Editorial

Praf în ochi sa nu fie de deochi

Actuala guvernare a reusit din nou sa abata discutiile catre o tema etnica, atât de usor digerabila de catre masa larga a populatiei. Nu mai conteaza ca 10 mii de politisti sunt dati afara dintr-o lovitura, ca medicii de familie si-au întrerupt activitatea saptamâni la rând. Nu mai conteaza ca desi suntem informati ca am iesit din recesiune, oamenii o duc din ce în ce mai greu.
Dintr-o data cea mai mare problema a noastra a devenit nemultumirea UDMR-ului (sa nu cadem în tentatia de a spune ca întreaga comunitatea maghiara din Ardeal este de aceeasi parere), careia nu-i place cum amantii de la PDL au creionat viitoarea împartire teritoriala a tarii. Instant, si cel mai sarac cetatean al acestei tari a uitat de foame si lipsuri si s-a avântat în a comenta subiectul zilei. Moldovenii, muntenii, oltenii, banatenii au sarit imediat cu celebra fraza: „vor sa ne ia Ardealul†sau „daca nu le convinga sa mearga în tara lorâ€. Pe toate site-urile ziarelor si televiziunilor am vazut mii de comentarii care mai „academice†cu privire la cine a fost primul, care are dreptul mai mare etc. Eu îi înteleg într-o mare masura pe reprezentantii maghiarilor: vor ca etnicii lor sa fie organizati într-o zona unde sa aiba majoritate. Pentru ca majoritatea posturilor din administratia regionala se vor da în functie de aceste procente. Vorbim aici de deconcentrate pe care UDMR le va pierde în formula actualei împartiri. De bani. De posturi.
Daca judetul din centrul tarii, din care cu onor face parte si Muresul va fi organizat asa cum vrea presedintele si al sau partid, UDMR va ajunge la un procent de maxim 20 la suta si va deveni un partid secundar. Fapt ce nu s-ar întâmpla în  formula sustinuta de ei, unde ar avea o majoritate absoluta. Nu conteaza ca ar fi marginalizati, ca ar pierde bani. Ce conteaza e ca vor taia si vor împarti ciolanul fara olahii atât de mult dispretuiti.
Subiectul  cu regiunile de dezvoltare, ar fi ajuns oricum în dezbatere publica, la un moment dat, dar nu în varianta de acum, ca a zis Basescu sa se faca regionalizare si hai sa punem de-o regionalizare a României. Scoasa parca dintr-o mapa pregatita de mult, aceasta poveste cu reîmpartirea administrativa miroase a ateliere de creatie sereisto-cotrocenistice.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close