Interviu

Remember Dio cu Hungry for Heaven în Jazz

Reporter :  Cum a luat naștere acest proiect ?

Dudu Isabel : Îmi propusesem, inițial, să fac, alături de câțiva colegi de breasla din Cluj, niște coveruri Dio si Jørn Lande, aceștia fiind doi dintre vocaliștii etalon pentru mine. A urmat însă, nefericitul eveniment, decesul lui Ronnie James Dio iar acest proiect s-a transformat intr-un tribute-band. Toți colegii din trupă sunt fani Dio, deci lucrurile au mers destul de simplu de acolo.

Rep.: De ce tocmai Dio ? Ce are el special ?

D. I.: În afară de faptul că a avut o carieră de 40 ani ( în care a cântat cu Elf, Ronnie and the Prophets, Rainbow, Black Sabbath, Dio, Heaven & Hell), de faptul că este considerat unul dintre vocaliștii rock cei mai prolifici și mai influenți, prin perspectiva tehnicii vocale, a tehnicii interpretative și nu în ultimul rând, a compoziției muzicale, de faptul că în 1985, a adunat crema rockului mondial pentru a imprima “Starsâ€, ceea ce a fost echivalentul rock a “We are the worldâ€, piese a căror venituri generate au fost folosite în scopuri caritabile, rămâne doar un simplu om, apreciat deopotrivă profesional și personal, un artist care a părăsit scena vieții direct de pe scena de concert, un mare caracter, o mare voce, un puternic exemplu.

Rep.: Pe unde ați concertat cu acest proiect și cum a fost el primit de către public ?

D. I.: Din Satu Mare până la Sibiu , din Bistrița la Gilău,  ne-am axat în mare parte pe Transilvania. Anul acesta însă ajungem și pe la București, Arad sau Timișoara . Proiectul a fost primit surprinzător de bine, atât de catre cei avizați, în speță consumatorii de Dio, Sabbath sau Heaven & Hell, cât și de către  publicul tânăr, plăcut surprins de faptul că a existat și există o asemenea muzică, public care pot spune spre mulțumirea și surprinderea mea, a descoperit personalitatea și muzica Dio prin Hungry for Heaven, ceea ce in the long run, este și miza acestei trupe – tribut: păstrarea întregii panoplii muzicale Ronnie James Dio în conștiința publicului.

Rep.:Cine formează Hungry for Heaven ?

D. I.: Colegii mei sunt componenți ale trupelor metal din Cluj, sunt băieți cu experiență și caracter. Basistul Liviu Fodor face parte dintr-o altă trupă-tribut, Masterpiece (tribute Metallica), clăparul Johnny SXX este membru fondator She-Wolf, tobarul Cristi Prigoană bate în aceeași trupă SheWolf, iar cel mai nou coleg al nostru, chitaristul Mike Zubac este proaspăt venit la facultate la Cluj și e un tip extrem de talentat și serios. Sunt toți fani Dio și asta se poate vedea mai ales în prestația lor scenică.

Rep.:Ați mai concerta la Tg Mureș ? Vă leagă ceva de acest oraș, muzical vorbind?

D. I.: În Târgu Mures am mai cantat de trei ori până acum, de fiecare dată răspunsul a fost din ce în ce mai însuflețit. Personal, Târgu Mureșul este unul dintre orașele în care cânt cu cea mai mare placere, iar publicul este printre cel mai cald din țară . Organizarea este extrem de serioasă și profesionistă, în rest, abia aștept să urcăm din nou pe scenă la voi!!!Rep.: Ce play-list ați pregătt pentru concertul din Jazz ?

D. I.: Este playlistul de turneu  cu 18 piese, care adună de la compoziții Rainbow și vechile Black Sabbath, la mai recentele Dio și Heaven and Hell. Încercăm să realizăm un excurs în intreaga carieră muzicală a lui Ronnie, piese mai vechi, mai noi, mai cunoscute, mai puțin cunoscute – din fiecare câte puțin.

Rep.: Un gând pentru publicul iubitor de rock care vor veni sa vă asculte în Jazz.

D.I.: Îi  așteptăm pe 16 mai  când comemorăm trei  ani de la dispariția lui Ronnie James, să ne aducem aminte de ceea ce a însemnat pentru rockul mondial acest mic gigant! Long live rock’n’roll!!!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close