Editorial

Odihnește-te în pace, Sorin Țerbea!

Joi au avut loc funeraliile omului de afaceri mureșean, Sorin Țerbea. Prezența celor peste trei mii de oameni la inmormântare, și undeva la 5.000 la priveghi, era un lucru de așteptat, având în vedere influența și  notorietatea pe care o avea Sorin Țerbea în cercurile și mediile în care și-a desfășurat activitatea. Alături de familia îndoliată, rude și prieteni, sute de angajați, au fost prezenți pentru a-l însoți pe ultimul drum parteneri de afaceri, reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, în cadrul căreia Sorin Țerbea activa ca membru al Comitetului Executiv, fiind și președintele Federației de Futsal. Au fost membri ai Consiliilor Municipal și Județean, ai Primăriei Târgu-Mureș, din spectrul politico-administrativ, economico-finananciar, colegi și parteneri de afaceri din Transilvania. Au participat de asemenea sute de angajați ai firmelor pe care le deținea, foști colegi care l-au cunoscut și apreciat și ca sportiv, reprezentanți ai tuturor cluburilor sportive târgumureșene, prin conduceri, sau chiar întregi loturi de jucători, chiar membrii galeriilor echipelor și mulți alții. Lista ar putea continua, dar nu-și are rostul. La funeralile care s-au desfășurat în cadrul complexului President, care-i aparținea, au fost prezenți și oameni din cele mai îndepărtate colțuri ale țării, sau chiar de peste hotare. După slujba soborului de preoți, miile de coroane de flori au fost încărcate în trei camioane ale firmei patronate de Sorin Țerbea, Salubriserv S.A., și cortegiul furerar s-a îndreptat spre Cimitirul Central Municipal. Zecile de autoturisme, inclusiv autocare, și-au croit cu greu drum la o oră de vârf, în ciuda faptului că Serviciul Circulație al Poliției s-a străduit să asigure deplasarea în cele mai bune condiții.

Totuși, un om iubit, respectat. O mare pierdere…

Cu toate acestea, după obișnuita slujbă creștină dinaintea coborârii în lăcașul de veci, aleile cimitirului erau împânzite de oameni care abia ajungeau. Faptul că majoritatea celor care au fost prezenți la prohodul desfășurat la Hotelul President au ținut să-l însoțească și pe ultimul său drum, este o dovadă vie că Sorin Țerbea a însemnat mult pentru Târgu-Mureș, pentru județul Mureș și chiar pentru Ardeal. Cei care i-au adus un ultim omagiu și-au exprimat convingerea că Sorin Țerbea a făcut ceva pentru mureșeni, a creat sute de locuri de muncă și a contribuit la aducerea unor investiții în oraș și județ. Temperamentul său vulcanic, uneori dezabrobat de unii, era necesar însă pentru a reuși în tot ceea ce a realizat. 

Amintirea sa va rămâne vie în mintea celor care l-au cunoscut și apreciat. 

Numele celor care au ținut să fie prezenți nu mai are importanță. Un singur nume care poate fi trecut de acum încolo absent: Sorin Țerbea. 

Odihnească-se în pace!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close