Uncategorized

Passat în avanpremieră

Noul Passat, prezentat în premieră mondială pe 1 martie la Geneva, este deja disponibil și la Târgu Mureș. Comenzile se pot face la dealerul local Auto Top. La lansarea pe piață, modelul beneficiază de cinci variante de motorizare, iar modelul de bază costă doar 16.213 euro.

Passat-ul a ajuns la cea de-a șasea generație, iar noul model va fi lansat oficial pe piața din România la începutul lui aprilie, însă, încă din 1 martie, cei care își doresc noul Passat îl vor putea achiziționa.

La început, noul Passat va oferi cinci variante de motorizare. Trei vor fi pe benzină, cel mai puternic fiind un 2.0 FSI, de 150 CP. Pentru prima dată, modelele Passat vor beneficia de injecție directă omogenă. Celelalte două propulsoare vor fi pe motorină: 1.9 TDI 105 CP și 2.0 TDI 140 CP. La toate cele cinci versiuni de motorizare, Volkswagen va pune la dispoziție o cutie de viteze manuală, însă pe parcursul anului va fi disponibilă și cutia de viteze automată.

Noul Passat va putea fi comandat în patru nivele de echipare. Trendline este versiunea de bază, cu un înalt standard de confort, utilitate și siguranță. Comfortline va crește la capitolul funcționalitate, dotări și confort, în timp ce Sportline este o versiune mai dinamică a noului Passat. Highline, ultimul nivel de echipare, poziționează noua creație a grupului Volkswagen în partea superioară a clasei de mijloc.

Noul Passat are o serie de caracteristici unice pentru segmentul din care face parte și care se întâlnesc doar la autovehiculele de lux: grila radiatorului cromată, designul interior de înaltă clasă și elemente de siguranță sporită. La toate se adaugă elementele funcționale – cum ar fi frâna de parcare (cu senzor de proximitate), sistemul inovativ de pornire și blocare sau deschiderea automată a portbagajului.

Chiar și așa, noul model Volkswagen Passat rămâne o mașină accesibilă. La lansarea pe piață, varianta Trendline cu motor 1.6 102 CP este disponbilă pentru 16.213 euro, cea cu 2.0 FSI costă 17.764 euro, în timp ce motorizările diesel au prețuri de pornire de 17.255 euro pentru 1.9 TDI, respectiv de 18.850 euro pentru 2.0 TDI.

Prima generație a modelului Passat a fost construită la uzinele Volkswagen din Emden, în urmă cu 32 de ani. Passat a devenit produsul grupului Volkswagen cu cel mai mare succes după Golf și Beetle, fiind construit în peste 13 milioane de exemplare începând cu anul 1973. Mai mult, anul trecut s-a ajuns ca în fiecare zi lucrătoare să fie livrate 2.700 de mașini din acest model.

Cătălin HEGHEȘ

Cătalin@ziaruldemures.ro

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close