteptat de bun la turneul final de la Sibiu, unde a fost la un pas de a pune mâna pe primul trofeu din istoria clubului. Trecând peste problemele financiare cunoscute, care au afectat activitatea echipei, aceasta s-a aflat la doar o fază de câștigarea trofeului. Dacă intra coșul din final pentru Alin Borșa, acesta ar fi devenit eroul partidei. La fel cum în edițiile trecute lituanianul Vaidotas Peciukas trecea de la statutul de „erou”, când trimitea în coș pe sirenă, la cel de „demon”, când mingea nu intra la ultima aruncare a partidei. Mureșenii s-au dovedit o echipă de caracter și evoluția din cadrul Cupei României a confirmat faptul că se pot întrece de la egal la egal cu orice echipă din campionat.

De la egal la egal, sau chiar peste

BC Mureș a reușit să-și îndeplinească la Sibiu unul dintre obiective, calificarea în Final Fourul Cupei României. Au avut șansa ca în prima întâlnire să aibă ca adversară formația Phoenix Galați, dar în partida următoare și-au depășit statutul de outsider în fața campioanei CSM Oradea, calificându-se în finală. Este mult spus outsider, deoarece i-au învins pe bihoreni chiar pe terenul lor și în returul campionatului. Victoria din semifinale a fost mai degrabă o confirmare. În ceea ce privește finala, în ultimul minut al partidei, când BC Mureș avea 4 puncte avantaj și atacul, s-a dat un foarte discutabil fault în atac la Lazar, care a și fost eliminat. Tot referitor la ultimele faze ale finalei, conducerea clubului a ținut să facă o altă precizare, pe care v-o redăm în rândurile ce urmează.

„De ani buni de zile, BC Mureș se luptă pentru performanță la nivel înalt în baschetul românesc, atât la juniori, cât și la seniori. Pentru acest lucru se fac eforturi mari din partea celor implicați în fenomenul baschet din Târgu Mureș, sponsori,  jucători, staff, conducere, suporteri, simpatizanți. Tuturor, înfrângerea din finala de la Sibiu, cu U-BT Cluj, ne-a lăsat un gust amar, nu neaparat pentru că am pierdut, ci pentru modul în care a fost decisă soarta acestui meci. Considerăm ca rezultatul final a fost decis de O GREȘEALĂ FLAGRANTĂ DE ARBITRAJ, la ultima acțiune a U-BT Cluj, prin care Rasic a marcat  coșul victoriei. Coșul a venit ca urmare a unei acțiuni în care jucătorul a făcut abatere clară de pași, nesancționată de arbitri. Acest lucru se numește VICIERE DE REZULTAT! Felicităm echipa noastră pentru joc, pentru dăruirea de care a dat dovadă, felicităm și valoroasa echipă clujeană, dar sperăm ca pe viitor rezultatele unor meciuri atât de importante să nu mai fie decise de o greșeală de arbitraj”, se spune în comunicatul Consiliului de Administrație al BC Mureș, semnat de președintele Cornel Lungu.

După această nouă finală pierdută la mare luptă, mureșenii se bucură în continuare de sprijinul tuturor, lucru dovedit de felul în care au fost primiți de către suporteri la primul antrenament susținut după finala de la Sibiu. Așadar, locul 7, sau chiar 8, nu poate fi considerat un handicap pentru mureșeni în vederea „sferturilor” din play-off. Indiferent de adversar. Suporterii mai pot spera în continuare să-și vadă visul cu ochii: „Mai avem un singur DOR: BC Mureș campioni!” este una din scandările acestora.

 

Mihai VEREȘ

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close