Interviu

Obiectivul lui Cristian Moldovan: Parc Industrial la Luduș

Reporter: Care sunt concluziile după una dintre cele mai importante ședințe ale Consiliului Local din acest an?

Cristian Moldovan: Ședința a decurs așa cum mă așteptam, cu subiectul aprobării bugetului pe anul 2014 ca cel mai discutat punct al Ordinii de zi. Am apreciat intervențiile consilierilor, care și-au exprimat punctele de vedere. Cred că aceștia s-au lămurit în mare parte vis a vis de problemele care le-au ridicat la fiecare punct. Deși consilierii opoziției s-au abținut, bugetul a trecut și sunt mulțumit că am trecut peste acest pas și ne vom putea vedea în continuare de lucru.

Rep.: Care considerați că sunt cei mai importanți pași?

C.M.: Avem mai multe proiecte de mare importanță demarate care vor fi finalizate în acest an, sau în anul viitor. Cel mai important este proiectul pentru care s-a și alocat cea mai mare sumă, acela a apei, definitivarea alimentării cu apă a orașului, a canalizării, construcția unei stații de epurare și reabilitarea uzinei de apă. Avem din fericire acești bani, cofinanțarea noastră fiind de 800.000 lei, deoarece este un proiect european și sunt foarte bucuros că putem să-l finalizăm. Acest proiect este o investiție foarte importantă pentru Luduș, fiind vorba despre o valoare de zece miloane de euro. Vom avea 19 kilometri de rețele de canalizare și nouă de conducte pentru alimentare. Proiectul stației de epurare a fost demarat săptămâna trecută și în luna martie vom începe și lucrările pentru executarea rețelelor. Preconizăm să-l finalizăm în anul 2015. Al doilea este cel al locuințelor ANL.

Rep.: Aveți și nemulțumiri referitoare la suma alocată?

C.M.: Nemulțumiri avem permanent. Când ai proiecte mari, banii nu sunt niciodată suficienți. Pot spune că bugetul este aproximativ egal cu cel de anul trecut, doar că cele două mari proiecte care trebuiesc finanțate necesită mulți bani. Sunt 400.000 lei alocați pentru branșamentele celor trei blocuri ANL, de care vor beneficia aproape 50 de familii tinere din orașul nostru. La acestea s-a făcut săptămâna trecută recepția și am cerut deja avizările la Electrica și E-On.

Rep.: Care ar fi următorii pași mari?

C.M.: O altă investiție majoră este cea de 150.000 lei, care prevede adăugiri la construirea unei adăugiri grădiniței din centru, pentru a închide corpul aceleiași grădinițe de pe starda Primăverii, unde suntem în chirie și plătim o sumă substanțială, pe lângă condițiile improprii. Clădirea aparține unei firme din București, care a câștigat imobilul în urma unui proces și sperăm ca odată cu definitivarea noii clădiri să renunțăm la cea veche și să recuperăm în trei ani investiția.

Rep.: S-a accentuat problema locurilor de muncă.

C.M.: A fost un punct accentuat pe bună dreptate. Este cea mai mare problemă a orașului și, așa cum am specificat în ședință, suntem în faza de a câștiga un teren de aproximativ 5 hectare, pe care putem iniția construirea unui parc industrial, pe care-l putem dezvolta pe parcurs. Suprafața este minimă pentru a putea demara proiectul, dar ne vom putea extinde chiar la 30 de hectare. Este vorba despre domeniul privat și chiar de colaborare cu localitățile limitrofe. Este un proiect pe termen lung, care nu se putea pune în discuție în acest moment.

Rep.: Care ar fi concluziile după ce știți pe ce vă puteți baza?

C.M.: În primul rând, trebuie să ne punem pe treabă și să ne-o facem cât mai bine, pentru ca la sfârșitul anului să putem prezenta un bilanț de care să fim mândri. Comisiile și-au făcut datoria și bugetul a fost drămuit cu responsabilitate. Vom încerca să rezolvăm cât mai multe probleme și să oferim totodată ludușenilor și momente de relaxare și destindere. Avem un program foarte bogat de activități pentru toate categoriile pe parcursul anului și ne punem speranța că vom avea un an la finalul căruia să avem ce arăta.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close