Administratie

Târg de produse tradiţionale, în Piaţa Trandafirilor

1AAproximativ 60 de meşteri populari, pictori iconari, creatori de costume populare tradiţionale, ceramişti, sculptori în lemn şi producători de alimente din diferite zone etnografice ale ţării participă, de joi până duminică, la Târgul meşteşugarilor populari şi al produselor tradiţionale, eveniment organizat de Primăria municipiului Târgu-Mureş în cadrul Simfoniilor de Toamnă, care în acest an bifează cea de-a doua ediţie.

1D miere naturala Simfoniile de Toamnă, Oktoberfest de Târgu-Mureş

Deschiderea oficială a târgului a avut loc joi, 1 octombrie, în zona Ceasului floral din Piaţa Trandafirilor, în prezenţa primarului Dorin Florea, a viceprimarilor Claudiu Maior şi Peti Andras, a senatorului Marius Paşcan şi a unui public destul de numeros. „Le mulţumesc celor care au venit, că ne încântă cu produse, dar şi faptul că se simt foarte bine la Târgu-Mureş”, a transmis Dorin Florea. „Nemţii îi spun Oktoberfest. E o tradiţie teribilă a lor, în Bavaria, în momentul în care e toamnă ştiu să sărbătorească cu multă efervescenţă şi zgomot, produsele lor, berea lor şi bucuria de a socializa şi a discuta. Târgumureşenii au şi ei nevoie de acest lucru şi am imaginat anul trecut Simfoniile de Toamnă, le-am spus într-un mod original, ca să nu copiem modele pentru că suntem destul de creativi, români şi maghiari”, a completat primarul municipiului Târgu-Mureş.

1B picturi din coji de ouaDe asemenea, Dorin Florea a invitat societatea civilă să susţină candidatura municipiului Târgu Mureş la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. „Este cel mai mare proiect al Târgu-Mureşului. V-am spus de la bun început că Târgu-Mureşul nu trebuie să cerşească nimic pentru că merită acest lucru şi de aceea vă rog, români şi maghiari – chiar dacă unii stau deoparte sau stau spectatori – implicaţi-vă dumneavoastră ca cetăţeni pentru cel mai frumos cadou pe care putem să-l oferim copiilor noştri”, a punctat Dorin Florea.

1C ferma ecologica topa Oportunitate de apropiere între cetăţeni

În alocuţiunea sa, viceprimarul Peti Andras a subliniat importanţa organizării de evenimente „în care cultura se întâlneşte cu distracţia” şi a afirmat că Târgul meşteşugarilor populari şi al produselor tradiţionale reprezintă o oportunitate de apropiere între cetăţeni. „E o provocare uriaşă să concurăm cu lumea virtuală. Ne-am obişnuit în ultima perioadă că suntem foarte tari, foarte vociferanţi, foarte îndârjiţi în lumea virtuală. Dar aici este lumea reală, aici se întâmplă lucruri reale şi se întâmplă lucruri care ne apropie, nu care ne dezbină”, a menţionat Peti Andras.

1ELista vorbitorilor a fost întregită de viceprimarul Claudiu Maior, care a transmis felicitări bunicilor cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, nu înainte de a mulţumi participanţilor pentru interesul arătat faţă de evenimentele oraşului. „Vă mulţumesc pentru că în fiecare an veniţi într-un număr foarte mare şi Dumnezeu să vă dea sănătate tuturor”, a menţionat Claudiu Maior, care a transmis apoi mulţumiri Feliciei Giurcan, pentru modul în care a organizat manifestarea.

1F

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close