Uncategorized

S-auzim de bine, domnule baron!

Directorului Romtelecom Mureș, Mihai Blaga i se aduc acuzații foarte grave l Construcția unei vile la Rãstolița, a uneia la Platoul Cornești, cumpãrarea unui teren în Cartierul Rãsãritului sunt doar câteva din achizițiile pe care directorul nu le poate justifica l Contractarea unor firme pe bazã de comision este o altã acuzã care îl vizeazã pe boss-ul Romtelecom Mureș l Ministrul Dan Nica, ajutat de Blaga cu fonduri pentru campania electoralã l Angajații îl considerã un veritabil baron

O plângere împotriva directorului Romtelecom Mureș, Mihail Blaga, ajunsã în posesia noastrã, ne dezvãluie faptul cã managerul ultimilor patru ani nu a dormit chiar în post, ba chiar a avut o activitate foarte bunã în propriul interes.

Mihail Blaga este acuzat de proprii angajați cã s-a îmbogãțit nejustificat, dar și cã a favorizat mai multe firme în a obține contracte pentru prestarea unor servicii în favoarea Romtelecom pe bazã de comision.

Avantajare contra comision

Mihail Blaga, membru PSD a ajuns director al Romtelecom dupã ieșirea la pensie a controversatului Ioan Ichim, și ajungerea la putere a social-democraților.

Angajații îl acuzã cã a acceptat sã lucreze doar cu firme ale cãror patroni știau cum se deschide ușa.

În sesizarea care a ajuns în posesia noastrã, Mihail Blaga este acuzat cã a încredințat contractul pentru prestarea serviciilor de curãțenie în oficiile telefonice și în cabinele telefonice firmei ACIS, patronatã de Olimpia Lisman și Radu Teodor Laslo și administratã de Anca Olaru. Cu toate cã cifra de afaceri a societãții nu a cunoscut un trend ascendent, ci s-a menținut constantã.

SC Aresis SRL, firmã în prezent radiatã, fiind dizolvatã de drept pentru nepreschimbarea certificatului de înmatriculare este o altã protejatã a directorului Romtelecom pe relația Sorin Pop, un fost coleg de facultate al lui Blaga. Societatea sighișoreanã, deținutã de Eugen Aldea, Adrian Aldea și Sorin Pop a obținut, spun sursele noastre, lucrãri de racordare telefonicã inclusiv pentru supermarketurile mureșene, la recomandarea lui Blaga.

O a treia firmã favorizatã este Dual Telecom București, patronatã și administratã de Dan Grãmadã, companie foarte puternicã pe piațã, care a obținut în toate județele lucrãri de investiții telecomunicații, dar a lucrat cu subantreprenori care au primit cu 20% mai puțini bani. Restul, se presupune cã au ajuns indirect la fostul ministru al Comunicațiilor, Dan Nica, respectiv la Mihai Blaga, pentru lucrãrile pãstorite în județ. Lucrãrile respective au fost încredințate, spun sursele noastre, fãrã licitație publicã, contrar asigurãrilor pe care managerul de relații media din cadrul Romtelecom SA București ni le-a dat, cã lucrãrile se încredințeazã strict prin procedurã legalã. Beneficiarã a favorurilor Romtelecom a fost și firma Fibec Câmpina, patronatã de Claudiu Bara, cumnatul unuia dintre directorii Romtelecom.

Verificând pe Legis, în arhiva de licitații a ultimilor patru ani, cele douã firme mai sus amintite apar ca și contractori ai unor lucrãri, dar care nu au nici cea mai micã legãturã cu Romtelecom.

Imobilele

Dincolo de acuzațiile de favorizare a unor firme, Blaga mai trebuie sã rãspundã unei alte întrebãri: cum a reușit sã devinã proprietarul unor imobile, în ultimii ani, dintr-un salariu fie el de director de Direcție de Telecomunicații Mureș?

În cei patru ani la șefia Romtelecom, conform sesizãrii angajaților, Blaga și-a rotunjit frumos veniturile, construind o vilã la Rãstolița cu opt camere, trecutã pe numele socrilor sãi. La construcție au fost utilizate materialele Romtelecom, muncitorii din cadrul serviciului administrativ au fost transportați cu mașinile societãții – MS 20 TEL sau MS 99 TEL sunt doar douã exemple de autoturisme utilizate în interesul directorului. O mânã de ajutor i-a dat directorului și soția șefului Oficiului central Târgu Mureș, Teodor Fluieraș. Dupã ce a terminat cu Rãstolița, Blaga a mai “botezat” o casã, la Platoul Cornești, construitã de firma Bența. Dovedind un gust remarcabil pentru imobile, Mihail Blaga s-a fãcut stãpân și pe un teren de 600 mp în Cartierul Rãsãritului de la Sâncrai, respectiv a amenajat pe strada Înfrãțirii, în cartierul Tudor, un spațiu pentru soția sa, ca centru de curãțãtorie chimicã. Spațiul a fost cumpãrat de la Primãria Târgu Mureș.

În lipsa unui concurent redudabil, Romtelecom a implementat o politicã foarte sãnãtoasã pentru ei, dar extrem de dãunãtoare pentru consumatori. Tarifele sunt nejustificat de mari, iar atitudinea funcționarelor de la ghișee, sfidãtoare. Nu este de mirare cã tot mai multã lume renunțã la serviciile Romtelecom. Societate care, de-a lungul anilor, a servit intereselor politice, nu doar prin banii pompați în partide, dar și prin interceptãrile fãcute în laboratoarele lor.

Dacã mai e sã punem și micile gãinãrii ale operatorilor, care vorbesc din centralã direct pe telefonul unui abonat, tot efortul publicitar al companiei este nul.

Ligia VORO

Edy MÃRCUȘ

Deoarece Mihail Blaga ne-a pasat mai departe sesizarea, cu toate cã întrebãrile îl vizau, consemnãm rãspunsul deloc edificator remis de cãtre Cristina Popescu, Media Relations Manager în cadrul Romtelecom SA București:

“Vã mulțumim pentru interesul manifestat în legãturã cu activitatea ROMTELECOM. Din pãcate nu putem sã vã oferim integral informațiile pe care le solicitați, având în vedere cã acestea sunt confidențiale.

Vã comunicãm însã cã racordarea clienților la rețeaua companiei se realizeazã de cãtre echipele tehnice ale ROMTELECOM. De asemenea, vã putem spune cã noua politicã a ROMTELECOM este de a apela la outsourcing, în acord cu tendințele înregistrate la nivel internațional, pentru o serie întreagã de servicii necesare companiei. Selectarea firmelor care realizeazã prestații pentru ROMTELECOM se face prin licitație, pe baza celor mai bune condiții și prețuri oferite de acestea.

Vã asigurãm de toatã disponibilitatea noastrã pentru un dialog constructiv și avem rugãmintea ca punctul de vedere exprimat de ROMTELECOM sã fie prezentat coerent cititorilor dvs, fãrã a fi scos din context, pentru a asigura o informare cât mai obiectivã a acestora”.

Am fi vrut însã un rãspuns la urmãtoarele întrebãri:

1. Cu ce firmã a încheiat Direcția de Telecomunicații Mureș contractul de prestãri servicii, curãțenie oficii telefonice, cabine etc., care este durata și valoarea contractului?

2. Precizați-ne care sunt firmele cu care Direcția de Telecomunicații Mureș a avut și are încheiate contracte pentru executarea lucrãrilor de racordare a persoanelor fizice sau juridice la rețeaua de telefonie fixã. Care a fost sau este durata contractelor, respectiv valoarea acestora?

3. Care au fost/sunt relațiile comerciale cu urmãtoarele firme: SC ACIS SRL Târgu Mureș, SC ARESIS SRL Târgu Mureș, SC DUAL TELECOM București, SC FIBEC HOLDING SA Câmpina, SC JACON TEX Reghin?

4. Ce relație aveți cu firma Opal SRL?

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close