Sport

Ultimele repetiții pentru ASA

În cele două jocuri, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a folosit două echipe diferite, în care doar Candrea a jucat în ambele partide.

Victorie din penalty cu FC Zagon

În jocul de sâmbătă a fost 3-2 (0-1) în partida disputată pe terenul Trans-Sil 2. Golurile echipei mureșene au fost înscrise de Verdeș (min. 54), Amauri (min. 68) și Hanca (min. 83- din 11 metri). Oaspeții au punctat în minutele 21 prin Pricop și 64, autor Pîntea. În acest meci, Sabău a folosit un lot fără mulți dintre cei care au fost titulari în jocurile disputate în cantonamentul din Antalya. ASA a dominat jocul în prima parte, dar numai la capitolul posesie, fazele de poartă fiind foarte puține. Ologu a șutat de două ori peste poartă, iar Amauri a reluat și el cu capul peste o centrare. La prima acțiune închegată, covăsnenii au deschis scorul la o eroaare a flancului stâng a defensivei mureșene. Pricop a pătruns și a trimis în poartă, cu toată opoziția portarului brazilian Alessandro Brito-Dida, care a atins balonul. După ce oaspeții au mai avut un contraatac periculos pe aceeași parte lor dreaptă, în minutul 36 Amauri a scăpat spre poartă, dar a fost blocat de portarul divizionarei C. În ultimul minut al reprizei, Ologu este agățat clar din spate în centrul careului, dar Bobi Verdeș execută slab penalty-ul și portarul respinge.

Victorie la limită, din al doilea penalty


Dominarea divizionarei secunde a adus golul egalizator în urma unei lovituri de colț executată de Heil, reluată în plasă de Verdeș. Jocul în partea a doua a fost mai deschis, dar oaspeții au dat o replică bună și au preluat din nou conducerea, la un contraatac în urma căruia portarul abia sosit în probe din liga secundă a Portugaliei a ieșit neinspirat și a fost lobat cu ușurință de Bobi Pîntea. După doar câteva minute, Amauri a restabilit egalitatea, în urma unei noi lovituri de colț executată de această dată de Hanca de pe partea dreaptă. Șutul aceluiași Amauri a fost respins în bară, tot de bară fiind apoi salvat și portarul aflat în poarta mureșenilor. Spre finalul jocului, Ologu scoate al doilea penalty la o pătrundere de pe partea dreaptă și Hanca transformă cu siguranță. Covăsnenii au reclamat la rândul lor un penalty în ultimul minut, dar partida s-a încheiat 3-2, după un joc în care aspiranta la promovare a părut o echipă care își păstrează așii în mânecă.
ASA a evoluat cu următorul 11: Brito- Hanca, Vârtic, Heil, Turcu- Al. Dan, Candrea- Amauri, Ologu, Huiban- Verdeș. Singura schimbare a fost efectuată în minutul 75, când Ceaca l-a înlocuit pe Verdeș.

3-1 cu Avântul

Ultimul meci, disputat duminică pe terenul din incinta Academiei de Sport din cadrul Complexului de Agrement și Sport „Mureșul†a fost mai antrenant. ASA a evoluat într-o formulă mai apropiată de cea care pare a deveni echipa de start și s-a încheiat 3-1 în fața celor de la Avântul Reghin. Jocul a fost unul deschis, disputat într-un ritm alert, dominat în mare parte de formația lui Ioan Ovidiu Sabău, dar echipa din Reghin a dat o replică bună, evoluând cu mult curaj. După ce șuturile lui Onicaș și N’Doye au fost respinse de portarul Vlad Negru, care a evoluat în sezoanele trecute la Târgu-Mureș, divizionara B a deschis scorul în minutul 22, prin N’Doye, care a reluat din șase metri cu capul centrarea de la colț a lui Voiculeț. Avântul a avut două situații favorabile de a egala, prin Gergely și Vili Stoica, dar cei care au punctat au fost tot roș-albaștri, tot în urma unei lovituri de cap din careul mic, autorul golului fiind Buhăescu, în minutul 42.

Joc deschis după pauză

În partea a doua echipa lui Andrei Ciprian Enyedi a redus scorul în minutul 56, dintr-un penalty executat de Mircea Ungur. Gazdele au reușit până la final câteva combinații care au surprins apărarea reghinenilor, dar Buhăescu, servit foarte bine de N’Doye a lobat peste portar, dar și peste poartă, Petriș a șutat imprecis în urma unei combinații rapide, iar reghinenii au trimis și ei peste la un contraatac. Golul trei a fost înscris în minutul 77 de Bumba, care a reluat plasat din interiorul careului centrarea lui Buhăescu de pe dreapta.
În acest ultim meci, Ioan Ovidiu Sabău a folosit formația: Botoșer – Tomozei, Gugu, Sepsi, Szilagyi – N’Doye, Voiculeț, Onicaș – Hora, Bumba – Buhăescu. În repriza secundă, Onicaș a fost înlocuit de Petriș, iar Voiculeț cu Candrea (min. 60). „Sunt mai puțin importante rezultatele în aceste jocuri. Ce mă interesa în primul rând era să-i văd pe băieți cum se mișcă în teren. Consider că este lotul este vizibil întărit, relațiile de joc încep să se închege și putem pregăti încrezători startul campionatuluiâ€, a concluzionat antrenorul ASA.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close