Sport

Salbă de medalii la Cupa României pentru CS Tornado

Foto B - Cea mai medaliata delegatie a competitieiClubul Sportiv Tornado Târgu-Mureş a devenit unul dintre cele mai puternice cluburi de arte marţiale mureşene. Ultima competiţie la care au participanţi componenţii lotului a fost Cupa României Taekwondo WTF, disputată la sfârşitul săptămânii trecute la Braşov. La competiţia la care s-au aliniat la start 32 de echipe, cu un total de peste 500 de competitori, CS Tornado a fost prezent cu un număr de 36 de sportivi, care s-au întors acasă cu 28 de medalii, dintre care 9 de aur, 11 de argint şi 8 de bronz. Concursul s-a desfăşurat pe două grupe valorice, clasa A şi B şi s-a întocmit un clasament pe echipe. La a doua categorie, clubul târgumureşean a câştigat şi competiţia pe echipe, iar la prima a urcat pe treapta a treia a podiumului, la fel ca şi la categoria A a juniorilor, deşi a avut înscrişi doar 5 sportivi.

Seniorii exemplu, juniorii vin din urmă

Foto A - Medaliati cu aur, Mathe Botond si Biro Anita, doi tineri   de perspectivaLa clasa B, cu 23 de concurenţi la start, s-au obţinut un număr de 16 medalii. Pe prima treaptă a podiumului au urcat Adorjáni Biborka, la categoria 46 kilograme şi Serena Rotar, la 59 de kilograme, ambii la juniori, Biro Ánita (37 kg), Ariana Beica (51 kg), Farkas Esztér (33 kg) şi Andreea Hădărean (55 kg), toţi la cadeţi şi Tudor Coco (30 kg) la copii. Medalii de argint au cucerit la seniori Kovács Levente (68 kg), Balla Krisztina (68 kg), Tamás Nora (41 kg), Tudor Romanţa (57 kg) la cadeţi şi Alessandro de Luca (25 kg) la copii. Salba de medalii a categoriei B a fost competată de alte 4 medalii de bronz: Andrea şi Kamelia Orza (44 kg), ambele la cadeţi, Borsos Tamás (35 kg) şi Vaida Tony Eduard (30 kg) la copii. În competiţia celor mai avansaţi, cei 13 sportivi mureşeni au obţinut 12 medalii. Aur au obţinut juniorii Máthé Norbert (73 kg) şi Andrei Chibulcutean (78 kg), completat la aceeaşi categorie de vârstă de argintul lui Bogdan Covrig (55 kg) şi bronzul lui Bogdan Covrig (51 kg). Cadeţii au reuşit la clasa A 5 clasări pe treapta a doua prin Alexandra Blaga (40 kg), Andrei Coco (37 kg), Bianca Covrig (37 kg), Rareş Fântâna (40 kg) şi Tatár Botond (45 kg). La această categorie valorică, Bogdan Benţea (49 kg), Cătălin Ungur (35 kg) la cadeţi şi Vlad Hădărean (35 kg) la copii au urcat şi ei pe treapta a treia a podiumului.

Următoarea competiţie la care vor participa elevii antrenorului Máthé Sándor va avea loca la Târgu-Mureş, Cupa Tornado, care se va disputa în paralel cu Campionatul Naţional de poomse la sfârşitul lunii noiembrie. ”A fost o competiţie puternică şi sunt foarte mândru de rezultatele obţinute de elevii mei. Aceste rezultate ne dau încredere în privinţa viitoarelor competiţii şi vom putea confirma la competiţia următoare, organizată chiar de către clubul nostru, la care mai aşteptăm doar sponsori”, a declarat antrenorul Máthé Sándor.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close